Bovbjerg Fyr

Et lille fyrtårn i Lemvig med stor tiltrækningskraft

Bovbjerg Fyr ligger tæt på kanten af den 41 meter høje Bovbjergklint med flot udsigt over Vesterhavet. Tag trapperne op i det 26 meter høje, rødkalkede fyr, og nyd synet af kystlandskabet fra rundgangen. I kan også gå ned på stranden og udforske de spor, som naturens enorme kræfter har sat i klinten.

Klinten ved Bovbjerg er det eneste sted i Danmark, hvor I kan se et tværsnit af istidslag fra de seneste to istider. Bovbjerg Fyr ligger få hundrede meter fra havet, og I kan se, hvordan hav og vind har ædt sig ind i kysten og skabt de stejle skrænter. Bovbjerg vidner om en barsk natur, og fyret blev da også i sin tid bygget for at mindske antallet af skibsforlis ud for den jyske vestkyst. I 1877 stod fyret færdigt og sendte for første gang sit lys mod havet. I dag standses havets nedbrydning af klinten delvist ved hjælp af kystbeskyttende konstruktioner, de såkaldte høfder. De betyder, at I stadig kan betragte klinterne, der står majestætisk som åbne og dramatiske brud.

Landskabet omkring Bovbjerg Fyr oplever I bedst på en tur til fods eller på cykel. I kan også opleve stedets historie på en vandretur langs klinten, hvor der er opsat informationstavler.

©️ Smutturen.dk

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *