Hvidsten Kro

Historisk kro fra 1634 med legendarisk æggekage
Hvidsten Kro er ikke bare en af landets ældste kroer. Det er også en kongeligt priviligeret landevejskro, hjem for en legendarisk æggekage serveret i pande og den berømte Hvidstengruppe, der gjorde oprør mod den tyske besættelsesmagt under 2. Verdenskrig. Og så oser stedet bare af charme, idyl og unik historie. Kroen, der er fra 1634, er på 4. generation ejet af familien Fiil. Særligt har det været Marius og Gudrun Fiil, der gør Hvidsten Kro til det, det er i dag. Det var nemlig Gudrun, der opfandt recepten med flæskeæggekagen i panden og Marius, som ledte Hvidstengruppen mod tyskerne. Historien om modstandsgruppen er i øvrigt gjort til en spillefilm (Hvidsten Gruppen fra 2012), der varmt kan anbefales.

Vores tips til stedet

Hvidsten Kro er ikke et sted, man bare lige kommer forbi, medmindre man bor i området, men spørger du os, så er kroen en omvej værd. Godt nok er det et par år siden, vi var der sidst, men vi husker stadig den yderst velsmagende æggekage. Hvis du er til klassiske, danske kroretter, så vil den med garanti falde i din smag. De historiske lokaler giver helt sikkert en ekstra dimension og det er yderst spændende at gå en tur i spiselokalerne for at kigge på de mange gamle billeder, der står rundt omkring. Bonus 1: Til æggekagen er det værd at drikke en af de tre øl, som Randers Bryghus brygger specielt til Hvidsten Kro. Bonus 2: Når æggekagen er indtaget, kan man med fordel slå mave med en spadseretur i den tilstødende lade. Her finder man interessante gamle effekter, som Marius indsamlede i sin tid. Mange af de indsamlede ting er også brugt til at udbygge kroen. Bonus 3: Det er muligt at overnatte i kroens gæstefløj. Vi har ikke selv prøvet det – men det er helt sikkert på vores to do-liste.

Find inspiration til Midtjylland

Brug vores guide til Midtjylland, hvor vi har samlet en håndfuld gode ideer og tips til det midtjyske, både angående oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder.

Oplevelser i Midtjylland

Begivenheder

Smagsoplevelser og spisesteder i Midtjylland

Overnatning i Midtjylland

Hent vores gratis app til Midtjylland (og resten af Danmark)

3 anmeldelser

 1. Der er ingen ydmyghed over hvad stedet tidligere har præsteret.

  Maden eFlotte og spændende lokaler, historiske omgivelser. Maden efterlod desværre noget at ønske. Snitten som forret, var tilberedt så langtid før, at smørret på brødet var flækket.
  Skinkeschnitzelen var minimalistisk og manglede kant.

  Æggekagen som Hvidsten kro er danmarksberømt for, var på dagen i dag, bestemt ikke æren værd. Vi blev slemt skuffet over den kønsløse smag som aldrig havde set hverken salt, peber eller kokkens kærlighed for tilberedning af maden.

  At man ovenpå en IKKE gennemført præstation af en æggekage tilhørerende, lys beige halvkogt stegeflæsk, gør ikke stedet værdigt ære.

  Der er ingen ydmyghed over hvad stedet tidligere har præsteret, både kulinarisk og historisk. Fri os fra billige 3 retters menuer, hvis bare i vil lave mad der smager.

  Husk at glæden over sparede penge varer altid kortere end skuffelsen over en dårlig madoplevelse.
  Skrevet i krostuen på Hvidsten kro.fterlod desværre noget at ønske.

 2. En supergod æggekage Kan varmt anbefales

  En hyggelig historisk kro Berømt æggekage med flæsk Levede helt op til forventningen

 3. Den bedste æggekage med flæsk

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mariagervej 450
Spentrup 8981 DK
Find vej med Google Maps