Danmarks Bedste Museer

rosette for danmarks bedste museer

Danmarks bedste museer er skatkamre, der byder på en unik blanding af fortid og nutid, tradition og innovation. Disse kulturelle oaser er mere end blot opbevaringssteder for kunst og historiske genstande. De er platforme, der formidler historien på måder, der taler til nutidens publikum, integrerer moderne teknologi for at skabe indlevende oplevelser og udviser et dybt engagement i at bevare og formidle dansk kulturarv. Disse museer udmærker sig ikke kun ved deres samlinger, men også ved deres evne til at skabe mindeværdige oplevelser, der beriger, uddanner og inspirerer besøgende i alle aldre.

Derfor har vi hos OpdagDanmark lanceret afstemningen om Danmarks Bedste Museer! Det gør vi for at hylde de oplevelser, der gør det spændende at gå på opdagelse i vores arv og kultur.

Danmarks Bedste Museer

For at kunne finde og kåre Danmarks bedst museer har vi lavet en  afstemning, hvor du i bedste X-Factor-stil kan stemme på din lokale kandidat via SMS eller igennem vores app. Undervejs finder vi også vindere for de bedste museer i Nordjylland, Midtjylland, Sydjylland, Fyn & Øer samt Sjælland & Øer

2023

For første gang skal vi have fundet landets bedste museumsoplevelser!
Årets program ser således ud:

 • Nomineringer: Til og med 7. december
 • Afstemning:  7. december kl. 08.00 til 14. december kl. 13.00
Detaljer for årets afstemning:
 1. Alle de museer, der får over 250 stemmer, får en plads på kortet over Danmarks bedste museer 2023. 
 2. 14. december kl. 13.00 kårer vi vindere for Nordjylland, Midtjylland, Sydjylland, Fyn, Sjælland og selvfølgelig hele Danmark.
 3. Det er strengt forbudt at udlodde konkurrencer, give rabatter, smagsprøver o.lign. Læs mere i vores regelsæt her:

Vi har desuden lavet en grafik til nominerede museer, som de kan bruge til at skaffe flere stemmer.Grafikken kan hentes her.

Sådan stemmer du:
 
 1. Find din favorit på listen herunder, når afstemningen starter d. 7. december kl. 8.
 2. Find koden og tryk ‘Stem’ ud for din kandidat (eller indtast koden i en sms-besked til +45 52 51 09 87).
 3. Send sms’en (Det koster kun alm. sms-takst)
 4. Når du modtager en “Tak for din stemme SMS”, er din stemme talt med. (Får du ikke SMS retur, har vi ikke modtaget din stemme. Prøv da igen senere)

De nominerede indtil videre: (nominér din favorit under listen af nominerede)

{{ participant.display_title }}

{{ participant.total_votes + (participant.total_votes == 1 ? ' stemme' : ' stemmer') }}

Er din favorit ikke på listen? Så kan du nominére denne vha. denne formular:

Tak for din nominering 🎉

Vi har modtaget din nominering og den behandles snarest af vores team.

Når vi har gennemgået den bliver den synlig på listen.

Held og lykke til din favorit.

Del på Facebook

3 kommentarer

 1. Lene Feldthus Andersen

  Hej Opdag Danmark

  Jeres nomineringsformular er mangelfuld.

  Man skal vælge en region, men I har ikke alle regioner som valgmulighed, fx Bornholm/Hovedstaden.

  Jeg har nomineret det skønne keramikhistoriske museum og levende værksted Hjorths Fabrik i Rønne på Boenholm. Og blev nødt til at vælge Sjælland som region Noget af en tilsnigelse

  Jeg håber da virkelig, at I får angivet det rette område for museet – og rette på valget af regioner

  De bedste hilsner

  Lene Feldthus

 2. Anette Jørgensen

  Museet Sognefogedgården er en gammel raalingsgård fra 1400-tallet. Gården var en fæstegård under Knivholt Hovedgård. Den er en af de få rester af det gamle Vester-Flade i det der før var Fladstrand, nu Frederikshavn.
  Sognefogedgården er det eneste sted i Frederikshavn, hvor man oplever hvordan man boede i området for 100 år siden. Her fortælles ved guidede rundvisninger sjove anekdoter om gårdens sidste ejer, Peter Munk som var millionær.
  Gården er i dag museum, og står næsten som da Peter Munk ejede gården, og ser ud som omkring år 1900. Et besøg værd, hvor man får et indblik i livet i området i starten af 1900-tallet.
  Museet giver de besøgende en oplevelse af, at dem som boede her, lige er gået en tur.
  De fortæller den almindelige Frederikshavners historie, mens de går klædt som gamle dage.
  Høns og ænder går rundt på gårdspladsen, og ponyerne i folden på marken. Det giver en rigtig Morten Korch stemning inde midt i byen.

 3. Bjarne Pedersen

  Museet betegner sig som mindernes vogtere og gør deres bedste for at bevare minderne fra de gode gamle dage, hvor hyggen og samværet var i højsædet og alting gik knap så stærkt.
  VW & Retro Museum er et privatejet museum med en imponerende samling af 20 gamle folkevogne, specielle trailere og campingvogne, knallerter, cykler og masser af retroting, som passer i årgang med 1950’erne til 1980’erne.
  Derudover er der mange originale udstillinger og samlinger af fotohandler, brugsen, købmand, frisør, postkontor, radiohandel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DK
Regler og vilkår for afstemninger på OpdagDanmark

Som følge af stor interesse for nogle af vores afstemninger og dermed øget konkurrence om at komme til tops i afstemningerne, har vi lavet denne side for at fastslå, hvad der er tilladt og ikke tilladt, samt hvad vi gør for at hindre snyd.

Har du et spørgsmål, du ikke finder svar på herunder, er du mere end velkommen til at skrive til os på info@wordpress-378369-3668824.cloudwaysapps.com.

HVOR OFTE KAN MAN STEMME?

Du kan stemme på alle dine favoritter – men kun 1 gang

Kan man stemme flere gange?

For at forhindre snyd og muligheden for at stemme utallige gange, kræver vores afstemningsmodul, at du bekræfter dine stemmer med en sms. På den måde kan man kun stemme én gang pr. telefonnummer pr. sted, og på den måde får vi en fair afstemning.

Hvorfor skal jeg bekræfte med sms?

For at forhindre snyd med afstemningerne men samtidig gøre det så nemt og anonymt at stemme som muligt, har vi indført en sms-kontrol, når du stemmer. Det er slut med afstemninger, hvor man kan stemme flere gange og snyde ved at rydde cookies eller snyde med ip-adresse. Med vores sms-tjek kan alle med et mobilnummer afgive en stemme.

Alle telefonnumre anonymiseres i databasen. Læs mere om dette i vores cookie- og privatlivspolitik.

Hvorfor er det ikke alle steder, der er med?

OpdagDanmarks afstemninger foregår via nomineringer. Hvis ikke der er nogle, der vil stemme på et sted, så er der ingen grund til at have det med på listen. Især fordi, vi så får nogle utroligt lange lister.

På siderne for afstemningerne finder du op til tidspunktet for selve afstemningen en boks, hvor du kan nominere din favorit. Når afstemningen er i gang, er det ikke længere muligt at nominere. Her er det kun muligt at stemme på dem, der blev nomineret.

Er det gratis at være med?

Selvfølgelig er det gratis. Alle skal have mulighed for at være med i deres kategori på lige vilkår. Derfor koster det aldrig noget at komme med i afstemningerne, og da vi lægger stor vægt på troværdighed, er det selvfølgelig ikke muligt at købe sig til flere stemmer hos os.

Hvad må/må man ikke gøre for at få flere stemmer?

Med OpdagDanmarks afstemninger har vi til hensigt at finde frem til de bedste steder i Danmark. Dem finder vi ved at nå ud til de mennesker, der via egen erfaring kan anbefale deres favoritter. Kreative tiltag som køb af taletidskort, konkurrencer og attraktive præmier m.m. kan imidlertid underminere dette og få folk til at stemme på steder uden at have kendskab til stedet.

For at undgå dette har vi lavet lister, der beskriver de ting, man må og ikke må:

Du må ikke:

 • Bruge konkurrencer, tilbud og rabatter i forbindelse med OpdagDanmarks afstemninger
 • Give/tilbyde produkter/ydelser gratis til folk mod at få dem til at stemme
 • Købe taletidskort for at stemme mange gange.

Du må gerne:

 • Booste dine opslag vedrørende afstemningen på sociale medier
 • Bruge en præmie udstedt af OpdagDanmark ifm. afstemningen til at markedsføre din egen deltagelse

Disse regler gælder for alle, nominerede som ikke-nominerede. Oplever du snyd, så kontakt os på info@wordpress-378369-3668824.cloudwaysapps.com

Vi foretager løbende stikprøver og kontakter folk, der har stemt, for at sikre os, at der ikke bliver snydt.
Opdager vi større mængder af ukontaktbare, lignende telefonnumre, forbeholder vi os retten til at fjerne disse.

Er du i tvivl om, hvorvidt et tiltag overtræder vores regler? Så tøv ikke med at skrive til os på info@wordpress-378369-3668824.cloudwaysapps.com eller telefon 70 60 53 32.

For nominerede:

Ved 1. overtrædelse af ovenstående regler får den nominerede en advarsel og stemmerne fjernes for hele dagen hvor reglen blev overtrådt, samt de efterfølgende 3 dage (eller indtil konkurrencen, tilbuddet eller lignende er helt fjernet).

Ved 2. overtrædelse af reglerne, bliver den nominerede diskvalificeret, fjernet fra listen og kan først deltage igen året efter.

For ikke-nominerede:

Vi har set eksempler, hvor ikke-nominerede personer og virksomheder ønsker at hjælpe deres favorit på vej og uopmærksomt overtræder ovenstående regler. I disse tilfælde er det nødvendigt at skille uretmæssige stemmer fra uden at skade den nomineredes egen indsats, og OpdagDanmark vil ud fra tid og antal stemmer fjerne en mængde ud fra eget skøn. Vi gør efterfølgende tydeligt opmærksom på sagen, hvem der har brudt reglerne hvornår og skilte med, hvor mange stemmer, vi har fjernet. Derfor: læs reglerne og lad være med at bryde dem!

Tips og råd til de nominerede

Der er mange måder, hvorpå man som nomineret kan forbedre sin chance for at få nok stemmer til at komme med på vores kort over Danmarks bedste i sin kategori – og måske endda ende med at vinde. Vi har her samlet en række tiltag, der har været anvendt af tidligere vindere:

Del mere end 1 gang. Det er sjældent at et opslag, når ud til alle dine følgere på sociale medier. Derfor kan du med fordel opfordre folk til at stemme over flere omgange. Undlader du at gøre det for ofte og lige efter hinanden, så anses det heller ikke for spam. Vi hører også fra tidligere vindere, at opslagene er rigtig gode til at aktivere følgere, så man får mere interaktion på sin Facebook-side og gode samtaler med kunderne.

Bed netværket om hjælp. Mange lokale/trofaste kunder vil hellere end gerne være med til at sprede dit budskab og få flere stemmer. Som nomineret i en afstemning, får du en unik sms-kode og den er nem at dele i dine kanaler, offline som online.

Link til afstemningen fra din hjemmeside. Din hjemmeside er knudepunkt for mange af dine mest loyale kunder. Med et link til afstemningen kan du sikre dig et ekstra boost til antallet af stemmer.

Bed om hjælp fra lokale nyhedsmedier. Positiv opmærksomhed til et bestemt sted er også positiv opmærksomhed til området. Derfor har din lokale avis, turistbureau m.m. også noget at vinde ved at hjælpe de nominerede i deres område. Kan du få dem til at dele dit opslag/link til afstemningen kan det forbedre dine chancer gevaldigt. Det ser vi talrige eksempler på.

Privatlivspolitik i forbindelse med afstemningner

For at kunne lave afstemninger, hvor du kan nominere og stemme på din favoritter, mens vi udelukker forsøg på snyd o.lign., bruger vi værktøjer, der anvender cookies, og hvor du afgiver nogle ikke-følsomme oplysninger. Du kan læse meget mere om vores generelle cookie- og privatlivspolitik, men for god ordens skyld har vi inkluderet den del af politikken, der gør sig gældende i forbindelse med afstemninger, så er der fuldstændig gennemsigtighed.

Her er, hvad du skal være opmærksom på:

– Hvis du nominerer en kandidat via kommentarfeltet, indtaster du oplysninger om navn, mailadresse, en evt. hjemmeside og kommentar. Disse oplysninger lagres sammen med registrering af ip-adresse (til sikring mod spam) i vores database

– Når du stemmer, lagres informationer om tidspunkt, telefonnummer og stemmevalg i vores database, som kun OpdagDanmark har adgang til. Det gør vi rent praktisk for at kunne vise antal af stemmer og finde en vinder. Ingen af disse oplysninger videregives til 3.part. 

– For at forhindre snyd laver vi løbende stikprøver og kontakter nogle af de telefonnumre, der har være anvendt til at stemme. Derfor kan det også hænde, at vi ringer til dig, såfremt du har stemt.

Du afgiver ingen personfølsomme oplysninger ved din deltagelse i vores afstemninger. Navn, telefonnummer, mail- og ip-adresse er at regne som persondata og vi har derfor taget alle sikkerhedsmæssige foranstaltninger for at sikre, at ingen udover OpdagDanmarks betroede medarbejdere får adgang til disse data.

Vi sletter løbende data fra vores afstemninger, når de ikke længere anvendes på siden.

Læs mere i vores cookie- og privatlivspolitik