Danmarks Bedste Museer

rosette for danmarks bedste museer

Danmarks bedste museer er skatkamre, der byder på en unik blanding af fortid og nutid, tradition og innovation. Disse kulturelle oaser er mere end blot opbevaringssteder for kunst og historiske genstande. De er platforme, der formidler historien på måder, der taler til nutidens publikum, integrerer moderne teknologi for at skabe indlevende oplevelser og udviser et dybt engagement i at bevare og formidle dansk kulturarv. Disse museer udmærker sig ikke kun ved deres samlinger, men også ved deres evne til at skabe mindeværdige oplevelser, der beriger, uddanner og inspirerer besøgende i alle aldre.

Derfor har vi hos OpdagDanmark lanceret afstemningen om Danmarks Bedste Museer! Det gør vi for at hylde de oplevelser, der gør det spændende at gå på opdagelse i vores arv og kultur.

Danmarks Bedste Museer

For at kunne finde og kåre Danmarks bedst museer har vi lavet en  afstemning, hvor du i bedste X-Factor-stil kan stemme på din lokale kandidat via SMS eller igennem vores app. Undervejs finder vi også vindere for de bedste museer i Nordjylland, Midtjylland, Sydjylland, Fyn & Øer samt Sjælland & Øer

2023

For første gang skal vi have fundet landets bedste museumsoplevelser!
Årets program ser således ud:

 • Nomineringer: Til og med 7. december
 • Afstemning:  7. december kl. 08.00 til 14. december kl. 13.00
Detaljer for årets afstemning:
 1. Alle de museer, der får over 250 stemmer, får en plads på kortet over Danmarks bedste museer 2023. 
 2. 14. december kl. 13.00 kårer vi vindere og top 3 for Nordjylland, Midtjylland, Sydjylland, Fyn, Sjælland og selvfølgelig hele Danmark.

Tillykke til

Oplevelsescenter Nyvang

DANMARKS BEDSTE MUSEUM 2023 

…og tillykke til top 3-vindere i regioner og på landsplan:

Danmarks Top 3 Museer:

🥇 Oplevelsescenter Nyvang, Holbæk
🥈 Middelaldercentret, Nykøbing Falster
🥉 Østfyns Museer, Kerteminde

Top 3 i Nordjylland:

🥇 Vendsyssel Kunstmuseum
🥈 Vendsyssel Historiske Museum
🥉 Museum Mors, Nykøbing Mors

Top 3 i Midtjylland:

🥇 Industrimuseet, Horsens
🥈 Museum Skanderborg
🥉 Skovgaard Museet

Top 3 i Sydjylland:

🥇 Esbjerg Kunstmuseum
🥈 Ribe Kunstmuseum
🥉 Museet Sønderskov

Top 3 på Fyn & Øer:

🥇 Østfyns Kunstmuseer
🥈 Marstal Søfartsmuseum
🥉 Faaborg Museum

Top 3 på Sjælland & Øer:

🥇 Oplevelsescenter Nyvang, Holbæk
🥈 Middelaldercentret, Nykøbing Falster
🥉 Heerup Museum

Den endelige stilling endte således:

{{ participant.display_title }}

{{ participant.total_votes + (participant.total_votes == 1 ? ' stemme' : ' stemmer') }}
OBS! En menneskelig fejl har desværre medført, at det har været muligt at stemme mere end 1 gang pr. deltager. Det er selvfølgelig ikke meningen, og derfor vil vi onsdag d. 13. december fjerne overskydende stemmer, så der for hvert telefonnummer kun bliver registreret én stemme. Vi beklager fejlen.

UPDATE: Alle dublerede stemmer er nu fjernet, så stillingen er retvisende
Del på Facebook

8 kommentarer

 1. Annette

  Egholm Museum, Danmarks nok største privatejede museum med unikke genstande fra 2.verdenskrig, genstande fra krigen der kun findes i et eksemplar nemlig det på Egholm. En historie der er værd at opleve og lytte til. Egholm museum? Kirke Hyllinge

 2. Har lige set jeres liste over museer og kan se at det er for sent at være med. Jeg vil gerne til næste år hvis det er muligt at få Danmarks Flymuseum med. Vi bliver årligt besøgt af ca 25000 personer hvor de får en unik oplevelse af flyvningen. Fra Ellehammer 1906 til F-16 i dag, Krydret med udstilling af genstande , køretøjer samt masser af formidling.

 3. Ole Hansen

  SNYD SNYD SNYD

  Jeg var inde og stemme i går d.9 december og her havde de 2 første på listen omkring 800 stemmer. Her til morgen d. 10 december. Har de over 2300 stemmer hver.
  Jeg har lige prøvet at stemme flere gange ved at stemme på en SMS og det viser sig at man sagtens kan stemme flere gange.
  Denne afstemning må på den baggrund erklæres ugyldig og først igangsættes når der er styr på sikkerheden.

  Venlig hilsen
  Ole Hansen

  1. OpdagDanmark redaktion

   Hej Ole

   Det er desværre en menneskelig fejl, der har gjort, at det var muligt at stemme ubegrænset. Det er der rådet bod på nu og alle de stemmer fra telefonnumre, der allerede har haft stemt, er nu fjernet.

   Mvh Lau / OpdagDanmark

 4. Christiane Rasmussen

  Lille meget interessant bymuseum bl.a. med strikkrmuseum

 5. Lene Feldthus Andersen

  Hej Opdag Danmark

  Jeres nomineringsformular er mangelfuld.

  Man skal vælge en region, men I har ikke alle regioner som valgmulighed, fx Bornholm/Hovedstaden.

  Jeg har nomineret det skønne keramikhistoriske museum og levende værksted Hjorths Fabrik i Rønne på Boenholm. Og blev nødt til at vælge Sjælland som region Noget af en tilsnigelse

  Jeg håber da virkelig, at I får angivet det rette område for museet – og rette på valget af regioner

  De bedste hilsner

  Lene Feldthus

 6. Anette Jørgensen

  Museet Sognefogedgården er en gammel raalingsgård fra 1400-tallet. Gården var en fæstegård under Knivholt Hovedgård. Den er en af de få rester af det gamle Vester-Flade i det der før var Fladstrand, nu Frederikshavn.
  Sognefogedgården er det eneste sted i Frederikshavn, hvor man oplever hvordan man boede i området for 100 år siden. Her fortælles ved guidede rundvisninger sjove anekdoter om gårdens sidste ejer, Peter Munk som var millionær.
  Gården er i dag museum, og står næsten som da Peter Munk ejede gården, og ser ud som omkring år 1900. Et besøg værd, hvor man får et indblik i livet i området i starten af 1900-tallet.
  Museet giver de besøgende en oplevelse af, at dem som boede her, lige er gået en tur.
  De fortæller den almindelige Frederikshavners historie, mens de går klædt som gamle dage.
  Høns og ænder går rundt på gårdspladsen, og ponyerne i folden på marken. Det giver en rigtig Morten Korch stemning inde midt i byen.

 7. Bjarne Pedersen

  Museet betegner sig som mindernes vogtere og gør deres bedste for at bevare minderne fra de gode gamle dage, hvor hyggen og samværet var i højsædet og alting gik knap så stærkt.
  VW & Retro Museum er et privatejet museum med en imponerende samling af 20 gamle folkevogne, specielle trailere og campingvogne, knallerter, cykler og masser af retroting, som passer i årgang med 1950’erne til 1980’erne.
  Derudover er der mange originale udstillinger og samlinger af fotohandler, brugsen, købmand, frisør, postkontor, radiohandel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DK