Det sker i Midtjylland - Begivenheder 2022

Der er et væld af begivenheder i det Midtjyske, og her lister vi nogle af de største årlige begivenheder.

Der er både noget for dig som er musik- og festglad, dig som ønsker noget lækkert at spise eller dig som går efter en spændende historisk oplevelse.

Du kan også hente vores gratis app, der viser begivenheder i nærheden af dig lige nu. Hent appen her.

Smukfest

Skanderborg Festival, Danmarks Smukkeste Festival, eller smukfest, kært barn har mange navne! Smukfest er en musikfestival, som bliver afholdt i Bøgeskoven ved Skanderborg. Det er Danmarks 2. største festival, og du kan her opleve et væld af musikere.

Festivalen varer i 8 dage og her er mange muligheder når det kommer til overnatning, eksempelvis kan man sove i en Royal Øldåse, på en lækker svinesti eller i en skotøjsæske – men der er selvfølgelig også muligheden for at medbringe sit helt eget telt!

Der er omkring 55.000 gæster om dagen på festivalen og omkring 16.000 medhjælpere, hvilket fortæller lidt om omfanget af denne smukke festival. Alt overskuddet går til velgørende arbejde, almennyttige formål og kulturelle aktiviteter, så du støtter et godt formål, når du køber din billet til Smukfest!

© Smukfest

© Northside

Northside Festival

Northside er en musikfestival, som afholdes i Aarhus. Festivalen gæstes af nogle af verdens største musikere, samt nye spirrende kunstnere, primært indenfor indie- og rockgenren. Festivalen har været afholdt siden 2010, og foreningen bag arrangementet stiler mod at være den grønneste og mest bæredygtige kulturbegivenhed i Danmark. 

Festivallen løber over 3 dage, hvor der vil være koncerter, samt det særskilte Sideshow med cabaret, Silent Disco og meget mere.

Som en del af deres bæredygtige vision, så er alt maden på festivalen 100% økologisk!

Aarhus Festuge

Aarhus Festuge byder på 10 dages skøn stemning og atmosfære i Aarhus by. Festugen har til formål at samle folk, og aktivere byens institutioner og foreninger. Aarhus Festuge har været afholdt siden 1965 og har derfor en lang tradition, som et arrangement der skaber liv i Aarhus by med et væld af arrangementer.

I Festugen kan du opleve omkring 1000 forskellige arrangementer indenfor kunst, kultur, musik, arkitektur, teater og meget mere.

© Aarhus Festuge

© Viborg Snapsting  

Viborg Snapsting

Viborg Snapsting er en festlig begivenhed i Viborg, som løber over 10 dage. Her samles byens borgere og udefrakommende om kultur- og sportsarrangementer, og med op mod 100.000 besøgende hvert år, så er der garanteret en fantastisk atmosfære i byen!

SCI-FI-CON

Danmarks største science fiction-messe foregår i Arena Randers. Der vil her både være mulighed for at møde skuespillere og profiler indenfor science fiction universet, samtidig med at der vil være alverdens merchandise og vintage legetøj. 

Så hvis du er stor fan af science fiction, så er SCI-FI-CON det perfekte bud!

© SCI-FI-CON

© 

Aarhus Jazz Festival

Siden 1989 har der været Jazz Festival i Aarhus. Det er en årlig begivenhed, hvor du kan få lov til at opleve de helt store kunstnere indenfor jazzens verden, samtidig med at du også vil opleve nye, spændende kunstnere.

Det er en af de største jazz festivaller i landet, så hvis du er vild med musikgenren, så er den her begivenhed lige noget for dig!

Grøn Koncert

Grøn Koncert turnerer rundt i Danmark, og gæster Aarhus i juli. Her kan du opleve et væld af forskellige kunstnere i løbet af dagen, samtidig med at der selvfølgelig er stande med mad og drikke!

Alt overskuddet fra Grøn Koncert går til Muskelsvindfondens arbejde, og du støtter derved en god sag, når du køber din billet til arrangementet. 

© Grøn Koncert

© Vorbasse Marked

Vorbasse Marked

Vorbasse marked bliver også refereret til som “Danmarks Største Familietradition”. Markedet har stort set eksisteret siden 1730, og er en fantastisk årlig begivenhed med alle de ting vi kender fra markeder, nemlig kræmmere, heste, smådyr, tivoli og underholding.

Der bliver samtidig stillet op til to campingpladser i den periode hvor markedet løber af stablen, så hvis man har lyst, så kan man overnatte nær markedet og få alle oplevelserne med.

Markedet er besøgt af mere end 250.000 gæster hvert år, hvilket vidner om dets store popularitet, så hvis du er til det helt store kræmmermarked, så er Vorbasse marked måske lige noget for dig!

Randers Festuge

Randers Festuge er en folkefest, og her kan du opleve et væld af musikere samt blive inspireret af kunst, teater og meget mere.

Det er borgere, kulturaktører og foreninger i byen, som sammensætter festugen, hvor byen bliver et fantastisk samlingspunkt fyldt med fest og farver!

© Randers Festuge

© Silkeborg Regatta

Silkeborg Regatta

Vi skal helt tilbage til 1899, for at opspore starten på Silkeborg Regatta. Til denne begivenhed vil Silkeborg blive pyntet op til fest og arrangementer, med kulørte lamper og fakler. Der vil være et væld af oplevelser sat i værk, således at byen kan samles til en stor folkefest, og der vil både være musikscener med spændende kunstnere, skønne madboder og oplyste både. 

Vand, lys og ild er Regattaens fokus. Der vil derfor også være et fantastisk fyrværkerishow!

Moesgaard Vikingetræf

Hvis du har interesse i vikingetiden, så er Moesgaard Vikingetræf måske lige noget for dig! Her samles folk fra både ind- og udland for at mindes vikingetiden, med rollespil, de autentiske vikingeklæder og et væld af aktiviteter, som bringer dig helt tilbage til gamle dage!

Vikingetræffet foregår som en velfungerende vikingeby med 600 krigere og familie, 70 handelsboder og 65 heste og deres ryttere, som i en uge lever som man gjorde i vikingetiden, og det kommer derfor ikke tættere på en autentisk vikingeoplevelse!

© Moesgaard Vikingetræf

© Danmarks Outdoor Festival

Danmarks Outdoor Festival

I Silkeborg kan du opleve Danmarks Outdoor Festival. Her vil der både være aktiviteter på land, vand, og i luften, med både svævebaner, paddleboard på søen, yoga og meget mere. Arrangementet har til formål at fremme glæden ved naturoplevelser og bevægelse, og rummer derfor et væld af aktiviteter for hele familien!

Mangler der en begivenhed?

Hjælp os med at lave den bedste oversigt over begivenheder for området og tilføj arrangementer til vores kortoversigt via knappen herunder.

Det sker i Midtjylland app

Download OpdagDanmarks gratis app og få et nemt overblik over de mange events under “Det sker i Midtjylland”.

da_DK