Oplevelser i Esbjerg 2024

Oplev Esbjergs magi! Fra de majestætiske “Mennesket ved Havet” skulpturer til det fascinerende Fiskeri- og Søfartsmuseum, byen lokker med kulturelle og naturskønne perler.

Udsigt, glamping m.m.

Marsktårnet

Skovtårnet i Camp Adventure på Sjælland har i 2021 fået sig en søster! Marsktårnet, som er navnet på den nye oplevelse i Sønderjylland, er tegnet af Bjarke Ingels Group (BIG) og har fået stor opmærksomhed siden åbningen i august 2021.

Skulptur ved Esbjerg 

Besøg Mennesket Ved Havet

Det kendte varetegn blev opført af skulptør Svend Wiig Hansen i 1994 i forbindelse med Esbjerg Kommunes 100-års jubilæum. Er I på besøg i eller omkring Esbjerg er skulpturen et must see! 

Naturoplevelse

Vandreruter i den syddjyske natur

Sydjylland på et væld af alsidige og smukke vandreruter. Hvis I er klar på en udfordring, så kan I bevæge jer ud på den jyske hærvej, som går fra den dansk/tyske grænse i Padborg og op igennem det jyske landskab.  

Få en guide over de absolut bedste vandreruter i Sydjylland. 

Et vandparadis i hjertet af Esbjerg 

Aqtiv Esbjerg Strand

Aqtiv er et vandeksperimentarium i lagunen inde bag den kunstige havneø på Esbjerg Strand. Her kan du bade fra en ny, lækker flydende badebro. Efter svømmeturen kan du hoppe under de udendørs brusere eller få varmen i saunaen. Du kan klæde om i de nye omklædningsrum, komme på toilettet og hvis du husker en lås, kan du låse dine værdigenstande inde i skabene, mens du er på vandet.

Unik naturoplevelse

Besøg Mandø

Mandø er den eneste ø i Danmark, du kun kan komme til, når der er lavvande. Tag traktorbussen til øen i Nationalpark Vadehavet, hvis unikke natur er UNESCO Verdensarv.

Naturoplevelse 

Oplev UNESCO verdensarv Vadehavet

Vadehavet er i sig selv en helt usædvanlig naturoplevelse, hvilket gør, at området er placeret på UNESCO’s verdensarveliste. Vadehavet kan være et vidt begreb, og Vadehavscenteret er derfor det perfekte sted at starte, når I skal på opdagelse i Nationalparken. Centeret byder på et væld af aktiviteter som sælsafari, tidevandsture for børn og vandreture på havbunden. 

Få en guide til jeres næste oplevelse ved Vadehavet nedenfor. 

Hovedattraktion for hele familien 

Rømø Dragefestival

Hvert år valfarter et utal af drageflyvere til Rømø for at deltage i den årlige dragefestival, hvor de får mulighed for at fremvise deres nyeste kreationer. Det er et spektakulært syn, som vil møde jer ved denne festival – og den er derfor klart et besøg værd!

Der er gratis adgang for alle på festivalsområdet med eller uden drage – så tag familien under armen og oplev det enestående syn med de mange tusinde farver på himlen over Rømø. 

©Liv Viking

©Lasse Hyldager

Historiecenter 

Udforsk Historiecenter Dybbøl Banke

På historiecenter Dybbøl Banke bliver du en del af et af Danmarks historiens største slag, og du træder direkte ind i de afgørende dage under krigen i 1864. Du kommer helt tæt på soldaterne, skanserne og barakkerne til lyden af buldrende kanoner. 

Krigen i 1864 resulterede i, at Danmark blev reduceret til en national småstat. Samtidigt blev Preussen til det tyske kejserrige, der derefter gik under og blev til forbundsstaten Tyskland, som vi kender den dag i dag – og derfor er krigen ligeledes en væsentlig del af Europas historie. 

Naturfænomen 

Oplev det fantastiske fænomen Sort Sol

Har du nogensinde set 100.000 – 400.000 stære danse yndefuldt på aftenhimlen over Ribe Marsken? Dette naturfænomen kaldes Sort Sol, og det finder som oftes sted i efteråret og foråret. Fænomenet afhænger af antallet af rovfugle i området og vejret, som bestemmer fuglens dans på aftenhimlen. 

Sort Sol kan opleves i Ribe Østerå ved både Damhuset og fugletårnet, Vilslev Enge og Ribe Vesterå på egen hånd, men I kan også tage på en guidet tur ved at kontakte tlf. 75446161. 

Husk at medbringe varmt tøj, godt selskab, en kop kaffe og en helt masse tålmodighed – God fornøjelse! 

Hovedattraktion for børn

Tag en tur i Legoland Billund

Legoland er det ideelle sted for børn og barnlige sjæle – slå jer løs og gå på opdagelse i den store forlystelsespark. Parken er med over 1,5 million besøgende om året en af landets største attraktioner, målt på antallet af besøgende, den er kun overgået af Tivoli og Bakken på Sjælland. 

Få vores guide til Legoland samt et overblik over de nye attraktioner i forlystelsesparken

Udforsk mere af Sydjylland

…og få tips til oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder i vores lokale guides

Hent vores gratis app

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. – Uanset om du er i Nordjylland eller et andet sted i Danmark. 

da_DK

Download vores gratis app

…og se hvad du kan opleve i nærheden af dig lige nu + meget mere…