Marsktårnet i Marsk Camp

Sønderjyllands nye vartegn

Der er kommet en ny perle nær Skærbæk i Sønderjylland. I sommeren 2021 åbnede det nye oplevelses- og campingcenter, Marsk Camp, nemlig. Opmærksomheden har været særligt rettet mod en af de større attraktioner hos Marsk Camp, nemlig Marsktårnet. Tårnet er tegnet af intet mindre end det berømte arkitektfirma, Bjarke Ingels Group, som også har stået for tegningerne til eksempelvis havnebadet på Islands Brygge og det prisvindende Tirpitz Bunker Museum. 

Marsk Camp er startet af ni forretningsfolk fra lokalområdet, hvis ønske er at gøre Skærbæk mere attraktiv for turister samt de lokale indbyggere. 

Tårnet er 25 meter højt og har kostet noget nær 24 millioner kroner at få opført. Bare på de første 4 uger har der været næsten 17.000 besøgende, og tårnet har siden åbningen både fået opmærksomhed fra indland og udland, da journalister fra både Holland, Tyskland og USA har været et smut fordi for at opleve det nye smukke vartegn. 

Åbningstider – Tårnet er åbent fra kl.09, mens lukketider varierer alt efter sæson. Se de aktuelle tider her.

(Artikel fortsætter under billedet)

Billede af Mette Berg

Marsk Camp er fuld af oplevelser

Marsk Camp tilbyder langt mere end det smukke Marsktårn. Campen er placeret lige på kanten til Nationalpark Vadehavet, som er på Unescos verdensarvsliste. Der er der ud over også mulighed for overnatning, skøn mad og forskellige guidede ture i den omkringliggende natur. 

Overnatning

Campen udbyder både autocamperpladser og glamping. 

Her er i alt 126 autocamperpladser, som er placeret i tre opdelte zoner, med hver deres særpræg. Der er både toilet- og badefaciliteter samt mulighed for at vaske tøj. 

Marsk Camp udbyder dertil også muligheden for at leje et glampingtelt. Der er opført 12 telte i alt. Der er stort set ikke det som glampingteltene ikke indeholder, da der både er en stue, køleskab, kogeplade, elkedel, service, terrasse med grill og møbler og meget mere. Hvert glampingtelt kommer med egne toiletfaciliteter, kun få meter fra selve teltet.

Du kan booke glampingteltene her.

Glampingtelt

Ishus og restaurant

Campen har både et ishus og en restaurant. I restauranten bliver der brugt friske og lokale råvarer for at give gæsterne den bedst mulige oplevelse. De giver deres gæster et løfte: “Alle  vores gæster skal gå gladere herfra, end da de kom. 

Restaurant frokost

Udflugter

Der er mulighed for flere forskellige oplevelser for gæster og besøgende. Du kan både tage med ud og opleve ‘Sort sol’, komme på østers- eller sanketur, og sidst men ikke mindst, så udbyder de også en traktorbustur som inkluderer fortællinger om området.

Ofte stillede spørgsmål

Når du ankommer på parkeringspladsen ved hovedhuset, så ligger tårnet lige til venstre for.

Der er 146 trin op til toppen og 131 trin ned igen.

Ja. Indehaverne har prøvet at gøre området så handicapvenligt som muligt, og der er en elevator under opbygning til Marsktårnet. Der ud over er der handicapparkering ved hovedhuset lige ved receptionen.

Ja. Der er parkeringspladser lige udenfor hovedhuset, når du kører ind til campen.

Ja. Der er to naturlegepladser.

Flere tips til Sydjylland?

Brug vores guide til Sydjylland, hvor vi har samlet en håndfuld gode ideer og tips til det sønderjyske, både angående oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder.

Oplevelser

Begivenheder

Smagsoplevelser og spisesteder

Overnatning

Hent vores gratis app til Sydjylland (og resten af Danmark)

9 anmeldelser

 1. Rigtig godt køkken

  Flot tur i tårnet
  Dejlig mad, skøn brødtorte.
  Det ville være fint om der udover alle frugt tee’erne også var en Darjeeling eller en panyong.
  Lidt i over kanten at tage betaling for tilbudte saltmandler og nå der købes øl også at tage 35,- for en kande postevand.

 2. Spændende oplevelse .

  Fin restaurant, både ude og inde. Venlig og høflig betjening, samt lækker mad, omend et beskedent udvalg, til gændgæld til fornuftige priser

 3. Hvor er vi forskellige….

  Åh, hvor bliver jeg træt af dårlige – og for mig urimelige – anmeldelser. Hvorfor tage sin hund med fra Fyn og blive forurettet over at den ikke kan få lov til at gå op i tårnet. Vi har været oppe i tårnet, fantastisk oplevelse. Vi har aldrig haft hund, men jeg tror faktisk det er for hundens bedste at den ikke kan få lov til at gå op og ned af jerntrappen. Jeg sætter som besøgende stor pris på at jeg ikke kan risikere at møde en hund på vej op eller ned. Tak til ledelsen for at man har fravalgt dyr i tårnet! Vælg i stedet attraktioner, der er egnede til dyr eller lad dem blive hjemme.
  Og jer, der bliver fornærmede over at der ikke er nogen steder man kan spise sin medbragte mad: det kan man da gøre mange steder, og tidligere tog vi et tæppe med når vi skulle på picnic – det er vel stadig tilladt.
  Vi har flere gange spist på caféen/ restauranten. Er altid blevet modtaget af et yderst professionelt personale, hurtig betjening og rigtig dejlig mad. Vi har hver gang valgt smørrebrød. Meget friskt og veltilberedt, store stykker, fine kompositioner og virkelig velsmagende – og til yderst rimelige priser. Vi kommer igen og viser gerne stedet frem for gæster.
  Lone Friis

 4. frokost på cafeen

  Helt fantastisk mad på restauranten, smukke omgivelser, dygtige og søde ansatte.
  vi glæder os til at komme igen.

 5. For dårligt

  underligt sted
  Vi kørte en tur fra Fyn til Sønderjylland for at se og opleve Marsktårnet, har været på Tårnet ved Næstved og glædede os til at se udsigten over marsken men det kom vi ikke til fordi man må ikke have sin hund med. Hvad er nu det for noget? den kan jo ikke sidde i en varm bil mens vi traver derop.
  Ærgerligt at køre derned for ingenting
  Kirsten Jeppesen

 6. God oplevelse

  Trodsede dårlig anmeldes og besøgte marsk cafe. Fik en god og hurtig betjening super dejligt mad alt i alt en super god oplevelse.

 7. Fem store stjerner

  Fantastisk autocamperplads. Ikke sparet på noget, og tillige meget rimelig pris og strømmen er billig. Ikke sidste gang vi kommer.

 8. Dårlig

  Ingen steder man kan spise medbragt mad

 9. Dårlig service

  Vi var her i eftermiddags den 26. september 2021 På udflugts tur med mine gamle forældre, for at de skulle se tårnet og have en kop kaffe med kage i Marsk restauranten. Det var en rigtig dårlig oplevelse, vi får sat os ved et bord. Så kom der en meget højtråbende kvindelig tjener og fortalte os, at vi ikke måtte side ved det bord, fordi det var beregnet til flere end os fire.
  Det ville også være ok, men måden det blev sagt på var rigtig ubehagelig. Hendes toneleje var rigtigt højt og alle kikkede på de “uvorne”som havde plantet sig forkert.
  5 minutter efter kom der 3 mand som satte sig ved det omtalte bord. De fik lov til at blive siddende, men blev ikke betjent i hele den tid var der. Vi hørte de spurgte om de ikke bare kunne få noget at drikke. Det fik de heller ikke.
  Konklusion:
  Vi kommer Aldrig og lægger vores penge i Marsk restauranten, og vi anbefaler heller ikke andre at besøge den. Dårlig service.

  Marianne Rickens

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *