Mandø

Øen, der kun kan nås ved lavvande

Tag traktorbussen og oplev tidevand på Mandø, en unik lille ø, der ligger midt i Vadehavet, verdens største tidevandsområde. Nationalpark Vadehavet er en del af UNESCO’s verdensarvsliste, og er samtidig Danmarks største nationalpark. Øen er Danmarks eneste ø, som kun kan nås ved lavvande.

Når tidevandet strømmer ind over det flade område, kan I opleve, hvordan grusvejen til fastlandet bliver oversvømmet. Det sker to gange i døgnet og er en ret unik oplevelse.

Få tips og inspiration til din egen tur herunder. Du kan med fordel starte med denne lille video fra øen:

Afspil video

Fugletræk og sort sol

Mandø er et internationalt fuglebeskyttelsesområde, og hvert forår og efterår agerer øen rasteplads for flere millioner trækfugle. I samme periode kan I opleve fænomenet sort sol, når cirka en million stærer sætter i bevægelse på samme tid og næsten formørker solen, før de igen falder til ro i rørskovene.

Oplev tidevand og sælsafari med traktorbussen

Ved ebbe udvides øens areal til også at inkludere den store sandbanke Koresand. På den sydlige del af Koresand er et sælreservat, og fra Mandø er det muligt at tage på sælsafari med traktorbus. Husk at kigge i sandet. Hvis I er heldige, kan I nemlig også finde rav i sandet på Koresand.

Du kan se, hvordan en tur med Mandøbussen kan opleves her:

Afspil video

Hvordan kommer man til Mandø?

I kommer til Mandø fra fastlandet via Vester Vedsted, hvor der kører traktorbusser. Hvis I har styr på tidevandets rytme, kan I også selv køre over Låningsvejen til Mandø. Der er flere ruter rundt på øen, som I enten kan gå eller cykle.

FAQ om Mandø

Man kommer til Mandø fra fastlandet via Vester Vedsted, hvor der kører traktorbusser. Turen med busserne tager 35 – 40 minutter.

Hvis I har styr på tidevandets rytme kan I også selv komme derover via Låningsvejen.

Ja, der er rigeligt med muligheder for at overnatte, i flere forskellige prisklasser.

Der er for eksempel:

 – Mandø kro
 – B&B Mandø
 – Mandø Camping
 – Hotel Vadehavet

To gange i døgnet bliver grusvejen til Mandø oversvømmet. Det er baseret på tidevandet, så hvis du har styr på tidspunkterne for tidevandet, så vil du kunne forudse, hvornår du skal rejse, hvis du selv vil køre i bil eller cykle til Mandø.

Flere tips til Sydjylland?

Brug vores guide til Sydjylland, hvor vi har samlet en håndfuld gode ideer og tips til det sønderjyske, både angående oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder.

Oplevelser i Sydjylland

Smagsoplevelser og spisesteder i Sydjylland

Overnatning i Sydjylland

Hent vores gratis app til Sønderjylland (og resten af Danmark)

1 anmeldelse

  1. En unik naturoplevelse i Vadehavet

    Ro og fred i en unik natur. Bo på campingpladsen der enkelt og fredeligt med den sødeste betjening fra Mandø Brugs. De hjælper med alt lige fra køretider over Låningsvejen til forsyninger. Tag med det nye amfibie fartøj Mandøpigen på sælsafari i Vadehavet og få en helt særlig oplevelse. Også med traktorbus til Koresand en 30 km2 stor sandørken SV for Mandø.

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *