Mennesket ved Havet – De 4 hvide mænd

Must-see skulptur ved Esbjerg

Ved Sædding Strand nord for Esbjerg finder du Mennesket ved Havet, en skulptur af Svend Wiig Hansen, der blev opført i forbindelse med Esbjerg Kommunes 100-års jubilæum i 1994 og sidenhen er blevet et internationalt kendt vartegn for Esbjerg by.

Skulpturen forestiller fire hvide mænd på række, der kigger ud over havet, og minder meget om Påskeøens monolitter. Figuren rager 9 meter op i luften og kan fra søsiden ses i op til 10 kilometers afstand. De hvide mænd, der spejder ud over havet, skal symbolisere det rene menneskes møde med naturen.

Besøger du Esbjerg eller holder ferie i området, er Mennesket ved Havet et must-see og kan med fordel besøges med en madpakke eller i forbindelse med et besøg på Fiskeri- og Søfartsmuseet, der er en af Danmarks mest besøgte attraktioner og derfor at regne som Esbjergs største attraktion.

“En af de smukkeste steder i Esbjerg hvor man kan få en god cykeltur langs vandet til Hjerting. Man kan opleve vadehavet og få en hyggelig tur ud af et besøg hertil. Klart et sted man skal opleve hvis man besøger Esbjerg.”

Anmelder på Google

Bonusinfo: Wiig Hansen lavede allerede en skitse for skulpturen tilbage i 1954 og havde oprindeligt tiltænkt, at de fire hvide mænd skulle placeres på Grenen i Skagen.

FAQ om Mennesket ved Havet

Der afgår busser fra Esbjerg Banegård ud til skulpturen.

Kommer du i bil er der to små parkeringspladser på hver sin side af skulpturen.

Ja, der er bord og bænke, hvor man kan spise en medbragt madpakke, men i højsæsonen kan der være rift om pladserne.

5 anmeldelser

 1. God oplevelse

  Det var en god oplevelse

 2. Blick aufs Meer

  Wir waren mit unseren Kindern im Schifffahrts/Fischmuseum welches übrigens sehr empfehlenswert ist.Für Kinder absolut sehr lehrreich und abenteuerlich.Der Eintritt ist für Kinder bis zum 18.Lebensjahr kostenfrei!!! Direkt hinter dem Museum steht die Skulptur.Am Besten sie parken auf dem Parkplatz des Museums und gehen dann über die Straße zur Skulptur.Von dort haben Sie einen schönen Blick aufs Meer.

 3. Fy for den lede

  Absolut ækelt. Helt igennem afskyeligt. Yderst meget hærværk ødelægger dette fantastiske værk. Som dejlige Lene Brusgaard sagde, er åbenbaringen bare forfærdelig og ekstraordinært dårlig i nethinden.

 4. Fladt og ligegyldigt

  De fire hvide mænd af Svend Wiig Hansen skuffede mig i en grad, som jeg sjældent har følt. Ikke figurerne som sådan, men placeringen. Der står bare de fire figurer på en flad græsmærk omgivet af dels en landevej og en anden vej. Da jeg i sin tid læste om dem, så jeg for mit indre øje, at man gik i et kuperet terræn på vej mod havet, og pludseligt ser 4 runde hvide kugler og efterhånden som man kommer nærmere, åbenbarer de fire stolte mænd sig. Åbenbaringen af dette værk mangler helt og aldeles og gør det i min øjne fladt og ligegyldigt.

 5. Dejlig gåtur

  God gåtur fra de første Tyske bunkers på naturstien der fører forbi Mennesket ved havet og videre forbi sædding området med beplantning til den ene side og vandet til den anden helt ud til Mølleåens udløb…

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sædding Strandvej 1
Esbjerg 6710 DK
Find vej med Google Maps