Vejrhøj

Danmarks første UNESCO Global Geopark

Vejrhøj ligger i Odsherred og er en af Sjællands mest imponerende gravhøje. Dens top løfter jer 121 meter over havets overflade og er Sjællands tredjehøjeste punkt (det højeste er Gyldenløves Høj med 125,5 meter). Hvis I bestiger den historiske gravhøj, bliver I belønnet med en panoramaudsigt over Sejerøbugten, Lammefjorden og hele Odsherred.

Vejrhøj ligger som det højeste punkt på den aflange bakke Vejrhøjbuen. Vejrhøjbuen er en ud af tre buer i Odsherred. De tre buer er alle randmoræner, og deres bakkebuede landskab blev skabt, da isen skubbede undergrunden foran sig under sidste istid. De er et af Europas tydeligste eksempler på denne type istidslandskab. Selve gravhøjen stammer fra bronzealderen og gemmer stadig på sin hemmelighed, da hverken arkæologer eller gravrøvere har gravet den ud. Det markante landskab og Vejrhøjs kulturhistoriske betydning har været årsag til, at stedet er udnævnt som Danmarks første UNESCO Global Geopark.

I området omkring Vejrhøj finder I flere markerede vandreruter og muligheder for parkering. Den største parkeringsplads ligger ved Vraget, hvorfra I kan følge en stejl sti op til Vejrhøj.

Vandrerute og kort

Få den bedste oplevelse ud af Vejrhøj og gå Rute 137, også kaldet 360 graders udsigt.

Hvad siger de besøgende?

FAQ om Vejrhøj

Der ligger en mulighed for parkering ved vraget, hvorfra der går en sti op til højen.

Vejrhøj befinder sig 121 meter over havets overflade.

Flere tips til Sjælland?

Brug vores guide til Sjælland, hvor vi har samlet en håndfuld gode ideer og tips til det sjællandske, både angående oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder.

Oplevelser på Sjælland

Smagsoplevelser og spisesteder på Sjælland

Overnatning på Sjælland

Hent vores gratis app til Sjælland (og resten af Danmark)

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vindekilde Strandvej 29
Fårevejle 4540 DK
Find vej med Google Maps