Afspil video

Spisesteder på Sjælland 2023

Er du i tvivl om, hvor du finder de bedste restauranter og smagsoplevelser, når du skal besøge Sjælland? Her finder du vores anbefalinger til de lækreste restauranter og smagsoplevelser rundt omkring på øen.

Leder du efter en bestemt by eller område på Sjælland? Så hop til vores oversigt her

Ishus

Vaffelhjørnet Hundested

Det lille familieejede ishus er klart et besøg værd, hvis du lægger vejen forbi Hundested. De nybagte vafler med hjemmelavet is og hjemmerørt guf på toppen er med til at skabe den gode oplevelse, som det er at besøge Vaffelhjørnet.

Det lille sted sikrede sig en fin plads i top 10 over de bedste ishuse i Danmark 2021. Du kan læse mere om afstemningen nedenunder.

Gourmet og brasserie

Restaurant Næs

Hos Restaurant Næs byder de både på gourmet og brasserie, men hvad enten du vælger det ene eller det andet, er kvaliteten i top.

Alle retterne er lavet på friske og lokale råvarer, og der er fokus på, at smage maden til med de krydderurter som er i sæson.

Street Food

Reffen

På Refshaleøen kan du opleve streetfood, hvor kreativitet og innovation er i fokus. De mange madboder er nøje udvalgt, og du kan derfor være sikker på at maden er i top. 

Udover den gode mad byder Reffen desuden på forskellige sjove events såsom bingo, forskellige quizzer og koncerter.

Den Danske Spiseguide 2020

De bedste restauranter på Sjælland

Siden 1978 har madanmelderen Bent Christensen udgivet Den Danske Spiseguide, hvor man finder en samling af de bedste restauranter, som serverer usædvanlig god mad i forskellige prisklasser. 

Få et overblik over de bedste Sjællandske restauranter i Den Danske Spiseguide 2020 nedenfor.

Gastronomisk oplevelse

Hotel Bretagne

Med en skøn panoramaudsigt ud over Hornbæk Sø kan du nyde et måltid hos Hotel Bretagne. Hotellets Restaurant har valgt at koncentrere sig om et mindre udvalg på deres menukort, hvor kvaliteten og smagen er i top. 

Madlavningsstilen er en kombination af det franske og det nordiske køkken, og der er så vidt muligt fokus på at benytte lokale råvarer – med et lille drys af franske specialiteter.

Gourmet i verdensklasse

Alchemist

At dømme ud fra de to Michelinstjerner og point i White Guide Danmark er Alchemist den bedste restaurant i hele Danmark. 

Alchemist er en oplevelse ud over det sædvanlige. Spiseoplevelsen består af 50 retter, som bliver serveret i de betagende lokaler, teater og kunst. Hvis du går op i mad, er det et must at besøge Alchemist.

Hos Alchemist kan du forvente det uforventede!

Økologiske smagsoplevelser 

Restauranter med det Økologiske Spisemærke

Det Økologiske Spisemærke repræsenterer de restauranter, som ligger deres kræfter i at anvende økologiske råvarer i deres madlavning. Vi har samlet en guide over de spisesteder på Sjælland, som har fået Det Økologiske Spisemærke – du kan se guiden nedenfor. 

Populært ishus på Amager 

Ottos Is

Ishuset åbnede i 2020 på Blekingegade på Amager, og har siden da trukket masser af besøgende til. Ottos Is byder på iskolde fristelser, velsmagende kaffe og delikatesser lavet af de bedste råvarer. 

På et besøg ved Ottos Is kan det helt klart anbefales at prøve deres populære Bananasplit! Desserten har en hel særlig historie bag sig, som du kan læse mere om nedenfor.

Gastronomi i verdensklasse 2020

White Guide Restauranter i København

White Guide Danmark er en spiseguide, som stiller skrapt på de absolut bedste restauranter i hele Danmark. Hvis I ønsker en spiseoplevelse på Sjælland udover det sædvanlige, så udvælg den næste restaurant, som I skal besøge, i guiden nedenfor. 

Udforsk mere af Sjælland og øer

…og få tips til oplevelser, restauranter og overnatningsmuligheder i vores lokale guides

Hent vores gratis app

…og få tips til oplevelser, restauranter m.m. – Uanset om du er på Sjælland eller et andet sted i Danmark.

da_DK