Den danske Spiseguide er en anerkendt spiseguide, der er udgivet siden 1978 af madanmelder Bent Christensen. Guiden indeholder over 250 restauranter, der serverer mad udover det sædvanlige i forskellige prisklasser.
For at give dig overblikket bringer vi her listen over de restauranter som indgår i den danske spiseguide 2020, så du kan finde vej til mindeværdige madoplevelser på danmarks mest aktuelle restaurantlokationer.
Udover lister for hver region kan du herunder kan du se årets nomineringer og vindere af de godt 20 forskellige priser, som guiden tildeler hvert år indenfor en række udvalgte kategorier som ‘Årets fiskerestaurant’, ‘Årets Bo & Spis’ m.fl.
Herunder finder du en definitiv liste, men du kan med fordel se vores kort over Danmarks gourmet-restauranter, hvor vi har samlet alle restauranterne fra denne guide, White Guide, Michelin. Du også downloade vores app, og få et samlet overblik over de bedste (spise)oplevelser i nærheden af dig.
Brug knapperne herunder for at springe direkte til specifikke landsdele.
Vi har samlet alle restauranterne fra Michelin-guiden, White Guide og selvfølgelig Den Danske Spiseguide på et kort, så du nemt kan finde vej til store spiseoplevelser i nærheden af dig.
Nomineringer:
Vinder:
Alchemist 2.0, København
Nomineringer:
Vinder:
Fusion, Aalborg
Nomineringer:
Vinder:
James Spreadbury, Noma
Nomineringer:
Vinder:
Noma, København
Nomineringer:
Vinder:
Jesper Kristensen, Pasfall
Nomineringer:
Vinder:
Kadeau, København
Nomineringer:
Vinder:
Essens, Frederikshavn
Nomineringer:
Vinder:
Skipperstuen, Dyvig Badehotel
Nomineringer:
Vinder:
Fladbro Kro, Randers
Nomineringer:
Vinder:
Schønnemann, København
Nomineringer:
Vinder:
Søren H. Jensen & Kent D. Sigelström
Nomineringer:
Vinder:
Dyvig Badehotel, Nordborg
Nomineringer:
Vinder:
Molskroen, Ebeltoft
Nomineringer:
Vinder:
Molskroen, Ebeltoft
Nomineringer:
Vinder:
Dragsholm Slot, Hørve
Nomineringer:
Vinder:
Mikkel Barth, Pasfall
Kenneth Toft-Hansen
Svinkløv Badehotel
Nomineringer:
Vinder:
AOC, København
Hovedstaden bugner med restaurantoplevelser i verdensklasse, og er altid klar til at imødekomme nye trends. København er stedet hvor danmarks forståelse for madlavning bliver skubbet i nye spændende retninger.
Det er også værd at kigge udenfor København, hvor der optræder et solidt udvalg af lækre madoplevelser. Oplev hvad Sjælland, samt Lolland-Falster, har at byde på i den mere klassiske ende af dansk gastronomi.
Selvom Bornholms størrelse måske ikke burde give anledning til de helt store kulinariske oplevelser, så kan skindet så sandelig bedrage. Bornholm har nogle nævneværdige restauranter, som kan konkurrere med landets absolut bedste.
På Fyn finder du en interessant række restaurantoplevelser både i og udenfor Odense, hvor forståelsen for at skubbe madoplevelser kan sættes op mod selv København. Fyn har nok at byde på for selv den mest kræsne restaurantgænger.
I det nordjyske finder man både den hyggelige restaurantoplevelse ved kysterne samt den mere eksperimenterende tilgang til mad i Aalborgs gader. Nordjylland har nok at byde på for de fleste madelskere.
Med Aarhus til at tage faklen som landets næststørste by, er der i den grad nok at komme efter i det midtjyske. Midtjylland byder på en lang række spændende og nytænkende restauranter og kroer, så der skal nok være noget til enhver smag.
Sønderjylland har en lang række smagsoplevelser, som alle kan nydes indenfor hyggelige og behagelige rammer. Både den mere klassiske danske gastronomi, samt mere nytænkende tilgange til mad, skal nok få sulten til at melde sig for alle smagsløg.
Her kan du få inspiration til videre læsning i forbindelse med spisesteder og gastronomiske oplevelser rundt omkring i Danmark