Ejer Bavnehøj og Møllehøj

Danmarks højeste naturlige punkt!

Møllehøj er Danmarks højeste naturlige punkt med sine 170, 86 meter i højden. Punktet befinder sig nær Ejer Bavnehøj i Skanderborg Kommune. Det højeste punkt i Danmark er markeret med en møllesten, som er et levn fra en gammel hollandsk vindmølle, som stod på toppen fra 1838 til 1917. Herfra kan man nyde udsigten over Samsø og Lillebæltsbroen.

Møllehøj blev først rigtigt kendt, som Danmarks højeste punkt ved en opmåling i 2005. Før i tiden troede man nemlig, at det enten var Yding Skovhøj eller Ejer Bavnehøj, som var det højeste punkt. Møllehøj overgår Yding Skovhøj og Ejer Bavnehøj med henholdsvis 9 og 51 cm.

Man kan gå fra Møllehøj til Ejer Bavnehøj via vandrestien ’Sporet ved Ejer’, som er en 1,5 km lang vandretur. På toppen af Ejer Bavnehøj kan man besøge det 12,5 meter høje tårn, som blev rejst i 1924. Det koster 5 kr. at besøge tårnet, og man kan yderligere lægge et biddrag ved tårnets bund, hvis man føler sig gavmild. Hvis man ønsker at benytte elevatoren, koster dette 20 kr.

Ofte stillede spørgsmål om Ejer Bavnehøj / Møllehøj

Det er kun muligt at parkere ved Ejer Bavnehøj.

Møllehøj er Danmarks højeste naurlige punkt med 170,86 meter. Medtager man menneskeskabte punkter, er Yding Skovhøj det højeste.

Find inspiration til Midtjylland

Brug vores guide til Midtjylland, hvor vi har samlet en håndfuld gode ideer og tips til det midtjyske, både angående oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder.

Oplevelser i Midtjylland

Begivenheder

Smagsoplevelser og spisesteder i Midtjylland

Overnatning i Midtjylland

Hent vores gratis app til Midtjylland (og resten af Danmark)

1 anmeldelse

  1. Dette sted skal ses , det er det eneste at jeg kan forælde , nyd udsigten her

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ejer Bavnehøjvej 4
Skanderborg 8660 DK
Find vej med Google Maps