Den Uendelige Bro

Kunstværk og populært udflugtsmål

Den Uendelige Bro – eller The Infinity Bridge – er et kunstværk, der blev til under ARoS-udstillingen Sculpture by the Sea tilbage i 2015. Broen var kun tiltænkt en midlertidig placering ved Varna og Ballehage Strand syd for Aarhus, men den blev så populært et udflugtsmål for både lokale som turister, at du nu kan gå en uendelig tur hvert år mellem april og oktober. Broen pilles nemlig ned i vinterhalvåret og genopføres i foråret, hvor du igen kan gå dig en tur uden ende.

Afspil video

Ideen bag broen har været at reetablere kontakten mellem byen, bugten og kysten som man oplevede det før 2. Verdenskrig, hvor dampskibe sejlede mellem Riis Skov i nord og Marselisborgskoven i syd. Ved Varna Palæet var der dengang en anløbsbro, hvor byens borgere kunne stå af og nyde en udflugt i skoven. Det er denne sammenhæng mellem by og bugt, du nu kan opleve i en panoramisk konstruktion, når du går dig en tur på Den Uendelige Bro. Kan varmt anbefales og med fordel kombineres med vores tips nedenfor:

OpdagDanmarks tips til Den Uendelige Bro

 • Aarhus Kommune tilbyder vielser på Den Uendelige Bro og med Varna Palæet lige i nærheden, kan du få dig et bryllup, I sent vil glemme(!)
 • Besøg broen og kombinér med spisning i Varna Palæets restaurant. Det kan være til brunch søndag eller aftensmåltider ugens øvrige dage
 • Tag badetøj med og nyd en dukkert ved stranden. Du må gerne svømme ved broen.

Sidste søndag tog jeg mine forældre med ud på en lille tur i Aarhus. Vi kørte ud til Varna palæet, parkerede bilen og gik ned til vandet. Her ligger der en lille kulturperle, en rund bro, der er bygget så man kan gå rundt ude på vandet. Omgivelserne er meget smukke, og er det godt vejr er det også oplagt at tage en madpakke med.
Stedet kan både anbefales til børn, unge og den lidt ældre generation. Vil man gå lidt i omgivelserne anbefales flade sko.

Anmelder på TripAdvisor

Ofte stillede spørgsmål

Broen har en længde på 190 meter, er 2,5 meter bred og har en diameter på 60 meter.

Ja, det kan du. Se vores tips.

Gjøde og Povlsgård Arkitekter.

Fra april til oktober.

Flere tips til Aarhus?

Brug vores guide til Aarhus, hvor vi har samlet en håndfuld gode ideer og tips til store og små oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder i Smilets By.

Oplevelser i Aarhus

Smagsoplevelser og spisesteder i Aarhus

Overnatning i Aarhus

Hent vores gratis app til Aarhus (og resten af Danmark)

3 anmeldelser

 1. sehr gute Idee !

  Schade, dass ich diesen Ort wohl nicht mehr erleben kann.
  Die Idee dazu finde ich einfach grossartig, wie Dietmar ja schon geschrieben hat:
  Die Schlichtheit des Projekts – und die Schönheit der Küste….

 2. wonderful

  cool
  and
  very
  nice
  🙂

 3. Zeitlos

  Es ist die Schlichtheit die das Projekt so fantastisch macht. Man wird einfach nur geerdet und von ganz allein verlieren bedrückende Gedanken an Bedeutung.

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Ørneredevej 3
Aarhus 8000 DK
Find vej med Google Maps