Afspil video

Oplevelser i Aarhus

Uanset om I er afsted med familien eller blot jer selv, så er der et væld af oplevelser, som venter på jer i Aarhus. Byen byder op til storbyferie på niveau med de større byer rundt om i Europa. 

Tag hinanden under armen og gå på opdagelse i Smilets By. 

Hovedattraktion

Gå på opdagelse i ARoS

Besøg et af nordeuropas største kunstmuseer – og gå på opdagelse i de mange forskellige og aktuelle udstillinger, som museet har at byde på. Museet er et enestående internationalt billede- og oplevelseshus for både store og små. 

Oplev det spektakulære kunstværk ‘You rainbow panorama’ af Olafur Eliasson på toppen af ARoS, og se Aarhus fra en helt ny vinkel og i alle regnbuens farver. 

 Læs mere om nuværende udstillinger og fremtidige arrangementer nedenfor. 

© Your rainbow panorama, Olafur Eliasson, 2006 – 2011, ARoS Aarhus Art

©Visitaarhus ©Maria Randima

Gratis attraktion

Udforsk Væksthusene i Botanisk Have

Kom helt tæt på naturen i Væksthusene i Botanisk Have i Aarhus – I kan udforske naturen i den fire klimazoner, som findes i Væksthusene. De fire klimazoner byder på et alsidigt planteliv, som I ikke finder derhjemme i baghaven. 

I kan på jeres tur til Væksthusene høre historier om planterne – og få indsigt i, hvordan vi mennesker gennem tiden har påvirket naturen og stadig gør det. 

Hovedattraktion for børn

Slip dit indre barn løs i Tivoli Friheden

Den eventyrlige forlystelsespark ligger i gåafstand fra centrum i den smukke Marselisborg Skov. Tivoli Friheden byder på et væld af forlystelser og aktiviteter for både store og små – uanset om I er til sjove, uhyggelige, udfordrende eller vilde oplevelser. 

Tivoli Friheden indeholder alt, hvad et tivoli bør indeholde. Friheden har farverige boder, udfordrende spil, store legepladser, vilde forlystelser og selvfølgelig underholdende Pjerrot. 

Afspil video

©Visitaarhus ©Anders Hede

Kultur for store og små 

Tag en tur på Aarhus Teater

Besøg Aarhus Teater og få en oplevelse, som I sent vil glemme. Der er forestillinger for en hver smag på teateret, og I kan opleve disse forestilliner i sæsonen, som løber fra starten af september til midten af juni. 

Bygningen er nærmeste en attraktion i sig selv med sin farverige og detaljerede facade, som indbyder til gode fortællinger og dramatiske historier. Det historiske teater blev opført på Bispetorvet i Aarhus i år 1900 af arkitekt Hack Kampmann. 

Læs mere om nuværende og kommende forestillinger nedenfor. 

Gratis attraktion

Oplev Den Uendelige Bro

Det populære udflugtsmål og kunstværk Den Uendelige Bro er beliggende ved Varna og Ballehage Strand syd for Aarhus. Der er masser af muligheder for aktiviteter ved kunstværket – I kan trække i badetøjet og hoppe i vandet, nyde udsigten til havet, skoven og stranden eller spadsere rundt og rundt i den evige cirkel. 

Få en guide til Den Uendelige Bro nedenfor. 

©VisitDenmark

Afspil video

Historisk attraktion

Tag en tur i Den Gamle By

Udforsk Den Gamle By i Aarhus og tag tilbage i tiden og oplev, hvordan det levende museum udfolder sig for øjenene af jer. I Den Gamle By bliver i taget med helt tilbage til før 1900-tallet og frem til 1970’erne – I får et indblik i, hvordan danskerne har levet gennem tiden.

Få en oversigt over museets åbningstider, priser samt programmet for året nedenfor. 

Naturoplevelse for hele familien 

Gå en tur i Marselisborg Dyrehave

På jeres tur rundt i Dyrehaven har I mulighed for at komme helt tæt på hjorte, dådyr og vildsvin – I kan ligefrem håndfodre dådyrene og hjortene, hvis I selv medbringer æbler og gulerødder. 

Marselisborg Dyrehave er et hyggeligt pusterum i storbyen, som giver jer mulighed for at komme helt tæt på natur og koble af. De skiftende årstider og naturens evige forandren gør, at det altid er en unik og smuk oplevelse at besøge haven – uanset hvor mange gang I har været der før. 

©Visitaarhus ©RUNI Photopop

Udforsk mere af Aarhus

…og få tips til attraktioner, spisesteder m.m. – Uanset om du er i Aarhus eller et andet sted i Danmark.

Hent vores gratis app

…og få tips til attraktioner, spisesteder m.m. – Uanset om du er i Aarhus eller et andet sted i Danmark.