Afspil video

Oplevelser på Langeland 2023

Tag en tur til Langeland og nyd den smukke natur, den friske luft på de mange strande, de mange museer og flotte bygningsværker eller tag en god shoppingtur i øens største by. Der er noget for alle på denne dejlige ø.

Vi giver jer her de bedste tips og anbefalinger til nogle spændende oplevelser på Langeland, så det bliver nemmere for dig at planlægge din getaway til øen. 

Langelands største by

Rudkøbing

Rudkøbing er Langelands største by og er bestemt et besøg værd. Du kan gå en tur rundt i de hyggelige brostensbelagte gader, tage et smut ned på lystbådehavnen eller kigge ind i de mange specialbutikker som byen har at byde på.

Byen rummer også oplevelser som Langelands Museum, Rudkøbing Bymølle og H.C. Ørsted Udstilling. 

Indbyggerne i Rudkøbing er meget stolte af den tidligere beboer H.C. Ørsted. Han var nemlig opdageren af elektromagnetisme tilbage i 1820, og i 1825 lykkedes det ham at udvikle en metode til udvinding af aluminium. Der står derfor en statue af professoren i byen og du kan samtidig besøge H.C. Ørsted Udstillingen hvor du kan høre og læse om hans liv og opdagelser.

©️ Turist- Og Erhvervsforeningen Langeland

©️ Morten Gaustad

Historiske oplevelser

Langdyssen Kong Humbles Grav

Hvis du interesserer dig for historie og specielt stenalderen, så skal du tage ud og opleve nogle af øens mange fortidslevn. Det kunne eksempelvis være nogle af de mange stendysser og jættestuer.

Langeland er faktisk det sted i verden med flest stendysser pr. km2. De kan findes overalt på øen, og fortæller en historie om de tider der engang var.

Langdyssen Kong Humbles Grav er den mest kendte af dem alle, og her ligger 77 randsten. Området med randstenene måler 55 meter i længden og 8 meter i bredden. Ejeren af jorden, gårdejer P. Chr. Jørgensen, er gået med til at gøre området offentligt, således at besøgende kan komme og se det smukke fortidsminde.

Ud over Langdyssen Kong Humbles Grav, er der også Bjerrebygaard Langdysse, Langdysse ved Helletofte og Langdysse i Karskov. Der er også flere jættestuer, som Jættestuekammer i Kinderballe, Jættestuen Myrebjerg og Jættestuen Andemosehøj. Alle disse steder kunne være et spændende besøg for turisten interesseret i historie.

Slotsbesøg og naturoplevelse

Tranekær Slot

Slottet kan dateres helt tilbage til 1200-tallet men nogle mener at det faktisk blev bygget tidligere end det. Det er det hus i Danmark som har været beboet i den længste årrække og det har derfor en helt særlig historie.

Slottet er på nuværende tidspunkt beboet af Grevinde Mette Ahlefeldt-Laurvig og Grev Christian Ahlefeldt-Laurvig som bor her med deres seks børn. Slottet blev i 1948-49 restaureret og der er mulighed for at booke et skønt slotsophold på stedet samtidig med at der også er mulighed for overnatning i fine feriehuse ikke langt fra slottet.

Ud over at du kan besøge og se det smukke slot, så kan du gå en 2 km rute gennem Tranekær Slotspark, som byder på spændende internationale udstillinger og værker. Disse værkers formål er at forenes med naturen på en helt særlig måde.

©️ Turist- og Erhvervsforeningen Langeland

©️ Turist- Og Erhvervsforeningen Langeland

Museumsoplevelser

Koldkrigsmuseum Langelandsfort

Langelandsfortet blev opført helt tilbage i 1950erne. Fortet blev bygget med kanoner, underjordiske bunkere og luftværnsstillinger. I tiden for Den Kolde Krig var det vigtigt at der kunne holdes øje med Warzsawa-pagtens fly- og flåde aktiviteter og det blev gjort fra Langelandsfortet. I dag er det et museum, med historier og fortællinger fra tiden dengang.

Du kan på museet både se et kampfly MIG-23, en minestryger, en ubåd og en komplet sektion af Berlinmuren. Disse oplevelser foregår både under og over jorden, hvilket gør det til en helt særlig oplevelse for besøgende.

Koldkrigsmuseet er ikke det eneste spændende museum på Langeland. Du kan også besøge Fiskeriets Hus, som rummer fiskeriets historie, eller Langelands Museum, hvor du kan se og læse om oldtidsfund fra Langeland og Strynø.

Naturen i fokus

Ristinge

Hvis du ønsker at komme ud i den rå natur, så er halvøen Ristinge et godt bud. Her har du øens bedste badestrand og klinten. 

Stranden er 10 km lang og det er derfor ideelt at tage en vandretur på stranden og nyde duften af hav og samtidig måske få et glimt af de mange fuglearter der er i området. 

Klinten strækker sig over 2 km og nogle steder er klinten helt op til 30 meter høj. Her kan du få en fantastisk udsigt ud over Østersøen. 

©️ Turist- Og Erhvervsforeningen Langeland

©️ Turist- Og Erhvervsforeningen Langeland

En tur ud i det fri

De Vilde Heste

På Langeland kan du opleve vilde heste. De vilde heste lever i indhegninger, men indhegningerne er enormt store samtidig med at hestene får lov til at leve deres eget liv uden at komme på stald eller få foder – og det er derfor muligt at omtale det som vilde heste. 

Besøgende kan frit gå ind i indhegningerne og få lov til at opleve de vilde heste på tæt hold.

Hygge ved Bagenkop havn

Rasmus Klumps skib

En rigtig hyggelig familieattraktion kan opleves i Bagenkop på Langeland, nemlig Rasmus Klumps skib. Skibet bliver sat i vandet omkring påske og bliver taget op igen i oktober, så hvis du har lyst til at besøge skibet, så er det i sommerperioden du skal gøre det. Det ville være en god ide at medbringe fiskenet, da der kan fanges krabber ved båden. 

En dag ved havnen i Bagenkop er derfor ideel til en tur for hele familien.

©️ VisitLangeland

Udforsk mere af Langeland

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. 

Hent vores gratis app

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. – Uanset om du er på Langeland eller et andet sted i Danmark. 

da_DK