Ristinge

Skøn vandrerute med udsigt over Klint og Østersøen

Ved Langelands vestligste spids ligger halvøen Ristinge. Den 6 km lange vandretur, som starter ved Ristinge strand, byder på en betagende udsigt over klinten skabt af isbræer under den sidste istid for ca. 19.000 år siden.

Når du følger stien langs klintens kant, vil en sti føre dig op til klintens højeste punkt, hvor Ristingedyssen står. Dyssen er et markant varetegn for Ristinge og består af fritstående dyssekammer sat af fire store bæresten og en kuplet dæksten.

Efter et besøg ved Ristingedyssen skal du følge stien tilbage til klintkanten, hvor stien vil føre videre ud mod Ristinge Hale, som byder på spændende fugleliv og skønne strandsøer.

Seværdigheder

  • Oplev græsland med et mangfoldigt plante- og insektliv.
  • Ristinge Hale, som er nyt land, skabt af sand, ler og sten fra Ristinge klint. Halen vokser i takt med at mere og mere falder ned, og føres til halen ved hjælp fra bølgerne og strømmen i vandet.
  • Gravkammeret på Ristingedyssen, som har et usædvanligt stort gravkammer.
  • Lidt ud for Ristinge Hale finder man Storeholm, som huser et vildtreservat. Storeholm fungerer som ynglested for kystfugle, og derfor er der adgangsforbud i yngletiden fra 1/3 – 15/7.

Ofte stillede spørgsmål

Ja det må du gerne, men den skal føres i snor.

Du kan parkere ved Ristinge Strand.

Ristinge klint er nogle steder op til 30 meter, og strækker sig over hele 2 km.

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *