Tranekær Slotspark

Kunst og natur i smuk forening

Kan du godt lide kombinationen af kunst og natur? Så er Tranekær Slotspark helt sikkert noget for dig. Kunstergruppen Tickon har nemlig udstillinger fra en lang række internationale kunstnere på hele den 2 km lange tur rundt om Borgsø i Tranekær Slotspark. Alle værkerne er såkaldt land art, hvilket vil sige, at værkerne er bygget på stedet i smuk forening med naturen, udelukkende ved brug af materialer såsom jord, træ og sten. Værkerne, der på forunderligste vis går i et med naturen, bliver ligeledes opslugt af naturen igen – det er nemlig ganske få af værkerne der bliver vedligeholdt, resten får lov at følge naturens gang.

Det mest besøgte værk i parken er ”Mellem blodbøg og eg” af kunsteren Alfio Bonanno, som har italienske rødder. Værket forestiller et overdådigt overflødighedshorn af store sten, som hælder ud over landskabet.

Når du bevæger dig gennem parken, er det desuden værd at bemærke alle de seværdige træer. Parken huser blandt andet et af Danmarks smukkeste vingevalnøddetræer. Du kan besøge parken og gå den dejlige 2 km lange tur alle ugens dage fra solopgang til solnedgang.

Seværdigheder

  • Spredt over et areal på 60 tønder land finder man adskillige smukke kunstværker. Blandt andet værket ”Organic Highway” af Mikael Hansen. Find evt billede
  • På dit besøg i parken kan du lægge ruten forbi parkens største eg, som du finder i det nordligste hjørne af Borgsø. Ved foden af træet står der et lille skilt med digtet ”Træets bøn”.
  • I Tranekær slotspark kan du besøge en herskabsstald, som er indrettet som café og restaurant, så du kan få stillet både tørst og sult på din tur.

Ofte stillede spørgsmål

Det koster 25 kr. for voksne at besøge parken, men det er gratis for børn under 18

Ved indgangen til parken kan du få udleveret en folder, som indeholder et kort over placeringen af de mange kunstværker.

Flere tips til Langeland?

Brug vores guide til Langeland, hvor vi har samlet en håndfuld gode ideer og tips til oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder.

Oplevelser på Langeland

Smagsoplevelser og spisesteder på Langeland

Overnatning på Langeland

Hent vores gratis app til Langeland (og resten af Danmark)

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.