Afspil video

Oplevelser på Rømø 2024

Den charmerende vadehavsø byder på et væld af oplevelser for hele familien. Mange af disse oplevelser tager udgangspunkt i den fantastiske natur, som omgiver øen.

Vi har samlet en oversigt over de absolut bedste oplevelser, som Rømø har at byde på nedenfor. 

Danmarks største nationalpark 

Udforsk Nationalpark Vadehavet

Oplev den omskiftelige og ret så enestående natur, som udspiller sig i Nationalpark Vadehavet. Denne naturoplevelse er for hele familien – og én som I sent vil glemme. I kan bl.a. komme på en guidet østerstur, sælsafari eller vadehavsvandring.

Læs mere om nationalparken og kommende arrangementer nedenfor. 

©Tandrup Naturfoto ©Nationalpark Vadehavet

©Rømø-Tønder Turistbureau ©Nationalmuseets Kommandørgård

Kom tæt på fortiden

Besøg Nationalmuseets Kommandørgård

Kommandørgården stammer helt tilbage fra midten af 1700-tallet, og gården vidner om en utrolig velstand som kommandørene på de store hvalfangerbåde bragte til Rømø. 

Læs mere om museet, åbningstider og priser nedenfor. 

Aktiviteter for hele familien 

Slip jeres indre barn løs på Sønderstrand

Kom ud i natur, brænd en masse energi af og hav det sjovt samtidigt – På Sønderstrand er der mulighed for at slippe jeres indre barn løs i de forskellige køretøjer, som I kan book gennem Kitesyd. Og det bedste af det hele? Det er simpelthen vinden, som driver køretøjerne, så I kan få masser af fart på. 

Læs mere om de forskellige køretøjer, kurser og aktiviteter, som Kitesyd byder på nedenfor. 

Afspil video

©Visit Rømø & Tønder

Rømøs smukkeste udsigt

Nyd udsigten fra Spidsbjerg

Øens smukkeste udsigt finder I på toppen af Spidsbjerg, Rømøs højeste punkt, i Kirkeby Plantage. Fra den 19 meter høje bakketop har I mod vest en fantastisk udsigt til havet, mod syd kan I se helt til Havneby, færgen og den tyske ø Sild, og slutteligt mod nord får I en skøn udsigt over plantagen – i klart vejr kan I skimte Esbjerg i horisonten. 

Uforglemmelig oplevelse for hele familien

Oplev Rømø Dragefestival

I starten af september hvert år kan I opleve Rømø Dragefestival. Festivalen bliver afholdt på Lakolk Strand, og i år 2022 finder den sted d. 2. – d. 4. september. 

Tag familien under armen og oplev dette spektakulære syn, som udspiller sig på stranden disse dage. Tusindevis af farverige drager pryder himlen over stranden – dragerne findes i alverdens størrelser, former og farver, det er nærmest kun fantasien, som sætter grænserne. 

Afspil video

Slip dit indre legebarn løs

Rømø Lege- og Labyrintpark

Tag til Rømø lege- og labyrintpark og slip dit indre legebarn løs!
Det er også perfekt til teambuilding med arbejdet, hvor man kan blive rystet sammen psykisk, men også fysisk. Der er masser spil, som kræver samarbejde for kunne løse opgaverne. men også de fire labyrinterne.

Tag på shoppingtur til Lakolks butikscenter

Lakolks Butikcenter

Lakolk Butikscenter er et langt torv fyldt med shopping og spisesteder. Snup en is med familien og nyd stemningen af hygge og ferie.

Rømøs smukkeste havn

Havneby

Hvis man drejer til venstre i lyskrydset og fortsætter ligeud, så kommer du til Havneby. Det ligger på den sydlige del og er den største by på Rømø. Havneby er en kystby hvor haven blev anlagt tilbage i starten af 60’erne og der bliver fisket rømørejer og muslinger. Du kan sejle til Sild med færgen fra Havneby af. 

Besøg det sønderjyske rundetårn

Marsk Tower

Tag fra Rømø til fastlandet ved Skærbæk og oplev Marsk Tower på egen hånd.  

Det er et udsigtstårn på 25 meter over Jorden og som lader dig opleve en panorama (360 grader) udsigt over marsken. 

I Skærbækcenteret er der plads til alle

Skærbækcenteret

Skærbækscenteret er et aktivitetscenter fyldt hygge, oplevelser og tiden til nærvær. Der er en ferieby med 100 flotte huse og som er indrettet med alt, som der hører til en ferie. Når man bor i feriebyen har man fri adgang til badeland, fitnesscenter, legeland og badmintonbaner. Alt hvad den legesyge har behov for!
Skærbækscenteret er ikke kun en ferieby, men det er også et kursus- og konferencecenter og udover det er der både restaurant og cafe. Restaurant Stafelli tilbyder a la carte retter, buffetaftner og menuer for børn. Caféen tilbyder alt fra salater til deres egen Skærbæk-burgeren. Du kan også få alt fra varme drikke  til en kold fadbamse.

Se og mærk Wegners værker 

Wegner Museet

Tag til det gamle Vandtårn i Tønder og besøg Hans J. Wegners museet. Det gamle vandtårn stod tomt i næsten 15 år og der man talte om en nedrivning, men da det er byens 40 meter høje vartegn, så var man kede af, at skulle nedrive det. 
 

Tag et slag bolde på Rømø Golfbane

Nyd udsigten ud mod havet på Rømø Golfbane

Banen er designet af Michael Traasdahl Møller med henblik på de de traditionelle skotske linksbaner. Banen er med 18 huller og er kendetegnes med søer samt en fantastisk udsigt over klitterne og havet. 

Lav dine egne lys hos Søren

Rømø Lys

Tag til Rømø Lys og se hvordan de forskellige lys bliver støbt. De bliver fremstillet ved brug af gamle værksmæssige principper og der bliver brugt de allerbedste råvarer for at støbe lys i den bedste kvalitet.
Du kan endda designe dit eget lys og når du har fremstillet alle de lys du kan, så nyd en kold øl fra Vadehavsbryggeriet og smag øllene fra egnen.

Oplev den smukke vadehavsnatur på cyklen

Den kongelige Marskrute

Tag cykelturen over dæmningen og se den smukke marsk på din cykeltur. Oplev naturen hvor bønderne i Tøndermarsken gik og det kongelige palæ, Shackenborg. Du kommer igennem små landsbyer, men også til Tønder, som er Danmarks ældste købstad hvor der emner af handel og aktiviter. Det er en flad rute, som strækker sig over 41 km.

Udforsk mere af Rømø

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. – Uanset om du er på Rømø eller et andet sted i Danmark.

Hent vores gratis app

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. – Uanset om du er på Rømø eller et andet sted i Danmark.

da_DK

Download vores gratis app

…og se hvad du kan opleve i nærheden af dig lige nu + meget mere…