Wegner Museet

Se og mærk Wegners værker

Tag til det gamle Vandtårn i Tønder og besøg Hans J. Wegners museet. Det gamle vandtårn stod tomt i næsten 15 år og der man talte om en nedrivning, men da det er byens 40 meter høje vartegn, så var man kede af, at skulle nedrive det. Der blev drøftet diverse muligheder og det var så her, at to museumledere kom på ideen om at forvandle det gamle vandtårn til et udstillingsrum for Hans J. Wengers møbler.

Og det var den perfekte ide, for ikke nok med at Hans J. Wegner var født i Tønder, så var han også udlært snedker i byen. Wegner var ikke imod ideen og fortalte dengang, at han som dreng altid drømte om at komme op i vandtårnet når han gik forbi om dreng. Det må man sige, at det han fik rig mulighed for nu hvor hans møbler skulle udstilles oppe i tårnet.

Wegner museet slog dørene op i august 1995, og blev støttet af A.P Møller Fonden med 11. kroner. I dag er det blevet en del af Kunstmuseet i Tønder og Kulturhistorie Tønder, som har begge afdelinger af Museum Sønderjylland. Wegner og hans hustru donerede en samling af Wegners bedste stole til musset og dem kan man stadig se, fordel på de forskellige etager af tårnet.

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Wegners Plads 1
Tønder 6270 DK
Find vej med Google Maps