Afspil video

Smagsoplevelser og spisesteder i Hirtshals

På trods af Hirtshals lille størrelse, så skal man ikke tage fejl af, at byen byder på en masse lækker mad. Vi har samlet en guide over de lækre gastronomiske oplevelser, som venter jer i Hirtshals, nedenfor.

Leder du efter flere tips og anbefalinger til Hirtshals? Så hop til vores oversigt her

Skøn restaurant med udsigt til Hirtshals Havn

Restaurant Lilleheden & Café2

Midt i Hirtshals ligger Restaurant Lilleheden og Café2. Her kan du få alt lige fra klassiske caféretter til overdådige skaldyrsretter.

Restauranten må siges at have en af de bedste beliggenheder i hele Hirtshals. Hvad end du besøger caféen i stueetagen, eller du besøger restauranten på 1. sal, er du garanteret en fabelagtig udsigt over det hyggelige havnemiljø og det skønne Vesterhav. 

Restauranten er blevet anerkendt i Den Danske Spiseguide, som du kan læse mere om nedenunder.

Restaurant med udsigt!

Montra Skaga Hotel

Det er en oplevelse i sig selv at besøge restauranten hos Montra Skaga Hotel, som ligger ned til Hirtshals Havn. Deres restaurant er nemlig en panoramarestaurant, hvor du har udsigt over hele havnen, så du kan følge med i de mange skibe, der lægger til kaj.

Maden er lavet med fokus på økologi, den gode smag og mindre madspild. Restauranten sætter en ære i at servere lækker mad skabt af råvarer, som er i sæson. 

Det store fokus på bæredygtighed har desuden givet hotellet den fine Green Key Certificering.

Lækker fiskerestaurant

Hirtshals Fiskehus

Hvis I er til fisk, så vil vi helt sikkert anbefale, at I lægger vejen forbi Hirtshals Fiskehus, som ligger for enden af den ikoniske trappe ned til havnen.

Hos Hirtshals Fiskehus er friske fisk til deres skønne retter. Du kan både nyde din mad indenfor i den hyggelige atmosfære eller udenfor med udsigt til alle bådene på havnen.

Restaurant ved stranden

Restaurant Munch

God, solid mad lavet fra bunden finder du hos Restaurant Munch, som ligger lige ned til stranden i Tornby lidt udenfor Hirtshals.

Her er der plads til hele familien, og servicen er lige så god som den solnedgang, du kan nyde fra restauranten, er. Restaurant Munch er uden tvivl et besøg værd!

Hyggelig Café

Café Møller

Hos Café Møller er de gode råvarer i centrum, og der er fokus på at kæle for detaljerne. Du kan både besøge caféen til frokost og aftensmad, hvor du f.eks. kan nyde et lækkert stjerneskud eller en fisketallerken.

Ikke nok med  at du kan nyde et skønt måltid mad, så kan du samtidig nyde den smukke udsigt ud over Hirtshals Havn.

Til den søde tand

Steder med lækker hjemmebag

Leder du efter et godt sted til eftermiddagskaffe og et stykke hjemmebag til. Så er disse steder gode:

1) Mormors Køkken på Sydvestkajen 7

2) Mettes Kaffestue på Tornby Gl. Købmandsgård

3) Kaffestuen på Hirtshals Fyr.

Ishuset med den berømte guf 

Ishusene i Tornby, Kjul og Tversted

En tur på stranden er et must, hvis man besøger Hirtshals. Dertil hører naturligvis en is ved en af de tre ishuse i henholdsvis Tornby, Kjul og Tversted.

Særligt Det Grå Ishus i Tversted er populært – de har nemlig en helt legendarisk guf, som du kan læse mere om nedenunder. 

Delikate smagsoplevelser 

Ostemanden

Kvalitetsoste, italiensk is, vine og marmelader er blot nogle af de skønne specialiteter og delikatesser, som du finder ved Ostemanden i Nørregade i Hirtshals. 

Ostemanden har også en en lækker ostetapas, som er perfekt til at tage med på picnic eller med hjem i haven.

Der bliver desuden løbende afholdt forskellige lækre arrangementer i den lille hyggelige butik, såsom grillaftener og ostesmagning. Butikken er uden tvivl et besøg værd!

Opdag mere af Hirtshals

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. – Uanset om du er i Hirtshals eller et andet sted i Danmark.

Hent vores gratis app

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. uanset hvor du er i Danmark.