Oplevelser i Hirtshals 2024

Går ferien til Hirtshals, og er I i tvivl om, hvad I bør opleve? Så har vi heldigvis samlet alle de bedste oplevelser, der er at finde i den gamle fiskeriby.

Nedenunder finder I vores anbefalinger til, hvad der er værd at lægge vejen forbi, når I besøger Hirtshals og omegn.

Guidet vandretur med din telefon

Gå Kløverstierne i Hirtshals

Oplev Hirtshals via kløverstierne – 4 forskellige ruter, der tager dig rundt om Hirtshals med fortællinger undervejs.

Afspil video

Oplev den nordjyske natur

Tag på vandretur med TheSkyIsBlue

Er I på udkig efter en naturoplevelse ud over det sædvanlige? Så vil vi anbefale at lade TheSkyIsBlue stå for jeres tur!

TheSkyIsBlue har skræddersyet forskellige guidede vandreture til jer – enten med eller uden overnatning. Hvis I godt kan lide at komme på oplevelse ude i naturen, uden at skulle bekymre jer om det praktiske, er en tur med TheSkyIsBlue uden tvivl værd at anbefale. 

Du kan læse mere om alle de forskellige muligheder og ruter nedenfor.

Begivenheder i Hirtshals

Hirtshals, Tornby og Tversted byder på et hav af begivenheder og oplevelser året rundt. Her er noget at se og opleve for alle aldre og de lokale arrangører står klar til at byde velkommen.

For at finde hoved og hale i de mange arrangementer kan du bruge VisitHirtshals begivenhedskalender, der opdateres hele tiden.

©️ VisitHirtshals

Tag ud og find rav på stranden

Ravjagt

Når vindene blæser rusker det op i havbunden og sender ravet med bølgerne ind på stranden. Det er derfor oplagt at tage på ravjagt på strandene i og omkring Hirtshals. Her der mulighed for at finde et unikt stykke af ”Danmarks guld”, og blive rusket godt igennem som man kun kan blive herude på vestkysten.

At finde rav er dog ikke altid lige nemt – hvor mange gange har man ikke bøjet sig ned efter noget, man troede var rav? Hemmeligheden er, at man skal kigge efter et pindelag, der består af pinde og tang, som er drevet ind på land efter en god og kraftig storm. Sommetider vil man se mange måger, som samler føde i pindelaget. Der skal ofte mange traveture langs havet til, inden man finder sit første stykke rav – men når man en gang har prøvet at finde rav, mærkes man af en stor glæde og man kan blive grebet af ravfeber.

Hovedattraktion for hele familien

Museumsbesøg

Et museumsbesøg er kilde til mange historier, som kan sætte perspektiv på livet, og som ofte formidles i børnehøjde. Tag f.eks. på Hirtshals Museum og bliv klogere på byens udvikling formidlet gennem spændende udstillinger, og oplev byens ”hemmelige” eliksir Bjesk.

Eller tag et smut fordi Tornby Gl. Købmandsgård og oplev udstillingen om skudehandlen mellem Danmark og Norge, hvor modige mænd krydsede Skagerrak. Her er det også værd at tage i den gamle købmandsbutik, der sælger lækre specialiteter og skønne nips. Her får du en autentisk oplevelse med duften af friskmalet kaffe, spegepølse, ost og sæbe og du kan opleve, hvordan det var handle over disken, inden verden fik stress og plastik.

Andre museer der er værd at besøge er Bindslev Håndværkermuseum med en stor samling af gammeldags håndværk og Herregården Odden der rummer en enestående samling af maleren J F Willumsen.

Herregården Odden ©️ Lars Horn
Hirtshals Museum ©️ VisitHirtshals

Oplevelse der giver adrenalin i blodet

Oplev Hirtshals fra vandet

Skal der lidt mere fart over feltet end ved et museumsbesøg? Så anbefaler vi at du tager en tur ud med Surf og Natur, som tilbyder kurser og undervisning i både Surfing og Stand Up Paddling.

Uanset om I vælger Surfing eller Stand Up Paddling, er der plads til hele familien, og i får med garanti en sjov og mindeværdig oplevelse sammen.

©️ VisitHirtshals

Til den kunstinteresserede

Kunsthåndværk

Hirtshals, Tornby og Tversted er kendt for en stor mangfoldighed af kunstnere og kunsthåndværkere, der har bosat sig i området for at hente inspiration i det specielle lys, den unikke natur og de store kontraster, der findes i landskabet.

De fleste kunsthåndværkere har galleri, butik eller café i forbindelse med deres værksted. Det giver en ekstra dimension til oplevelsen at se, hvordan der arbejdes med forskellige materialer, som ender ud i smukt unika.

Udsigtspunkt og kaffestop

Nyd udsigten fra Hirtshals Fyr

Oplev byens smukke vartegn, som med sine 35 meter stolt lyser over byen. Fra fyrets top er der en skøn udsigt over vestkysten, havet og Hirtshals by. Lær mere om fyrets historie i maskinstuen.

Nordeuropas største akvarium 

Tag på opdagelse i Nordsøen Oceanarium

Midt i Hirtshals ligger en af Danmarks største attraktioner. Nordsøen Oceanarium tager både børn og voksne med under vandoverfalden, og I kan tage både mindeværdige og lærerige oplevelser med hjem. 

Få en guide over de aktiviteter, som I kan opleve i nordeuropas største akvarium. 

Opdag mere af Hirtshals

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. 

Hent vores gratis app

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. – Uanset om du er i Nordjylland eller et andet sted i Danmark. 

da_DK