Afspil video

Oplevelser i Hirtshals

Går ferien til Hirtshals, og er I i tvivl om, hvad I bør opleve? Så har vi heldigvis samlet alle de bedste oplevelser, der er at finde i den gamle fiskeriby.

Nedenunder finder I vores anbefalinger til, hvad der er værd at lægge vejen forbi, når I besøger Hirtshals.

Leder du efter flere anbefalinger til Hirtshals? Så hop til vores oversigt her.

Nordeuropas største akvarium 

Tag på opdagelse i Nordsøen Oceanarium

Midt i Hirtshals ligger en af Danmarks største attraktioner. Nordsøen Oceanarium tager både børn og voksne med under vandoverfalden, og I kan tage både mindeværdige og lærerige oplevelser med hjem. 

Få en guide over de aktiviteter, som I kan opleve i nordeuropas største akvarium. 

Kunsthal for børn

Udforsk BIBIANA Danmark i Hirtshals

I 2019 kunne BIBIANA Danmark for første gang slå dørene op til Danmarks første kunsthal for børn i det gamle vodbinderi på Hirtshals Havn.

Dengang var der kun åben for skoletjeneste, men som noget nyt i 2021 er der åbent for alle søndag til torsdag fra 10 til 15 (fredag og lørdag lukket).

OBS! Hver søndag i juli er der workshop for den 4-9-årige

Begivenheder i Hirtshals

Hirtshals, Tornby og Tversted byder på et hav af begivenheder og oplevelser året rundt. Her er noget at se og opleve for alle aldre og de lokale arrangører står klar til at byde velkommen.

For at finde hoved og hale i de mange arrangementer kan du bruge VisitHirtshals begivenhedskalender, der opdateres hele tiden.

Afspil video

Oplev den nordjyske natur

Tag på vandretur med TheSkyIsBlue

Er I på udkig efter en naturoplevelse ud over det sædvanlige? Så vil vi anbefale at lade TheSkyIsBlue stå for jeres tur!

TheSkyIsBlue har skræddersyet forskellige guidede vandreture til jer – enten med eller uden overnatning. Hvis I godt kan lide at komme på oplevelse ude i naturen, uden at skulle bekymre jer om det praktiske, er en tur med TheSkyIsBlue uden tvivl værd at anbefale. 

Du kan læse mere om alle de forskellige muligheder og ruter nedenfor.

Hovedattraktion for hele familien

Smut en tur forbi Museumshaven

Hos Hirtshals Museum har de den skønneste have, der er åben alle hverdage i juli. Her kan du opleve pensionerede fiskere og vodbindere, som bl.a. demonstrerer, hvordan man slår reb og bøder net. De sidder desuden også altid klar med en god historie fra det vilde Vesterhav – hvis du altså kan forstå deres vendelbomål.

Fra Fiskerkrogen serveres lækker, lokal fisk landet på Hirtshals Fiskeauktion.

Indenfor er museet indrettet som et gammelt fiskerhjem. Her finder du en fast udstilling om Hirtshals samt en stor afdeling om bjesk og krydderurter.

Se Hirtshals fra havet

Kom med på Havnerundfart

Hele sommeren kan du komme med ombord på HG 159 “Johs. Hejlesen” på en helt unik havnerundfart. Her sejler den smukke museumsbåd dig rundt, mens guiden fortæller om havnen og dens udvikling gennem tiden.

Denne aktivitet er sjov for hele familien, og giver en enestående mulighed for at se Hirtshals fra en anden side end normalt.

Oplevelse der giver adrenalin i blodet

Oplev Hirtshals fra vandet

Skal der lidt mere fart over feltet end ved et museumsbesøg? Så anbefaler vi at du tager en tur ud med Surf og Natur, som tilbyder kurser og undervisning i både Surfing og Stand Up Paddling.

Uanset om I vælger Surfing eller Stand Up Paddling, er der plads til hele familien, og i får med garanti en sjov og mindeværdig oplevelse sammen.

Opdag mere af Hirtshals

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. – Uanset om du er i Hirtshals eller et andet sted i Danmark.

Hent vores gratis app

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. – Uanset om du er i Nordjylland eller et andet sted i Danmark.