Rundetårn

Et levende vartegn for København siden 1642

Rundetårn er et af Københavns mest berømte og ikoniske seværdigheder. Det blev bygget i 1642 af Christian IV som et astronomisk observatorium og er i dag en af de mest besøgte attraktioner i hovedstanden.

©Rundetårn

Rundetårn er en 35 meter høj runde bygning, der har en unik arkitektur. Bygningen har en bred spiralformet rampe, der bliver kaldt Sneglegangen, som løber fra indgangen på Købmagergade og op til de trapper, der fører til tårnets top. Gangen snor sig 7½ gang om tårnets hule kerne, og er den eneste vej til toppen af Rundetårn. Sneglegangen giver adgang til Bibliotekssalen, Ringerloftet og den hule kerne. Det er blandt andet på grund af denne gang, at Rundetårn er den måske ikoniske bygning i hele landet, da det er den eneste af sin slags herhjemme. 

©Rundetårn

Tårnet var oprindeligt bygget til at hjælpe astronomer med at observere stjernerne og planeternes bevægelser. Tårnet havde også en vigtig rolle i forbindelse med Københavns Universitet, da det blev brugt som en boglager, hvor de studerende kunne få adgang til bøger og manuskripter.

I dag er Rundetårn et populært turistmål og et sted, hvor besøgende kan opleve nogle af de mest fantastiske udsigter over København. Fra toppen af tårnet har man en fantastisk panoramaudsigt over byen, og det er en af de bedste steder at tage billeder af Københavns skyline.

Flere tips til København?

Brug vores guide til København, hvor vi har samlet en håndfuld gode ideer og tips til store og små oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder i den danske hovedstad.

Oplevelser i København

Oplevelser for børn på Sjælland

Begivenheder i København

Smagsoplevelser og spisesteder i København

Overnatning i København

Hent vores gratis app til København (og resten af Danmark)

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Købmagergade 52A
København 1150 DK
Find vej med Google Maps