© Nick Karvounis

Det sker i København - 2022

Der er et væld af events i København, og nedenfor har vi samlet en liste over nogle af de største årlige begivenheder.

Hovedstaden byder masser af kultur for både store og små. 

Se aktuelle begivenheder på vores kort

Herunder kan du finde en liste over årets tilbagevendende og store begivenheder. Vil du se kommende events – store som små – så skal du gå til vores kort:

© 

© Copenhagen Jazz Festival

Copenhagen Jazz Festival

Den nuværende udgave af Copenhagen Jazz Festival har været afholdt siden 1979, men festivalen kan faktisk dateres helt tilbage til 1962. Arrangementet skaber et rum hvor den originale jazzmusik bliver fejret samtidig med at nye tendenser indenfor genren får lov til at udfolde sig. 

I løbet af festivalen vil der være mere end 1200 koncerter fordelt på 120 scener rundt omkring i hovedstaden. 

Hvis du er vild med jazz, så er Copenhagen Jazz Festival lige begivenheden for dig!

Copenhell

Copenhell er en rockfestival og den foregår på Refshaleøen i København. Arrangementet er blevet afholdt siden 2010 og er Danmarks største Metalfestival. 

Her bliver der hvert år præsenteret en række dygtige rock- og metalmusikere, som optræder på de 3 scener, der selvfølgelig er navngivet som Helvíti, Hades og Pandæmonium. Festivalen rummer selvfølgelig også øltelte, underholdning, kunst og meget mere – så her vil være et væld af oplevelser for den rock- og metalinteresserede!

© Copenhell

© Distortion

Distortion

Distortion er Københavns største gadefest og løber af stablen over 5 dage i sommeren. Her samles hvert år omtrent 100.000 musikglade mennesker i gaderne omkring Nørrebro og Vesterbro. 

Gadefesten bliver flyttet til nye lokationer i hovedstaden hver dag og ender til sidst ude på Refshaleøen, hvor Distortion Ø bliver samlingspunktet. Distortion Ø er Skandinaviens største elektroniske musikfestival, og byder op til en fantastisk fest!

Copenhagen Beer Week

Hvis du er helt vild med øl, og specielt danskproducerede øl, så er Copenhagen Beer week måske den perfekte begivenhed for dig. Her samles et væld af danske bryggerier nemlig, og arrangementet har til formål at sætte fokus på øllen, dets historie og rolle i vores kultur.

Festivalen byder på øloplevelser på forskellige restauranter, barer, museer og meget mere. Der vil samtidig være en weekend hvor bryggerierne samles på Israels Plads i hovedstaden, og her vil der være rig mulighed for at smage alle de særlige øl fra de forskellige bryggerier.

© Copenhagen Beer Week

© 

Grøn Koncert

Grøn Koncert turnerer rundt i Danmark, og gæster Amager i juli. Her kan du opleve et væld af forskellige kunstnere i løbet af dagen, samtidig med at der selvfølgelig er stande med mad og drikke!

Alt overskuddet fra Grøn Koncert går til Muskelsvindfondens arbejde, og du støtter derved en god sag, når du køber din billet til arrangementet. 

Copenhagen Carnival

Til Copenhagen Carnival bliver Strøget i København fyldt med sambarytmer og fantastiske kostumer. Du vil her kunne opleve nogle smukke sceneshows, børnekarneval, trommeworkshops, danseundervisning og boder, både til den shoppeglade og den sultne.

Den årlige folkefest har Nordens største sambaoptog, og der vil absolut ikke mangle noget når det kommer til farverige kostumer, livemusik og selvfølgelig dans.

© Copenhagen Carnival

© Copenhagen Light Festival

Copenhagen Light Festival

Hvert år bliver der afholdt Copenhagen Light Festival i København, og denne festival har til formål at lyse byen op i de mørke vintermåneder med skulpturer, events, projektioner og meget mere, skabt af lysdesignere, studerende, organisationer og lyskunstnere. 

I indre by er der en speciel rute, hvor de fleste af værkerne kan ses, så her kan du gå en skøn tur og få en særlig oplevelse i vintermørket!

Copenhagen Art Week

Art Week blev første gang afholdt tilbage i 2012 og er en festival der hylder samtidskunst. Her kan kunstinteresserede komme og opleve samt dele deres glæde ved kunsten. Formålet med arrangementet er at skabe et rum for samtaler vedrørende kunsten og dets værdi.

Som kunstinteresseret, så får du her også et spændende indblik i samtidens kunst gennem diverse kreative kunstmøder!

© Art Week

© Copenhagen Gin Festival

Copenhagen Gin Festival

Du kan opleve verdens største ginfestival i København, hvor mere end 300 forskellige slags gins og tonics vil være repræsenteret.

Du kan her gå en tur rundt til de omtrent 40 forskellige stande, hvor der både sælges gin, tonics og forskelligt drinksudstyr.

Julemarked Højbro plads

Højbro plads byder traditionen tro på Julemarked, der leder op til internationale julerier i November og December måned. Her kan du opleve det store julemarked som trækker turister fra både ind- og udland.

Det sker i København app

Download OpdagDanmarks gratis app og få et nemt overblik over de mange events under “Det sker i København”.

da_DK