Cisternerne

Underjordisk rejse i gamle cisterner

Cisternerne er et gammelt vandreservoir, der blev bygget bygget i 1850’erne for at forbedre vandforsyningen til København. I dag er stedet dog lavet om til et underjordisk museum, der byder på nogle helt unikke oplevelser.

2020-2021: Event Horizon

cisternerne i københavn

I 2020-21 præsenterer Cisternerne Event Horizon, en udstilling af den argentinskfødte kunstner Tomás Saraceno. Her inviteres publikum til at opleve et skelsættende arbejde af en kunstner, der vedvarende udfordrer vores måder at kommunikere og interagere på, både med hinanden og med andre arter. I udstillingsperioden vil vandet, der vedvarende siver gennem Cisternernes betonkonstruktion, danne et underjordisk, natsort hav, og udstillingen skal således opleves fra båd.

Naturens processer og transformerende potentiale er en endeløs kilde til inspiration i Saracenos arbejde. Netop derfor er Saraceno og Cisternerne det perfekte match. Cisternerne er et kulturskabt rum oprindeligt opført for at forsyne københavnerne med rent drikkevand. Men samtidig er naturen allestedsnærværende i de mørke rum, hvor drypsten gror ned fra de hvælvede lofter og vandet kontinuerligt siver ind gennem den gamle beton.

Gennem sin kunstneriske praksis har Saraceno udforsket alternative livs- og beboelsesformer baseret på studier i alt fra astrofysik, filosofi og ingeniørvidenskab til edderkopper og flagermus.

I Event Horizon sejler de besøgende i både. Som små isolerede satellitter flyder man gennem de gamle cisterner og passerer oplyste edderkoppespind og glimtende sølvsfærer undervejs. De svævende skulpturer indgår i en nøje koreograferet komposition som måner og planeter låst i deres kredsløb. Edderkoppens spind er en påmindelse om, hvorledes vi er nært forbundet med og afhængige af verden omkring os, hvordan alt fra de mindste mikrober til universet har indvirkning på vores tilværelse, ligesom vi konstant påvirker vores omgivelser. Handlinger som umiddelbart virker harmløse, kan have uoverskuelige konsekvenser.

Praktisk

For at opleve årets udstilling skal man sejle i mindre både, som man selv skal ro.

Det er kun muligt at besøge Cisternerne med forudgående booking. For at minimere smitterisikoen ift. COVID-19, må man kun sejle sammen to og to eller maksimalt 4 personer fra samme husstand.

I opstartsfasen vil der maksimalt opholde sig 10 personer ad gangen ved indgangen til udstillingen og 24 personer i alt på Cisternernes 4.400 kvadratmeter.

Cisternerne overholder naturligvis alle restriktioner fra sundhedsmyndighederne.

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bag Søndermarken
Frederiksberg 2000 DK
Find vej med Google Maps

Åbningstider

Man: Lukket Tir.-ons.: Kl. 11-18 Tor.: Kl. 11-20 Fre.-Søn.: Kl. 11-18