Afspil video

Oplevelser i Thy 2023

Thy byder på oplevelser for både store og små, og derfor er det et oplagt feriemål for hele familien. Den rå natur ved den jyske vestkyst garanterer mindeværdige naturoplevelser – Thy har dog meget mere at byde på end blot den betagende natur.

Vi har samlet en oversigt over de bedste og mest interessante oplevelser i Thy.

Hovedattraktion for hele familien

Jyllandsakvariet i Thyborøn

Hos Jyllandsakvariet i Thyborøn kan I komme helt tæt på alle de spændende fisk, som lever i både Nordsøen og i Limfjorden. Stedet er nemlig indrettet med forskellige rørebassiner, hvor man på bestemte dage også kan være med til, at fodre de mange fisk i bassinerne.

Hvis I hellere vil opleve naturen omkring skønne Thyborøn, kan I bare hoppe ombord på stedets traktorbus, hvor man både kan komme på østers- sæl- eller ravsafari.

© Thy Turistforening

© Mette Johnsen

Naturoplevelse

Oh So Quiet

Hvis I gerne vil have en helt speciel naturoplevelse, er en tur med Oh So Quiet uden tvivl et must. Her skal I ikke selv bekymre jer om andet end blot at nyde den skønne natur. 

Oh So Quiet har planlangt et væld af forskellige smukke vandreruter, overnatning og mad på turen,  så I kan slå tankerne helt fra.

Musikfestival

Thy Rock

Midt i Thisted bliver der hvert år afholdt en to dage lang musikfestival ved navn Thy Rock. Hvis I befinder jer i Thy i disse dage, og er på udkig efter et par festlige dage i musikkens tegn, er det bestemt værd at tage til Thy Rock.

Festivalen bliver afholdt næste gang den 23.-24. Juni 2023.

© VisitThy

Gratis aktivitet for både store og små

Bunkermuseet Bulbjerg

Helt ud til den jyske vestkyst ved Bulbjerg ligger der et lille gratis bunkermuseum. Her kan I opleve krigsminder fra 2. verdenskrig. På det lille museum kan I opleve gamle mandskabsbunkere, betonfundamenter til maskingeværstillinger og betonveje.

Museet holder åbent i dagtimerne, og det er en ideel aktivitet for hele familien.

Hovedattraktion for hele familien 

Lodbjerg Fyr

Midt i den imponerende natur i Nationalpark Thy ligger Lodbjerg Fyr, hvorfra man kan opleve en betagende udsigt. 

Under 2. verdenskrig forsøgte man at grave en tunnel fra fyret og til en bunker bagerst i fyrhaven, og derfor er det 35 meter høje fyr den dag i dag en lille smule skævt.

© Kristian Amby

© Kystcenteret Thyborøn

Attraktion for hele familien

Kystcenteret

Kystcenteret er lige stedet for børn og legesyge sjæle! Her kan I eksperimentere med vind, vand og vejr og med garanti få en på opleveren. 

Hvis I er ude efter en aktiverende oplevelse for hele familien, er dette oplevelsescentere lige noget for jer.

Aktiv oplevelse i bølgen blå

Cold Hawaii

Hvis I er på udkig efter en oplevelse som giver adrenalin i blodet, så må I et smut forbi Cold Hawaii i Klitmøller. 

Det vilde og brusende Vesterhav skaber gode betingelser for at surfe, hvilket gør Klitmøller til et af Europas bedste surfspots. Uanset alder og niveau får I en oplevelse for livet i de vilde bølger.

© Mette Johnsen

Troldejagt 

Ask fra Ashøj

I skoven ved Hurup i Thy gemmer der sig en af Thomas Dambos populære kæmpetrolde. Skattejagten er for alle aldre, så det er en oplagt mulighed for at tage hele familien med ud i Thys skønne natur!

Nedenunder finder I et kort, som forhåbentlig gør det lidt lettere, at finde frem til den store trold.

Naturoplevelse 

Oplev Bulbjerg Fuglefjeld

Besøge et af Danmarks eneste fuglefjeld ved Bulbjerg i Thy – og oplev den fantastiske natur, som omgiver Bulbjerg Fuglefjeld. Du kan udover fuglefjeldet opleve en masse andet i området!

Få en guide over Bulbjerg Fuglefjeld og attraktionerne i området. 

© Iskunsten

Betagende Museum

Iskunsten

Midt i Thyborøn ligger det meget specielle museum – Iskunsten. Her kan I opleve de betagende isskulpturer komme til live ved hjælp af et samspil mellem lys og is.

I kan med fordel lade jer inspirere, når I bevæger jer rundt på museet, så I kan hugge jeres egne skulpturer og se dem komme til live.

Udforsk mere af Nordjylland

…og få tips til attraktioner, spisesteder og overnatningsmuligheder i vores lokale guides

Hent vores gratis app

…og få tips til attraktioner, spisesteder m.m. – Uanset om du er i Thy eller et andet sted i Danmark. 

da_DK