Afspil video

Oplevelser i Thy

Thy byder på oplevelser for både store og små, og derfor er det et oplagt feriemål for hele familien. Den rå natur ved den jyske vestkyst garanterer mindeværdige naturoplevelser – Thy har dog meget mere at byde på end blot den betagende natur.

Vi har samlet en oversigt over de bedste og mest interessante oplevelser i Thy.

Hovedattraktion for hele familien

Jyllandsakvariet i Thyborøn

Hos Jyllandsakvariet i Thyborøn kan I komme helt tæt på alle de spændende fisk, som lever i både Nordsøen og i Limfjorden. Stedet er nemlig indrettet med forskellige rørebassiner, hvor man på bestemte dage også kan være med til, at fodre de mange fisk i bassinerne.

Hvis I hellere vil opleve naturen omkring skønne Thyborøn, kan I bare hoppe ombord på stedets traktorbus, hvor man både kan komme på østers- sæl- eller ravsafari.

© Thy Turistforening

© Mette Johnsen

Naturoplevelse

Oh So Quiet

Hvis I gerne vil have en helt speciel naturoplevelse, er en tur med Oh So Quiet uden tvivl et must. Her skal I ikke selv bekymre jer om andet end blot at nyde den skønne natur. 

Oh So Quiet har planlangt et væld af forskellige smukke vandreruter, overnatning og mad på turen,  så I kan slå tankerne helt fra.

Musikfestival

Thy Rock

Midt i Thisted bliver der hvert år afholdt en to dage lang musikfestival ved navn Thy Rock. Hvis I befinder jer i Thy i disse dage, og er på udkig efter et par festlige dage i musikkens tegn, er det bestemt værd at tage til Thy Rock.

Festivalen bliver afholdt næste gang den 24-25 Juni 2022.

© VisitThy

Gratis aktivitet for både store og små

Bunkermuseet Bulbjerg

Helt ud til den jyske vestkyst ved Bulbjerg ligger der et lille gratis bunkermuseum. Her kan I opleve krigsminder fra 2. verdenskrig. På det lille museum kan I opleve gamle mandskabsbunkere, betonfundamenter til maskingeværstillinger og betonveje.

Museet holder åbent i dagtimerne, og det er en ideel aktivitet for hele familien.

Hovedattraktion for hele familien 

Lodbjerg Fyr

Midt i den imponerende natur i Nationalpark Thy ligger Lodbjerg Fyr, hvorfra man kan opleve en betagende udsigt. 

Under 2. verdenskrig forsøgte man at grave en tunnel fra fyret og til en bunker bagerst i fyrhaven, og derfor er det 35 meter høje fyr den dag i dag en lille smule skævt.

© Kristian Amby

© Kystcenteret Thyborøn

Attraktion for hele familien

Kystcenteret

Kystcenteret er lige stedet for børn og legesyge sjæle! Her kan I eksperimentere med vind, vand og vejr og med garanti få en på opleveren. 

Hvis I er ude efter en aktiverende oplevelse for hele familien, er dette oplevelsescentere lige noget for jer.

Aktiv oplevelse i bølgen blå

Cold Hawaii

Hvis I er på udkig efter en oplevelse som giver adrenalin i blodet, så må I et smut forbi Cold Hawaii i Klitmøller. 

Det vilde og brusende Vesterhav skaber gode betingelser for at surfe, hvilket gør Klitmøller til et af Europas bedste surfspots. Uanset alder og niveau får I en oplevelse for livet i de vilde bølger.

© Mette Johnsen

Troldejagt 

Ask fra Ashøj

I skoven ved Hurup i Thy gemmer der sig en af Thomas Dambos populære kæmpetrolde. Skattejagten er for alle aldre, så det er en oplagt mulighed for at tage hele familien med ud i Thys skønne natur!

Nedenunder finder I et kort, som forhåbentlig gør det lidt lettere, at finde frem til den store trold.

Naturoplevelse 

Oplev Bulbjerg Fuglefjeld

Besøge et af Danmarks eneste fuglefjeld ved Bulbjerg i Thy – og oplev den fantastiske natur, som omgiver Bulbjerg Fuglefjeld. Du kan udover fuglefjeldet opleve en masse andet i området!

Få en guide over Bulbjerg Fuglefjeld og attraktionerne i området. 

© Iskunsten

Betagende Museum

Iskunsten

Midt i Thyborøn ligger det meget specielle museum – Iskunsten. Her kan I opleve de betagende isskulpturer komme til live ved hjælp af et samspil mellem lys og is.

I kan med fordel lade jer inspirere, når I bevæger jer rundt på museet, så I kan hugge jeres egne skulpturer og se dem komme til live.

Udforsk mere af Nordjylland

…og få tips til attraktioner, spisesteder og overnatningsmuligheder i vores lokale guides

Hent vores gratis app

…og få tips til attraktioner, spisesteder m.m. – Uanset om du er i Thy eller et andet sted i Danmark.