Oplevelser i Thy 2024

Thy byder på oplevelser for både store og små, og derfor er det et oplagt feriemål for hele familien. Den rå natur ved den jyske vestkyst garanterer mindeværdige naturoplevelser – Thy har dog meget mere at byde på end blot den betagende natur.

Vi har samlet en oversigt over de bedste og mest interessante oplevelser i Thy.

Smagsoplevelser

Chokoladekurven

Chokoladekurven i Thisted har længe været kendt for deres chokolade og flødeboller, men i 2023 er de blevet kendt for endnu en ting – hjemmelavet is. Her fik de nemlig en fornem 2. plads i vores afstemning om Danmarks Bedste Ishuse.

Har du endnu ikke smagt deres is, er det bare med at tage forbi.

© VisitThy

Troldejagt 

Ask fra Ashøj

I skoven ved Hurup i Thy gemmer der sig en af Thomas Dambos populære kæmpetrolde. Skattejagten er for alle aldre, så det er en oplagt mulighed for at tage hele familien med ud i Thys skønne natur!

Nedenunder finder I et kort, som forhåbentlig gør det lidt lettere, at finde frem til den store trold.

Naturoplevelse 

Oplev Bulbjerg Fuglefjeld

Besøge et af Danmarks eneste fuglefjeld ved Bulbjerg i Thy – og oplev den fantastiske natur, som omgiver Bulbjerg Fuglefjeld. Du kan udover fuglefjeldet opleve en masse andet i området!

Få en guide over Bulbjerg Fuglefjeld og attraktionerne i området. 

Vandretur på 4-5 km

Savbjergruten

Savbjergruten går gennem den nordligste del af Tved Klitplantage langs kanten af Hanstholm Vildtreservat – Danmarks største vildmark. Her kan du opleve både klitplantage og udsigten over Savbjerg, der er et højtliggende klithede areal i vildtreservatet. Ved rutens sydligste punkt er der opstillet et udsigtstårn med udsigt over kerneområderne i Hanstholm Vildtreservat. Her er der mulighed for at se traner, krondyr og de andre store dyr, der lever i reservatet.

Hovedattraktion for hele familien

Doverodde Købmandsgård

Doverodde Købmandsgård, beliggende i Limfjordens smukke landskab, er et historisk sted, der kombinerer fortidens charme med nutidens aktiviteter og naturglæde. Besøgende kan nyde en bred vifte af aktiviteter som havkajak, sælsafari, og Limfjordsafarier, samt kulturelle oplevelser med lokalt kunsthåndværk og mad lavet af lokale råvarer.

Naturlandsby projektet, støttet af Nordea-fonden, sigter mod at udvikle området til et centrum for friluftsliv og kulturelle aktiviteter, med faciliteter som naturværksted, kajakhotel, og Statens Museum for Kunst Thy, der tilføjer en kulturel dimension med udstillinger og formidlingsaktiviteter.

© opdagthy.dk

© Kystcenteret Thyborøn

Attraktion for hele familien

Kystcenteret

Kystcenteret er lige stedet for børn og legesyge sjæle! Her kan I eksperimentere med vind, vand og vejr og med garanti få en på opleveren. 

Hvis I er ude efter en aktiverende oplevelse for hele familien, er dette oplevelsescentere lige noget for jer.

Hovedattraktion for hele familien 

Lodbjerg Fyr

Midt i den imponerende natur i Nationalpark Thy ligger Lodbjerg Fyr, hvorfra man kan opleve en betagende udsigt. 

Under 2. verdenskrig forsøgte man at grave en tunnel fra fyret og til en bunker bagerst i fyrhaven, og derfor er det 35 meter høje fyr den dag i dag en lille smule skævt.

© Kristian Amby

Gratis aktivitet for både store og små

Bunkermuseet Bulbjerg

Helt ud til den jyske vestkyst ved Bulbjerg ligger der et lille gratis bunkermuseum. Her kan I opleve krigsminder fra 2. verdenskrig. På det lille museum kan I opleve gamle mandskabsbunkere, betonfundamenter til maskingeværstillinger og betonveje.

Museet holder åbent i dagtimerne, og det er en ideel aktivitet for hele familien.

Hovedattraktion for hele familien

Jyllandsakvariet i Thyborøn

Hos Jyllandsakvariet i Thyborøn kan I komme helt tæt på alle de spændende fisk, som lever i både Nordsøen og i Limfjorden. Stedet er nemlig indrettet med forskellige rørebassiner, hvor man på bestemte dage også kan være med til, at fodre de mange fisk i bassinerne.

Hvis I hellere vil opleve naturen omkring skønne Thyborøn, kan I bare hoppe ombord på stedets traktorbus, hvor man både kan komme på østers- sæl- eller ravsafari.

© Thy Turistforening

© Iskunsten

Betagende Museum

Iskunsten

Midt i Thyborøn ligger det meget specielle museum – Iskunsten. Her kan I opleve de betagende isskulpturer komme til live ved hjælp af et samspil mellem lys og is.

I kan med fordel lade jer inspirere, når I bevæger jer rundt på museet, så I kan hugge jeres egne skulpturer og se dem komme til live.

Aktiv oplevelse i bølgen blå

Cold Hawaii

Hvis I er på udkig efter en oplevelse som giver adrenalin i blodet, så må I et smut forbi Cold Hawaii i Klitmøller. 

Det vilde og brusende Vesterhav skaber gode betingelser for at surfe, hvilket gør Klitmøller til et af Europas bedste surfspots. Uanset alder og niveau får I en oplevelse for livet i de vilde bølger.

© Mette Johnsen

Udforsk mere af Nordjylland

…og få tips til attraktioner, spisesteder og overnatningsmuligheder i vores lokale guides

Hent vores gratis app

…og få tips til attraktioner, spisesteder m.m. – Uanset om du er i Thy eller et andet sted i Danmark. 

da_DK