Lønstrup

Oplevelser –  spisesteder – overnatning

Tips til dit besøg

Lønstrup er en sand perle på den nordjyske vestkyst.

Det lille fiskerleje har i mange år stået lidt i skyggen af populære byer som Skagen og Løkken, men det er der hurtigt ved at blive ændret på!

Lønstrup er kendt for sine mange keramikere, gourmetrestauranten Villa Vest og selvfølgelig Rubjerg Knude.

Herunder får du en oversigt over de oplevelser, spisesteder og muligheder for overnatning, som OpdagDanmark anbefaler i Lønstrup.

Oplevelser i Lønstrup

I Lønstrup er der mulighed for en række hyggelige seværdigheder i og omkring byen. Det kendte Rubjerg Knude Fyr ligger for eksempel lige uden for byen, hvilket er en af de vigtigste turistattraktioner for Lønstrup. Derudover kan man gå en tur langs stranden, og mærke vesterhavsvinden i håret, eller tage en tur i Lønstrups gader og besøge nogle af de hyggelige keramikere der holder til der.

rubjerg knude fyr drone video

Besøg Rubjerg Knude Fyr

Når du besøger Lønstrup, så er en tur ud til det gamle Rubjerg Knude Fyr et must! I efteråret 2019 blev fyret under stor mediebevågenhed (national som international) flyttet 80 meter ind i landet. Man kan med fordel gå derud.

DSCF7370

Tag på gratis byvandring

Kom med Allan Normann Sørensen på byvandring i Lønstrup, og hør hans levende fortællinger om blandt andet bådepladsen, naturkatastrofen, bækslugten samt meget mere. Et unikt indblik, som du ikke bør gå glip af.

lønstrup keramik

Gå på opdagelse hos byens kunsthåndværkere

Lønstrup huser nogle af Nordjyllands hyggeligste kunsthåndværkere, som altid er et visit værd når man opholder sig i byen. Selv hvis man ikke har tænkt sig at købe noget er det værd at aflægge visit.

Spisesteder i Lønstrup

Når sulten melder sig i Lønstrup er der nogle solide muligheder for at få et godt og velsmagende måltid mad.

Restaurant Villa Vest

Om det er til frokost eller aften, så er et af Lønstrups ikoniske steder Villa Vest, der fra sin placering i Lønstrups vandkant tilbyder udsigt til solnedgange og “nordjysk livsnyderi” som få andre steder i Nordjylland.

Restauranten er Nordjyllands bedste, hvis man skal tro White Guide Danmark, der sågar har Villa Vest som en ud af kun 20 restauranter, der har “global master class”.

Overnatning i Lønstrup

Selvom Lønstrup er mindre end mange af de andre feriedestinationer langs vestkysten, så er der stadig god mulighed for hyggelig overnatning. 

villa vest badehotel

Villa Vest Badehotel

Når det kommer til overnatning i Lønstrup, kommer vi heller ikke uden om Villa Vest, der både har badehotel og luksuslejligheden Villaen på Bakken med den vildeste udsigt over byen.

Badehotellet har siden 2018 været i top 10 i vores afstemning om Danmarks Bedste Badehoteller, og du kan få fordelagtige priser på ophold med spisning i den føromtalte restaurant.

sommerhuse i lønstrup

Lej et sommerhus

En glimrende mulighed for overnatning eksisterer også ved at leje et af de super lækre sommerhuse der ligger ved Lønstrup.

Et sommerhus giver rig mulighed for at udfolde sig i sine egne rammer, og beliggenheden er derudover ganske tæt på Lønstrup by.