Bulbjerg Fuglefjeld

"Jyllands skulder" og unik nordjysk natur

Bulbjerg i Thy finder du helt ude i Danmarks nordvestlige hjørne, hvoraf kælenavnet “Jyllands skulder” også stammer. Stedet rejser sig 47 meter højt fra havets overflade og er et af Danmarks eneste fuglefjelde samt et fantastisk stykke smuk natur og yndet udflugtsmål. Derfor er dette Natura 2000-område og unikke stykke nordjysk natur også på vores kort over Danmarks bedste oplevelser.

Bulbjerg Badehotel, bunkermuseum og 2. Verdenskrig

Fra 1907 og frem til 2. Verdenskrig var der faktisk et badehotel på Bulbjerg. Det hed Bulbjerg Badehotel og blev indtaget af tyskerne under 2. Verdenskrig. Tyskerne brugte stedet som radiostation, og valgte desværre at sprænge badehotellet i luften, da de evakuerede stedet i 1944.

Under krigen udgjorde Bulbjerg med sin fænomenale udsigt et vigtigt strategisk punkt for tyskerne. Derfor finder du også masser af bunkere i området, og helt yderst på Bulbjerg er en gammel observationsbunker indrettet som et lille museum, der er et besøg værd.

Skarreklit

Når du står på toppen af Bulbjerg, kan du afhængigt af vejret se den sten, Skarreklit, en strandpille på 16 meter, der indtil 1978 tårnede i landskabet. Denne knækkede dog det år, så du nu kun kan se soklen. Skarreklit havde sit navn efter skarven, der ynglede og holdt til her.

Ofte stillede spørgsmål

I Frøstrup, Thy – det nordvestlige Nordjylland.

Der er ingen specifik adresse, men du kan køre efter Bulbjergvej, eller bruge linket øverst på denne side for at få en kørselsvejledning.

Når du kører ad Bulbjergvej, deler vejen sig, lige inden du kommer til fuglefjeldet. Begge veje ender på en parkeringsplads.

Bulbjerg Knude er stejlt terræn og desværre ikke egnet for gangbesværede og kørestolsbrugere.

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *