Fjordenhus

Arkitektonisk kunstværk

Nye byggeteknikker og kunstværker smelter sammen i den smukke bygning Fjordenhus, som den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson og hans atelier står bag.

Bygningen består af fire sammenhængende cylindre med en højde på 28 meter, som majestætisk rejser sig op af Vejle Fjord og skaber en forbindelse mellem fjorden og byen. 

Fjordenhus er på én og samme tid et nutidigt Gesamtkunstværk og en fuldt funktionel bygning, som er hovedsæde for projektets bygherre Kirk Kapital A/S.

Stueetagen, som er åben for offentligheden, er viet til samspillet mellem bygningen og den omkringliggende fjord. Vind og vejr reflekterer smukt det specialglaserede murværk i forskellige farvestrålende nuancer, og du kan komme helt tæt på fjorden i to af rummene, som gennemstrømmes af vand.

 

Guidede ture

VejleMuseerne tilbyder guidede ture rundt i Fjordenhus. Her får du historierne om de smukke kunstværker i stueetagen og du får lov til at se andre dele af bygningen, som normalt ikke er åben for offentligeheden.
Ruten for de guidede ture varierer og bliver først fastlagt på dagen, da der skal tages hensyn til at Fjordenhus også er en arbejdsplads. 

Der er rundvisninger tirsdage og onsdage kl. 15.30, 17.00 og 18.30 samt i weekender og på helligdage kl. 10.00, 11.30 og 13.00. Der er åbent for booking af guidede ture frem til september 2020 og det koster 50kr at deltage i en rundvisning. 

Bemærk at de guidede ture ikke er egnet for kørestolsbrugere og gangbesværede, da turene ofte inkluderer 1. sal, hvor det kun er muligt at komme til via trapper.

FAQ om Fjordenhus

Underetagen er åben alle ugens dage i tidsrummet 7.00 til midnat.

Der er én times parkering ved Fjordenhus. Derudover henvises der til de offentlige parkeringspladser ved indgangen til Klubøen og langs Stævnen overfor Østerbo/HavneBo. 

Det er gratis at besøge stueetagen i åbningstiden. Guidede ture koster 50kr for voksne og børn over 5 år.

1 anmeldelse

  1. Rundvisning

    Vi var på rundvisning fredag d.14 maj 21
    Fantastisk oplevelse ikke mindst fordi vores guide var så Fantastisk talte så højt og tydeligt og ikke mindst normal hastighed så alle kunne være med.
    Men kælderen var noget af en skuffelse med den lyssætning man skulle ikke tro det var en museums opsætning, men ma siger jo at enhver arkitekt laver en fejl på et byggeri så det var jo nok dette.
    Med hilsen Ole

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Havneøen 1
Vejle 7100 DK
Find vej med Google Maps