Oplevelser i Hjørring 2023

En spændende købstab, der byder på et væld af oplevelser. Historie, kunst og kultur venter på dig i Hjørring!

Kløverstierne i Hjørring

Friluftsrådet har lanceret et koncept for afmærkede stiruter i byer og bynære områder, det er klart en af de gode oplevelser. Fire stier i forskellig længde, som udspringer et centralt sted i byen og forbinder lokale interessepunkter af natur- og kulturhistorisk karakter. Denne sti er udarbejdet i samarbejde med Hjørring Kommune.

© Turismeudvikling Hjørring

By-miljø Hjørring

Den ældre del af byen er klart et besøg værd, for her kan du opleve et hyggeligt bymiljø i en dejlig atmosfære, der omkranser fortiden. Du finder den ældre bydel i Nørregade, Museumsgade, Vestergade, Stokbrogade og på Nørre Torv. Her finder du både bindingsværkshusse, gyder, brostensbelagte stræder og middelalderkirker.

Det Grafiske Værksted

Hjørring Grafiske Værksted er en lidt skjult perle. Værkstedet er et af de få litografiske værksteder, der er tilbage i Danmark. Her kan du se kunstnerne arbejde i deres værksteder og samtidig købe noget af kunsten med hjem fra stedets butik.

© Aage Møller

Hjørring Teater

Vendelbohus har budt på skuespil i over hundrede år. Den smukke gamle teatersal blev opført i 1907, og teatret byder på mere end 20 forskellige forestillinger hvert år!

Ikke langt fra Hjørring

Tag en tur i Aalborg Zoo

Mange børnefamilier på ferie i Hjørring vælger også at tage den korte tur til Aalborg Zoo, hvor man kan bruge en hel dag med de mange dyr, legepladser og begivenheder.

Christiansgave

Parken Christiansgave er den ældste bypark i Hjørring. I 1821 blev den etableret som en planteskole og blev i 1843 doneret til byen af kong Christian VIII.

I løbet af årene er parken blevet omdannet fra et område til trædyrkning til et rekreativt område, hvor der blev afholdt grundlovsfester. Parkens oprindelige størrelse er blevet reduceret på grund af forskellige udviklinger, men den forbliver en central grøn oase. Den har en lille bygning, kendt som “nødtørftshuset”, der blev designet af arkitekt Jens Jakobsen i 1914. Parken gennemgik landskabsmæssige renoveringer i 2005, herunder tilføjelsen af temahaver og genopretningen af dens naturlige elementer.

Vendsyssel Historiske Museum

Hovedmuseet i hjertet af det gamle Hjørring, der fortæller historierne om livet i den nordlige del af Danmark fra 30.000 år tilbage i tiden, og op til i går. Stor oldtidsudstilling, og masser af små spændende særudstillinger.

Hent vores gratis app

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. i nærheden af dig lige nu.

Opdag mere af Hjørring

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. – Uanset hvor du er i Danmark.

da_DK