Aalborg Zoo

Hyggelig zoo med oplevelser for hele familien

Aalborg Zoo er en af Danmarks mindste men også hyggeligste zoologiske haver. Parken ligger ganske centralt i byen og hele familien får her et spændende indblik i dyrenes verden.

Få info om:

Den zoologiske have beliggende i Aalborg er en af Danmarks største attraktioner og et sikkert hit blandt børnefamilier. Den store popularitet ses blandt andet på det store antal af solgte årskort, samt det faktum, at den zoologiske have ligger i top 25, når vi ser på Danmarks mest besøgte attraktioner. Er du i Aalborg, og kan lide dyr, så er et besøg her et must at prøve.

Stedet byder på en lille, hyggelig have med oplevelser for hele familien. Overalt i haven er der små oaser med grønne områder, hvor man kan nyde det rige dyreliv.

Afspil video

Særlige aktiviteter

Der er rigtig mange grunde til at komme igen og igen, og der er forskellige aktiviteter, særudstillinger og arrangementer året rundt, som kan underholde og gøre både børn og voksne kloge på verdens natur og dyreliv.

Jul i Aalborg Zoo

Afspil video

Siden 2019 har Aalborg Zoo holdt Jul i Zoo, hvor dørene slås op for en spektakulær udsmykning af parken. En yderst populær tradition er blevet skabt med magiske lyslandskaber og tusindvis af julelys, som gæsterne kan følge og beundre gennem deres tur rundt i haven.

Jul i Zoo er en helt anderledes måde at opleve zoo på, hvor mørket og de smukke lys er mere i fokus end dyrene.

I 2020 hittede dyreparken med deres julemanden i snowglobe, en meget corona-venlig måde at lade børnene hilse på julemanden. Det tiltag gik viralt på medier verden over. I 2021 var det særlige, at du kunne opleve Dino in the Dark – en juleudgave af parkens dinosaurudstilling.

Jul i Zoo er yderst populært for gæster fra nær og fjern og vi kan varmt anbefale et besøg, når man gerne vil i den helt rigtige julestemning.

Nyhed 2022: Kryb og Kravl – Tør du?

Edderkop

Besøg udstillingen KÆMPE kryb & kravl. Her træder I ind i et eventyrligt univers med insekter og kæmpekryb. I møder en tre meter høj fugledderkop, oplever en gigantisk spyflue og står ansigt til ansigt med en to meter lang myg.

Med udstillingen vil vi gerne sætte fokus på biodiversitet, fordi der i Danmark bliver flere og flere områder med lav biodiversitet, altså områder hvor der kun kan leve få forskellige dyr og planter. Formidlingen er i børnehøjde, så både store og små kan blive klogere på begrebet, teste sin viden og få gode råd til, hvordan vi kan bidrage til at bevare eller øge biodiversiteten i Danmark.

I weekender kan du desuden møde vores søde og kloge Zoo-guider, der kan gøre jer meget klogere på alt det herlige krible-krable liv.

Nyhed 2022: Halloween-debut

Til efteråret vil Aalborg Zoo byde velkommen til en have i Halloweenens tegn. Dette er første gang, at Aalborg Zoo forvandler haven til et uhyggeligt, hyggeligt univers.

Yderligere information kommer…

Nyhed 2022: Nyt Orangutang anlæg

Årets store nyhed i Aalborg Zoo finder sted den 11. juni, hvor det nye orangutang anlæg åbner. Anlægget vil være hjemsted for Danmarks eneste Borneo-orangutanger. Dette er en af de truede dyrearter, som Aalborg Zoo dels bidrager til at beskytte i naturen og dels indgår i internationalt avlssamarbejde for at medhjælpe til at bevare arten i fremtiden.

Det udendørs anlæg bliver over ti meter højt og vil blandt andet indeholde klatrereb og hængende reder, store træer og fleksible klatrestænger. De hængende reder giver orangutangerne steder i højden, hvor de kan søge læ og skygge.

Orangutanger lever det meste af deres liv i trætoppene og bevæger sig kun sjældent på landjorden. I det nye anlæg kan vi stimulere denne naturlige adfærd og give orangutangerne optimale muligheder for at udfolde sig som trælevende dyr.

Extinction - tør du være med?

Igen i 2021 kan du opleve den spektakulære dinosaurudstilling, som fortæller historien om, hvordan dinosaurerne har udviklet sig gennem millioner af år.

Under vores eget besøg gik vi på opdagelse blandt de brølende, livagtige kæmper, som alle var i naturlig størrelse. Dette imponerede virkelig ungerne.

Unikke dyreoplevelser, helt tæt på

Gå en tur på den imponerende gangbro, som giver et unikt udsyn til løve- og tiger anlægget, og kom helt tæt på når de majestætiske rovdyr bliver fodret i deres indendørs anlæg. Træd ind af lågen til de søde geder, som altid er klar på at blive kælet for, og oplev på tætteste hold de flotte lyserøde flamingoer. 

Savannen er kommet til midten af Aalborg, og her kan du blandt andet komme tæt på verdens højeste dyr – giraffen.  

giraf

På Savannen er der i 2020 etableret gangbro, så børnene kan komme i øjenhøjde med girafferne.

Arrangementer og aktiviteter for store og små

Haven tilbyder et hav af aktiviteter og attraktioner for hele familien året rundt. I midten af haven finder du en stor legeplads med blandt andet gynger, klatretårn og rutsjebaner.

Zoofariscenen, som ligger ved siden af legepladsen, kan du opleve trænede dyr og spændende fortællinger om dyrenes forunderlige verden. Hver dag er det desuden muligt at komme helt tæt på, når havens mange dyr skal fodres.

Aalborg Zoos Facebook kan du desuden se, hvad der sket netop nu af særlige arrangementr m.m.

I tråd med dinosaur-særudstillingen kan man også grave efter fossiler i den store sandkasse, hvor der både gemmer sig knogler og æg fra de storslåede dinosaurer.  

dinosaur knogle

Priser

For at dig et hurtigt overblik over entré og årskort, har vi lavet denne tabel:

Højsæson 2021: 27. marts – 30. september
Lavsæson 2021: 2. januar – 26. marts + 1. oktober – 30. december

Lavsæson Højsæson Årskort
Voksen 190 kr. 210 kr. 465 kr.
Børn (3-11 år) 105 kr. 125 kr. 295 kr.
Studerende * 152 kr. 168 kr. 375 kr.

* Studerende skal kunne fremvise gyldigt studiekort ved køb af billet og årskort. Derfor kan disse kun købes ved indgangen

Bemærk: Parken er lukket 31. december og 1. januar.

Rabatter

 • Der gives 20 % rabat til grupper på 20+
 • Juleaftensdag d. 24. december har der siden 2009 været åbent kl. 10-13 med gratis entre(!), sponsoreret af Aalborg Zoo og Nordjyske Medier

Årskort

Hvis du køber årskort, kan du besøge parken på ofte du lyster. Det giver også et gratis besøg i f.eks. Ree Park på Djursland, Odense Zoo og Givskud Zoo, rabatter i andre attraktioner samt en masse andre fordele og oplevelser.

Åbningstider

Noget af det, der gør sæsonkort særligt populært blandt gæster, er at du kan besøge parken året rundt. Aalborg Zoo åbningstider er som følger:

Åbent hver dag fra kl. 10:00

(Kun med undtagelse af 31. december og 1. januar).

Muligheder for parkering

Det er ganske gratis at parkere ved haven. Der er parkeringspladser til mere end 800 biler udenfor indgangen til haven samt i området rundt om. Der er højest 500 meter til haven fra de parkeringspladser der ligger længst væk.

Hvad siger gæsterne?

Ofte stillede spørgsmål

Herunder har vi samlet en liste over alle de tænkelige spørgsmål, vi har fået af gæster – og som vi ellers kan komme i tanke om.

Finder du ikke svar på dit spørgsmål herunder, er du meget velkommen til at skrive til os på info@opdagdanmark.dk

Prisen for entré i Aalborg Zoo 2021 er:

 • Barn fra 105 kr.
 • Voksne fra 190 kr.
 • Studerende fra 152 kr.

Der gives desuden 20% rabat til grupper på min. 20 personer.

Der er åbent hver eneste dag fra kl 10. Parken er dog helt lukket 31. december og 1. januar.

Ja det er der. Der er blevet gjort meget ud af at gøre haven nem at færdes i for alle. Det er muligt at låne en gratis kørestol ved personalet i indgangen.

Ja. Hunde er velkomne, så længe de er i snor og ikke generer zoo-dyrene og de øvrige gæster. Bemærk at det ikke er i alle dyrehuse, at hunde må medbringes. Dette er afmærket på de enkelte huse.

Der er gratis parkering til mere end 800 biler i området omkring hovedindgangen og selve haven. 

Når du køber et årskort, kan du besøge parken lige så ofte, du vil, fra den dag, du køber kortet, og ét år frem.

8 hektar, hvilket gør Aalborg Zoo til en af de mindste dyreparker i Danmark.

På årsbasis har den zoologiske have i Aalborg ca. 400.000 gæster, hvilket gør attraktionen til en af Danmarks største attraktioner

3 anmeldelser

 1. Godt sted

  Giv rabat til folkepensionister

 2. great experience

  good

 3. Top hyggelig zoo

  Vi har en rigtig hyggelig Zoo her i Aalborg, fyldt med en masse forskellige interessante dyr – de ka opleves både inde og ude. En tur med toget haven rundt er en mulighed… optræden flere gange dagligt på store scene er ret underholdende for små & store børn. Mad er man meget velkommen til at medbringe… alternativt kan det købes 4 steder i haven af forskellig art. Som noget nyt kan børnene boltre sig på den store legeplads der er forbundet til skoven bag zoo via en lang tovbane der bevæger sig tværs over parkeringspladsen og op i trækronerne. Besøget kan rundes af i den store kiosk ved indgang/udgang og måske det ku blive til f. eks et tøjdyr til at hygge sig med på hjemturen.

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.