Aalborg Zoo

Helt tæt på alverdens vilde dyr

Aalborg Zoo er åben 363 dage om året – og ikke to dage er ens. Med langt over 100 forskellige eksotiske dyrearter er der lærerige oplevelser til hele året. Parken besøges årligt af omkring 450.000 mennesker og arbejder målrettet på at være en helårs-attraktion, hvor havens hyggelige rammer kan benyttes til mange forskellige events.

I byens zoologiske have kan du glæde dig til store oplevelser med alverdens dyr – hvor du både kan blive klogere og godt underholdt. Hver dag står dyrepasserne klar til at fortælle og besvare spørgsmål om de mange eksotiske, og i mange tilfælde truede, dyr i haven. Parken bidrager til naturbevaring og gør en stor indsats for at styrke indsatsen for de truede dyrearter. Man avlsprogrammer for truede dyrearter er med til at sikre genetisk diversitet til fremtidige bestande. I haven formidles Aalborg Zoos forsknings- og avlssamarbejde til gæsterne, så de får indsigt i denne del af Zoos arbejde.

Den zoologiske have er Aalborgs mest populære attraktion og en hyggelig og lærerig oplevelse for alle generationer. Som det eneste sted i Danmark kan havens gæster her møde den asiatiske løve, afrikanske elefanter og Borneo orangutang.

Haven er åben 363 dage om året, så der er også rig lejlighed til at glæde sig over de mange dejlige dyreunger i haven og følge med i deres udvikling og adfærd. I år er der særlig grund til at besøge isbjørnene, der har to legesyge unger eller tage forbi rovdyrhuset og møde de nye asiatiske hunløse, som forhåbentligt nedkommer med unger i løbet af foråret.

Få info om:

Afspil video

Særlige aktiviteter

Der er rigtig mange grunde til at komme igen og igen, og der er forskellige aktiviteter, særudstillinger og arrangementer året rundt, som kan underholde og gøre både børn og voksne kloge på verdens natur og dyreliv.

Nyhed 2023: Verdensrummet

Oplev den nye lærerige udstilling om FN’s Verdensmål kaldet ”Verdensrummet”. Med udstillingen vil dyrehaven over en periode på tre år introducere havens gæster for udvalgte globale mål. Parken iscenesætter Verdensmålene på en anderledes og eventyrlig måde, hvor børn og voksne får mulighed for at få en lærerig, legende og sjov oplevelse samtidig med, at de opnår en stor forståelse for FN’s 17 Verdensmål. Verdensrummets fokus vil i 2023 især være på Verdensmålene 7) Bæredygtig energi, 14) Livet i havet, 15) Livet på land og 17) Partnerskaber for handling.  Hvert rum i udstillingen vil have et fokus rettet mod et af de fire udvalgte Verdensmål og vil gennem sjov og leg videreformidle målenes hensigt mod en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og planeten.

Nyhed 2023: Madagaskarområde

2023-madagascarområde

I det tidligere chimpanse-anlæg opføres et nyt stort Madagaskar-område med flere nye lemur-arter og eksotiske fugle fra den store ø med dens unikke dyreliv. Gæsterne får mulighed for at gå gennem det vilde lemurmekka og opleve dyrene helt tæt på.  Foruden at sikre dyrevelfærden er formålet med Madagaskarområdet og lemuranlægget at bidrage til formidling af det spændende dyreliv på Madagaskar såvel som de trusler, som øens dyr er udsatte for. I Madagaskarområdet bliver det muligt at opleve både lemurernes store indendørs og udendørs anlæg, der består af masser af klatremuligheder og andre forskellige elementer til dyrenes aktivering.

Ansigt til ansigt med fortidens kæmper

små dinoer

I Aalborg Zoo kan man også opleve en dinosaurudstilling ud over det sædvanlige. Ingen har nogensinde set dem i live. Mystikken om dem er stor, og spørgsmålene og teorierne om deres opståen, liv og udryddelse er mange. Og netop det er måske forklaringen på, at kæmperne fra den fjerne fortid bliver ved med at have en nærmest magisk tiltrækningskraft på både børn og voksne.

I dinosaurudstillingen, EXTINCTION, kommer gæsterne i nærkontakt med 20 imponerende dinosaurer i naturlig størrelse. Udstillingen er en tidsrejse fra nutidens fossiludgravninger tilbage til jura- og kridttiden og rummer fortællinger om nyt frodigt liv, der opstår, gigantiske planteædere og rovdinosaurers nådesløse kampe og til sidst en altødelæggende destruktion.

Halloween

Igen i år forvandler Aalborg Zoo haven til et uhyggeligt hyggeligt univers, hvor børn og deres forældre både kan nyde mange Halloween aktiviteter med udgangspunkt i dyrene, og for de særligt modige vil der også være udfordringer med masser af uhygge og skræmmende oplevelser.

Jul i Zoo

Afspil video

Siden 2019 har Aalborg Zoo holdt Jul i Zoo, hvor dørene slås op for en spektakulær udsmykning af parken. En yderst populær tradition er blevet skabt med magiske lyslandskaber og tusindvis af julelys, som gæsterne kan følge og beundre gennem deres tur rundt i haven.

Jul i Zoo er en helt anderledes måde at opleve zoo på, hvor mørket og de smukke lys er mere i fokus end dyrene.

Jul i Zoo er yderst populært for gæster fra nær og fjern, og vi kan varmt anbefale et besøg, når man gerne vil i den helt rigtige julestemning.

Se hele juleprogrammet her:

jul i zoo

Unikke dyreoplevelser, helt tæt på

Gå en tur på den imponerende gangbro, som giver et unikt udsyn til løve- og tiger anlægget, og kom helt tæt på når de majestætiske rovdyr bliver fodret i deres indendørs anlæg. Træd ind af lågen til de søde geder, som altid er klar på at blive kælet for, og oplev på tætteste hold de flotte lyserøde flamingoer. 

krokodille

Savannen er kommet til midten af Aalborg, og her kan du blandt andet komme tæt på verdens højeste dyr – giraffen.  

giraf

På Savannen er der i 2020 etableret gangbro, så børnene kan komme i øjenhøjde med girafferne.

Arrangementer og aktiviteter for store og små

Haven tilbyder et hav af aktiviteter og attraktioner for hele familien året rundt. I midten af haven finder du en stor legeplads med blandt andet gynger, klatretårn og rutsjebaner.

Zoofariscenen, som ligger ved siden af legepladsen, kan du opleve trænede dyr og spændende fortællinger om dyrenes forunderlige verden. Hver dag er det desuden muligt at komme helt tæt på, når havens mange dyr skal fodres.

Aalborg Zoos Facebook kan du desuden se, hvad der sket netop nu af særlige arrangementr m.m.

Priser

Herunder kan se se priser, rabatter og fordele ved årskort.

Priserne for entré varierer alt efter sæson, så du får det bedste indblik i priserne for de dage, du vil besøge parken, ved at klikke ind på prisoversigten her:

Rabatter

 • Der gives 20 % rabat til grupper på 20+
 • Juleaftensdag d. 24. december har der siden 2009 været åbent kl. 10-13 med gratis entre(!), sponsoreret af Zoo og Nordjyske Medier

Årskort

Hvis du køber årskort, kan du besøge parken på ofte du lyster. Det giver også et gratis besøg i f.eks. Ree Park på Djursland, Odense Zoo og Givskud Zoo, rabatter i andre attraktioner samt en masse andre fordele og oplevelser.

Åbningstider

Noget af det, der gør sæsonkort særligt populært blandt gæster, er at du kan besøge parken året rundt. Åbningstider er som følger:

Åbent hver dag fra kl. 10:00

(Kun med undtagelse af 31. december og 1. januar).

Muligheder for parkering

Det er ganske gratis at parkere ved haven. Der er parkeringspladser til mere end 800 biler udenfor indgangen til haven samt i området rundt om. Der er højest 500 meter til haven fra de parkeringspladser der ligger længst væk.

Hvad siger gæsterne?

Ofte stillede spørgsmål

Herunder har vi samlet en liste over alle de tænkelige spørgsmål, vi har fået af gæster – og som vi ellers kan komme i tanke om.

Finder du ikke svar på dit spørgsmål herunder, er du meget velkommen til at skrive til os på info@opdagdanmark.com

Der er åbent hver eneste dag fra kl 10. Parken er dog helt lukket 31. december og 1. januar.

Ja det er der. Der er blevet gjort meget ud af at gøre haven nem at færdes i for alle. Det er muligt at låne en gratis kørestol ved personalet i indgangen.

Ja. Hunde er velkomne, så længe de er i snor og ikke generer zoo-dyrene og de øvrige gæster. Bemærk at det ikke er i alle dyrehuse, at hunde må medbringes. Dette er afmærket på de enkelte huse.

Der er gratis parkering til mere end 800 biler i området omkring hovedindgangen og selve haven. 

Når du køber et årskort, kan du besøge parken lige så ofte, du vil, fra den dag, du køber kortet, og ét år frem.

8 hektar, hvilket gør Aalborg Zoo til en af de mindste dyreparker i Danmark.

På årsbasis har den zoologiske have i Aalborg ca. 400.000 gæster, hvilket gør attraktionen til en af Danmarks største attraktioner

3 anmeldelser

 1. Godt sted

  Giv rabat til folkepensionister

 2. great experience

  good

 3. Top hyggelig zoo

  Vi har en rigtig hyggelig Zoo her i Aalborg, fyldt med en masse forskellige interessante dyr – de ka opleves både inde og ude. En tur med toget haven rundt er en mulighed… optræden flere gange dagligt på store scene er ret underholdende for små & store børn. Mad er man meget velkommen til at medbringe… alternativt kan det købes 4 steder i haven af forskellig art. Som noget nyt kan børnene boltre sig på den store legeplads der er forbundet til skoven bag zoo via en lang tovbane der bevæger sig tværs over parkeringspladsen og op i trækronerne. Besøget kan rundes af i den store kiosk ved indgang/udgang og måske det ku blive til f. eks et tøjdyr til at hygge sig med på hjemturen.

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *