©️ Julian Berndt

Oplevelser på Fanø 2022

Hvis du besøger Fanø, så har du mange skønne oplevelser i vente. Du kan nemlig både tage på museum, tage ud og se de gamle bunkers og derved opleve de mange levn fra 2. verdenskrig, tage ud og se en af Thomas Damsbos trolde eller bare tage ud i Fanøs smukke landskab og nyde naturen og den nærmest uendelige kyststrækning.

Fanøs historiske byer

Nordby og Sønderho

Nordby er det første du oplever på Fanø, da færgen fra Esbjerg sejler direkte hertil. I byen kan du gå en tur ned på havnepromenaden, opleve de fine gader i byen hvis huse ikke har ændret sig meget siden de blev til i 1800-tallet, tage ind til byens kirke og meget mere.

Sønderho er en skøn lille by, og her er mange af husene fredet, da man ønsker at bibeholde den stemning de gamle bygningsværker giver til byen. Byen emmer af afslapning og her kan du komme ned i gear med nogle skønne gåture i naturen omkring byen eller noget god mad og drikkelse.

©️ Gitte Lindeborg

©️ Fanø Kunstmuseum

Til de kunstinteresserede

Fanø Kunstmuseum

Her kan du opleve kunst fra både danske, tyske og svenske kunstnere, og kunsten er hovedsageligt centreret omkring vadehavsøen.

Øen blev enormt populær for kunstnere, formentlig grundet det fantastiske landskab, og de flokkedes derfor hertil. Man skulle selvfølgelig have et sted at udstille de mange værker, og her blev Fanø Kunstmuseum til. Museet er placeret i byen Sønderho, så du kan dermed smutte forbi museet imens du oplever resten af byen.

Thomas Dambos troldeværker

Anker Drømmefanger

Kunstneren Thomas Dambo har designet et væld af fantastiske trolde som står placeret mange forskellige steder i det danske landskab, og Anker Drømmefanger er en af dem. Trolden vil helt klart være et hit for både store som små.

©️ Julian Berndt

©️ Julian Berndt

Historie fra 2. verdenskrig

Fanø Bunkers

Gennem 2. verdenskrig blev der bygget mange bunkers langs den danske vestkyst, nærmere bestemt 300, da det var en god og særligt strategisk placering for tyskerne.

Du kan opleve resterne af bygningsværkerne her på øen, hvilket giver et spændende indblik i tiden dengang.

Naturen i fokus

Nationalpark Safari

Du kan tage på flere guidede ture på Fanø. Der er nemlig både mulighed for sælsafari, nationalpark safari, ulvesafari og havørnesafari. Så hvis du trænger til at komme ud i naturen og du samtidig ønsker at høre fortællinger om øen, dets landskab og dyreliv, så vil en af de her guidede ture være lige noget for dig.  

© Gitte Lindeborg

©️ Julian Berndt

En tur ud i det fri

The Big Five

The Big Five er en fantastisk vandreture og byder på smukke udsigter og natur hele vejen. Hvis du følger ruten, så vil du undervejs komme forbi The Big Five, som er fem klittoppe hvor du får udsigt ud over landskabet på Fanø.

Udforsk mere på Fanø

…og få tips til flere steder at besøge.

Hent vores gratis app

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. – Uanset om du er på Fanø eller et andet sted i Danmark.