Oplevelser i Ebeltoft 2024

I og omkring Ebeltoft kan I finde skønne oplevelser for hele familien. Den gamle købstad byder på charmerende feriestemning i smukke naturomgivelser. 

Vi har samlet de bedste oplevelser, som er et absolut must næste gang, at I besøger den charmerende ferieby. 

Dyrepark for hele familien 

Tag på opdagelse i Ree Park

Udforsk Ree Park i Ebeltoft, som er en dyrepark, der agerer ud fra dyrenes betingelser og præmisser. Få et indblik i de vilde dyrs liv i parkens fire forskellige områder, som er inddelt efter verdenshjørnerne. I kan komme på safari, køre i tog eller deltag i parkens mange aktiviteter – Så I kommer ikke til at kede jer.

20 km 

Mols Bjerge-Stien

Mols Bjerge Stien er en 80 km lang vandretur i Nationalpark Mols Bjerge fordelt på 4 etaper á ca. 20 km hver. Vandreruten er certificeret Leading Quality Trails – Best of Europe, der vidner om, at denne rute er noget særligt, og et must, hvis du elsker at vandre og endnu ikke har gået på stien.

Vandreture i foreskellige længder

Kløverstierne i Ebeltoft

Velkommen på Kløverstierne, som er for dig, der vil ud i det fri og kombinere oplevelser og frisk luft med motion. Vælg den rute, der passer dig i forhold til længde eller seværdigheder. Vælg mellem den grønne rute på 2½ km, den blå på 5,6, den røde på 7,9 eller den sorte på 13 km. Her i folderen kan du lade dig inspirere til valg af rute og bruge den som en guide undervejs.

©Glasmuseet Ebeltoft

©Nationalpark Mols Bjerge

Enestående naturoplevelse 

Nationalpark Mols Bjerge

Nationalparken byder på et væld af forskellige naturoplevelser – I kan opleve alt fra at snorkeldykke ved Jernhatten, opleve vildheste eller tage 700 år tilbage i tiden ved Kalø Slotsruin. 

Snør vandreskoene, pak en god madpakke og gå på opdagelse i nationalparken. Læs mere om Jernhatten nedenfor.

Danmarks internationale museum for moderne glas

Glasmuseet Ebeltoft

I kan på museet året rundt opleve skiftende udstillinger og besøge værkstedet, hvor I kan se kunstnerne igang med at kreere brugsglas og unikaer. 

På Glasmuseet Ebeltoft kommer I helt tæt på processen, og I får mulighed for at nyde den færdigelavet kunst på udstillingerne. 

©Glasmuseet Ebeltoft

©Alin Andersen

Hovedattraktion for hele familien 

Oplev Fregatten Jylland

Mærk historiens vingesus og gå på opdagelse i det gamle sejlskib. Skibet byder på en masse forskellige arrangementer og aktivteter for hele familien, og I kan fx prøve kræfter med livet som matros på et sejlskib fra 1800-tallet. 

Læs mere om Fregatten Jylland, aktiviteter og kommende arrangementer nedenfor.

Kulturhus

Besøg Maltfabrikken

Fra midten af 1800-tallet og frem til årtusindeskiftet var Maltfabrikken i Ebeltoft en stolt produktionsvirksomhed og en vigtig arbejdsplads i byen. De monumentale røde fabriksbygninger vidner om et industrieventyr i en dansk købstad med eksport til landets bryggerier, Europa og sågar helt til Sydamerika. Fra Maltfabrikkens storhedstid og frem mod i dag er de industrielle aktiviteter aftaget. Nu bliver de historiske bygninger brugt som et centralt element i udviklingen af Ebeltofts bymidte. 

© Real Dania

Danmarks hajcenter 

Udforsk Kattegatcenteret

Kattegatcenteret i Grenaa byder på et væld af oplevelser både inde og ude – og de modige sjæle kan opleve centeret fra under vandoverfladen. 

Du kan møde Danmarks eneste sandtigerhaj, ro i kajak på ishavet eller beundre de nuttede sæler i Kattegatcenteret – Med over 200 forskellige arter af dyr er der nok at opleve. 

Afspil video

Attraktion for børn og barnlige sjæle

Besøg Djurs Sommerland

Uanset om I er alene afsted eller har børnene under armen, så er Djurs Sommerland den ultimative oplevelse, hvis man vil have en sjov oplevelse, som giver sus i maven. 

Djurs Sommerland er nordens største sommerland, og byder på 9 temalande, Danmarks største rutschebaner og ét kæmpe stort vandland med hele 60 forskellige forlystelser for hele familien. 

Udforsk mere af Ebeltoft

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. – Uanset om du er i Ebeltoft eller et andet sted i Danmark.

Hent vores gratis app

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. – Uanset om du er i Ebeltoft eller et andet sted i Danmark.

da_DK

Download vores gratis app

…og se hvad du kan opleve i nærheden af dig lige nu + meget mere…