Cykelruter på Sjælland​​ 2023

Sjælland, Danmarks største ø, byder på alsidige og charmerende cykelture. Oplev de smukke kystområder, hvor cykelstier fører langs de hvide sandstrande og det klare hav. Udforsk det frodige landskab med grønne skove, marker og historiske slotte. Besøg de hyggelige kystbyer og pulserende byer som København, der tilbyder en unik kombination af kultur og cykling. Sjælland er en fantastisk destination for cyklister, der ønsker en spændende og varieret oplevelse.

Sjælland danner med disse smukke rammer udgangspunkt for mange fantastiske cykelture og naturoplevelser.

Regionalrute 40: Fjordstien

Fjordstien er en rute på næsten 240 km rundt omkring Isefjord og Roskilde Fjord. Den er dannet af en række mindre ruter, som sagtens kan være éndagsture hvis du ikke er klar på hele ruten. Tag på oplevelse i en del af Sjællands kyst land, og få fyldt rygsækken op med minder!

Ruten er delt op i 7 forskellige dele. Hver del har sin egen farve på kortet, og fortælle sine helt egne historier om området du kommer igennem.

Panoramarute 417:
Sjov I Pedalerne

Få en spændende cykeltur på Sydfalster med hele familien!

Oplevelsesruten “Sjov i pedalerne” er en lille børnevenlig rute på kun 18km, som starter ved Marielyst Torv. Ruten er en panoramarute, og kan derfor startes et hvilket som helst sted på strækningen.

Panoramarute 418:
Fra Kyst Til Kyst

Turen starter ved Marielyst Torv, hvor turen går mod Væggerløse. Her kan man besøge Stovby glaspusteri og Stouby Mølle. Herefter skal man bestige en af Sydfalsters sjældne bakker, med en flot udsigt over Guldborgsund som belønning. Det smukke Hasselø langs Guldborg Sund viser vej til Nykøbing Falster, rutens midtvejs punkt. Her kan man holde en pause og forsyne sig med lidt forfriskninger. 

Panoramarute 419: Sundruten

Oplevelsesruten “Sundruten” er en naturskøn cykelrute på lige over 46 km som starter i hjertet af Nykøbing Falster ved Slotsbryggen. Herefter bliver du taget på tur gennem by, natur og kultur, når du begiver dig mod Guldborg Sund, og på vej tilbage mod Sundby, hvorefter du ender tilbage i Nykøbing Falster.

Skove og fascinerende herregårdslandskaber venter forude!

Panoramarute 420:
I Skovens Grønne Stilhed

Denne tur fører dig igennem Midtfalsters skove, med den skønne duft af natur der omgiver dig. På vejen møder du også historiens vingesus når du finder gravhøje, voldanlæg og et tingsted. Ruten er opdelt således at man kan tage en tur på enten 30km eller 11,5km. Den korte del af ruten er oplagt til børn!

Panoramarute 421:
På Toppen Af Verden

Danmarks bjergtagende natur foldes ud omkring dig på denne Panoramarute. Udsigter til kling og hav, samt snoede og bakkede landskaber er en storslået oplevelse. Ruten frembringer både åndenød og sved på panden, men belønningen er det værd, i form af skønne udsigter rundt i landskabet!

Panoramarute 422:
På opdagelse med familien

Is på stranden, sanselege, strandenge og krogede træer. Dele af en skøn oplevelse på denne panoramarute. Det nordvestlige Møn byder på stille idylliske landeveje, samt snørklede gader, gallerier og god mad. Udsyn og indblik er nøgleord på denne rute, som fører dig til forskellige udsigtspunkter i det smukke landskab. Turen er desuden handicapegnet for håndcyklister!

Panoramarute 423:
Den søde tur

Den søde tur er skræddersyet efter dig med en sød tand, der gerne slutter turen af med en is. Turen går gennem stille landeveje, med charmerende landsbyer der byder på både bindingsværkhuse og stokrose idyl. Du kommer helt tæt på landstedernes dyr, og har endda mulighed for at sejle på kystlagunen.

Der er flere muligheder for at få en is undervejs!

Panoramarute 424: Eventyrlig idyl

Bøgetræer og havudsigt er starten på en eventyrlig rejse, du kommer nemlig til at følge i sporene af H.C. Andersen og hans besøg på Præstø. En udflugt til romantikken, der sætter gang i både tanker og følelser. Det er i sig selv et eventyr, og i skovene kan du se sporene efter Gøndehøvdingen, Svend Poulsen Gønge, som forsvarede Sjælland mod svenskerne i 1657-58.

Panoramarute 425:
Fed, Fjord Og Fossiler

Fed, fjord og fossiler er nogle af naturens vidundere, som du kan opleve på denne 30 km lange cykelrute!

Tag en tur til havets bund, hvor du kan lede efter 65 mio. år gamle hajtænder i Faxe Kalkbrud! Her er fyldt med azurblå ser, kridhvid kalk, og resterne af en tid hvor området var dækket af vand.

Panoramarute 426:
Drama På Klinten

Drama på klinten fører dig ud til storslåede udsigter på stille veje. Kalken er kridhvid, og den frodige muld er sort. Du finder desuden koldkrigslevn og solvarme sten. Stevns klint er også udnævnt til UNESCO verdensarv.

Ingemann-ruten i Sorø

Dyk ned i dansk kulturarv og B.S. Ingemann, der bl.a. skrev “Dejlig er jorden”, “I østen stiger solen op”, og “Julen har bragt velsignet bud”, på denne 26 km lange cykelrute gennem Sorøs betagende landskab.
 
Undervejs får du fortællinger om nogle af de steder, som Ingemann kom og som inspirerede ham, som fx. han hus og ø, Parnas, Frederikskilde og Præstegården i Lynge.

National cykelrute 9: Helsingør - Gedser

National cykelrute 9 er en 290 km lang cykelrute fra København ned til Gedser det meste af vejen sammenfalder med den danske del af cykelruten Bikeway Berlin-Kopenhagen. Vil man følge denne, kan man fra Gedser sejle med færgen til Rostock og derfra fortsætte videre sydpå mod den tyske hovedstad.

Regionalrute 33: Gillelejestien

Regionalrute 33, også kendt som Gillelejestien, er en populær cykelrute, der strækker sig gennem smukke landskaber og maleriske områder. Denne cykelrute er velegnet til både erfarne cyklister og dem, der ønsker en afslappet tur i naturen.

Regionalrute 47: Nordkyststien

På denne cykeltur vil I opleve imponerende klipper og huse, der næsten hænger ud over havet. Udsigterne vil tage vejret fra jer, hvis ikke cykelturen allerede har gjort det. I vil også besøge dejlige badebyer, hvor sommerlivet blomstrer. Og som en kulturel og historisk perle får I fornøjelsen af at besøge Kronborg, der sætter prikken over i’et på denne cykeloplevelse.

Regionalrute 48: Slotsruten

Tag med på en uforglemmelig cykeltur og oplev det bedste af Nordsjælland set fra en cykelsadel. På denne rute får I mulighed for at besøge tre kongelige slotte: Kronborg, Fredensborg og Frederiksborg Slot. Udover disse imponerende kulturhistoriske perler vil I også blive forkælet med varierede landskaber og masser af muligheder for stop undervejs.

Sejerø Rundt

Sejerø, beliggende som en perle i Kattegat, er ikke kun kendt for sin enestående naturskønhed, men også for en rig historie, der strækker sig tusinder af år tilbage. Med en cykeltur rundt på øen kan man opleve det bedste af begge verdener. Sejerø Rundt er en 25 km lang cykelrute, der tager dig med på en rejse gennem tid og landskab.

National Cykelrute 7: Sjællands Odde - Rødbyhavn

Nationalrute 7 fører dig fra Sjællands Odde asfalterede veje gennem behagelige landsbyer og marker. Ruten er meget børnevenlig, hvis du anser Sommerlandet Sjælland, BonBon Land, Knuthenborg Safari Park og badeland Lalandia som gode attraktioner.

Hent vores gratis app

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. i nærheden af dig lige nu.

Drama på klinten fører dig ud til storslåede udsigter på stille veje. Kalken er kridhvid, og den frodige muld er sort. Du finder desuden koldkrigslevn og solvarme sten.

Stevns klint er også udnævnt til UNESCO verdensarv.

Drama på klinten fører dig ud til storslåede udsigter på stille veje. Kalken er kridhvid, og den frodige muld er sort. Du finder desuden koldkrigslevn og solvarme sten.

Stevns klint er også udnævnt til UNESCO verdensarv.

da_DK

Prøv vores nye, gratis app

…og se hvad der gemmer sig af oplevelser i nærheden af dig lige nu