Cykelruter i Nordjylland 2024

Nordjylland er et paradis for cyklister med et rigt og varieret netværk af cykelruter, der strækker sig over den smukke region. Med smukke kyststrækninger langs Vesterhavet, eventyrlige ture gennem nationalparker som Rebild Bakker og Thy, og kulturelle opdagelser i charmerende landsbyer og historiske steder, er regionen et sandt paradis for cyklister.

Nordjylland danner med disse smukke rammer udgangspunkt for mange fantastiske cykelture og naturoplevelser.

Mariagerfjordruten

Mariagerfjordruten er en enestående cykeloplevelse, der tager dig med på en betagende tur rundt om den smukke Mariager Fjord. Denne naturskønne rute følger kystlinjen tæt, og undervejs kan du opleve en skattekiste af naturskønheder, kulturhistoriske skatte og udsøgte landskaber.

På denne cykeltur vil du blive mødt af den skiftende skønhed i landskabet, som bugter sig gennem kuperet terræn og åbner op for en verden af muligheder for at udforske.

Cykelrute i Aalborg

På denne rute får du mulighed for opleve Aalborg fra et andet perspektiv, udover at nyde byens summen og friske luft vil du undervejs på ruten kunne læse om Aalborgs historie. 

Denne rute er oplagt hvis du ønsker at lære mere om Aalborg sammen med en forfriskende cykeltur.

National Cykelrute 2: Hanstholm - København

Fra fiskerihavnen i Hanstholm, cykles der til den gamle “købmandshavn” i hovedstaden. Turen går fra det vilde Vesterhav gennem agerland og skove, forbi herregårde, langs Danmarks eneste flod Gudenåen, over Kattegat, gennem Odsherred og det nordvestsjællandske landskab.

Forløbet er som et snit i det varierede danske landskab, og dermed en glimrende introduktion for danske eller udenlandske turister, der vil opleve Danmark på to hjul. Den samlede længde af cykelruten er 380 km.

© Destination VisitNordvestkysten

Panoramarute 410:
Oplev Naturens Kræfter

Cykelruten starter som udgangspunkt ved ”De sorte Huse” i Agger. I de kulsorte huse omgivet af hvidt sand fortælles historien om kystsikringen.  Ruten fører mod nord på en smal tange med udsigt til såvel Nordsøen som Flade Sø.

Denne cykeltur er en udfordring. Du er oppe imod naturens kræfter i form af høje istidsbakker, sandfygning og vestenvind. Men du cykler også i medvind gennem historiske landsbyer og grønt agerland, som fortæller hvordan mennesker, her på kanten af havet, har trodset naturens kræfter og skabt et godt liv i hyggelige byer.

National Cykelrute 5: Østkystruten

Østkystruten løber fra Hulsig syd for Skagen til Sønderborg og smyger sig langs landskabets fremspringende næse, ører, halse og hoveder.

På turen videre langs østkysten nyder man de blide kærtegn af vinden og havets salte kys. Af og til følges fjordstier, hvor eg og bøg hælder faretruende mod havet i et tidløst landskab. I bunden af fjordene nås de gamle købstæder med spændende museer.

Panoramarute 411:
Dyrenes Paradis

Klar til kontraster? Så skal du vælge denne cykelrute.

Den fører dig over istidens bakker og ned til søsletter, gennem stille plantager og ud til det buldrende hav. For den, der tager sig tid på ruten, er der mange spor af dyr fra i dag og fra istiden at se. 

Panoramarute 412:
Naturens Skattekammer

Denne cykelrute fører dig gennem mosebissernes land – et land med moser, klitheder og spændende natur. Man ser, hvordan der i århundreder er høstet tørv og lægeurter i det ellers karrige land. Og for den opmærksomme er her en rigdom af dufte og indtryk.

Panoramarute 413:
Bølgeskum Og Brede Sandstrande

På denne cykelrute møder du både drama og idyl: Du cykler over skibsvrag på stranden, hvor søfolk kæmpede for livet i brændingen. Du fornemmer den stilfærdige historie med brægende får og knitrende strikkepinde, når du cykler gennem landsbyen Saltum – kendt for Skandinaviens største Uldfestival og til den fredelige have i Hune.

Panoramarute 414:
Højt Over Havet

”Højt over havet” er en cykeltur over Vendsyssels højeste bakketoppe med imponerende udsigt over hav og land. De storslåede landskaber og lyset fra havet har tiltrukket kunstnere til Vendsyssel gennem århundreder. Forbered dig på at blive lidt forpustet: Det stiller krav at komme til tops – også på cykelturen.

Panoramarute 415:
I Fiskens Tegn

På cykelturen ”I fiskens tegn” cykler du med havet som følgesvend, langs med åer og over broer. Ruten tager dig 89 m over havet, men udover det er ruten en magelig rejse i smuk natur.

Fra startstedet ved vandrerhjemmet kan du skue ud over havet mod nord og vest. Ud for Hirtshals ligger Norske Rende, hvor havdybden når ned på 775 meter. Dybt dernede i mørket lever dybhavsfisk, som du kan opleve i øjenhøjde på Nordsøen Oceanarium.

Panoramarute 416: Rovfuglenes Rige

På cykelturen i ”Rovfuglenes rige” får du oplevelser i de højere luftlag. Men du får også et helt jordnært møde med Danmarks største vandreklit. Og du cykler rundt om ”den grønne sø”, Gårdbogård Sø, der blev tømt for vand for at give plads til kvæg og korn.

MTB-rute i Tversted Klitplantage

Denne mountainbikerute kommer gennem de naturskønne omgivelser i Tversted Plantage, hvor den smukke skovklædte natur kan nydes. Ruten byder på et varierende terræn med få bakker, og er via singletrack. Ruten byder ikke på mange svære sving, og kan derfor udføres af de fleste både nybegyndere og øvet.

MTB-rute i Pikkerbakkerne

Ruten starter ved Møllehuset i Bangsbo og fortsætter støt og roligt opover – langt! Belønningen er en ny udsigtsplatform på toppen af Pikkerbakken. Her er udsigt over Frederikshavn, Hirsholmene, Læsø og hele Ålbækbugten til Skagen.

Turen nedover går gennem en lang kæde af hårnålesving i bedste bjerg-stil. Ingen farlige drops undervejs – bare en masse sving. Underlaget er de fleste steder grus eller sten. Der bliver lavet røde (middelsvær) passager, men altid med en let udvej.

MTB-rute i Skagen Klitplantage

Ruten går igennem alt det, klassiske ved Skagens natur med sand, klitter og fladt landskab. Sporet har et godt flow og er præcis så krævende, at nybegyndere kan være med. Området har kun få bakker og et minimalt antal stigninger, så alle kan nyde cyklingen og samtidig få en flot naturoplevelse. På Sdr. Stokrendevej, der er rutens syd-østligste punkt, løber sporet kun få hundrede meter fra vand og sandstrand for en eventuel dukkert.

Hent vores gratis app

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. i nærheden af dig lige nu.

da_DK