Cykelruter i Midtjylland 2023

Midtjylland er en cyklingsdestination med et rigt udvalg af smukke cykelruter. Regionen byder på både naturskønne ture langs søer og floder samt udfordrende mountainbike-stier i skovene. Cyklister kan udforske charmerende byer, historiske seværdigheder og kulturelle perler på vejen. Midtjylland er ideelt for alle cyklister, der ønsker at opleve den enestående natur og rigdommen af kulturelle skatte, som området har at byde på.

Midtjylland danner med disse smukke rammer udgangspunkt for mange fantastiske cykelture og naturoplevelser.

Viborg Rundt

En hyggelig 25 km cykelrute hvor du køre rundt om Viborg, undervejs kan du møde Dambo-trolden Elle. 

Elle er ikke den eneste trold i Danmark, kunstneren Thomas Dambo har gemt trolde på 28 andre smukke spots i landet.

Kulturringen - Endags cykeltur
i Mols Bjerge

Tag med på en uforglemmelig cykeltur gennem det kuperede istidslandskab i Nationalpark Mols Bjerge på Djursland og oplev en perlerække af kulturhistoriske attraktioner. Kulturringen er en fantastisk dagstur, der bringer dig tæt på den storslåede natur og historiske topattraktioner i området.

Panoramarute 408:
Fuglenes Fjord

Turen her går fra sommerlandet over det typiske vestjyske landskab til et særpræget og imponerende naturområde: Vest Stadil Fjord. Det er fuglenes fjord, og allerede på vej dertil ser du dem på himlen og hører en stadigt mere insisterende kvidren. Du kan tage kikkerten med eller du kan vælge bare at sætte dig på en solvarm gangbro og lytte til naturens lyde.

Panoramarute 409:
Himmel, Hav Og Kunst

Denne cykeltur fører jer til de bedste udsigter over Vesterhavet og Nissum Bredning. Den går også til steder, hvor egnens historie fortælles, og hvor kunstnere viser deres fortolkning af himmel og hav. Undervejs ligger kystlandskabet foran jer som et panorama af lys, land og vand, og lige om lidt er I fremme ved vandkanten.

National Cykelrute 4:
Danmark På Tværes

N4 ”Danmark på Tværs” er en af fire øst-vestgående nationale cykelruter og den eneste, der går via Samsø. Den adskiller sig fra de andre ruter ved at gå igennem nogle af Danmarks største naturområder.

Den 331 km lange rute fører dig på tværs af landet fra vestkyst til hovedstad. Selv om den ikke er kystnær som mange af de øvrige ruter, så er der udsigt til vand på flere strækninger: Ringkøbing Fjord, Skjern Å, m.m.

Lokalrute 760

Ruten rundt om Ringkøbing Fjord strækker sig over næsten 100 km og har mange spændende oplevelser undervejs. Derfor anbefaler vi at sætte en dag eller to af til turen så du har mulighed for at se og nyde det hele.

Gjerrildbanestien

Gjerrildbanestien er en helt særlig oplevelse, der adskiller sig fra de fleste andre stier og veje. Mens de fleste stier følger terrænets naturlige form, ligger Gjerrildbanestien fast i sit eget plan, mens landskabet omkring den hele tiden ændrer sig. Stien strækker sig mellem Gjerrild og Ryomgård og følger den tidligere jernbanestrækning, der engang forbinder disse to destinationer.

Regionalrute 21: Alhedestien

Alhedestien er en fascinerende cykelrute, der følger den nedlagte Herning-Viborg jernbane. Denne sammenhængende sti strækker sig mellem Viborg og Herning og byder på en blanding af historiske minder, naturskønne omgivelser og interessante seværdigheder undervejs.

Regionalrute 29:
Silkeborg/Randers

Naturstien strækker sig over 53 km og følger den nedlagte jernbanelinje, hvilket betyder, at du kan cykle uden at blive generet af biltrafik. Denne rute er ideel for dem, der ønsker at nyde en behagelig cykeltur i naturskønne omgivelser.

Regionalrute 31: Bryrupbanestien

Denne smukke cykelsti følger den tidligere Bryrup-Jernbane, og den er ideel til både cyklister og vandrere.

På Bryrupbanestien kan du forvente at blive betaget af den naturskønne og varierede omgivelse. Ruten fører dig gennem maleriske landskaber, frodige skove og passerer flere idylliske søer og åer. Undervejs kan du nyde synet af det smukke landskab og lytte til naturens lyde.

Regionalrute 35: Samsø

Samsø er en fantastisk ø, der er perfekt til familievenlige cykelture, og den flade terræn gør det nemt at cykle rundt. Naturen på øen er utrolig smuk og imponerende. Lokalbefolkningen på Samsø er meget bevidste om at beskytte øens miljø, og de er selvforsynende med vedvarende energi.

Hent vores gratis app

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. i nærheden af dig lige nu.

da_DK

Prøv vores nye, gratis app

…og se hvad der gemmer sig af oplevelser i nærheden af dig lige nu