Fur

Naturskøn Limfjordsø

Fur er en vaskeægte lille perle beliggende i Limfjorden kun fire minutter med færgen fra Salling. Øen byder på et væld af aktiviteter for hele familien – som tager udgangspunkt i den enestående og fantastiske natur, der er at finde på Fur. 

Afspil video

Fra d. 9 august frem til d. 7 september kan I komme gratis med færgen til Fur, hvis I er gående, på cykel eller i bil med et handikapskilt. Øen er ideel til en rask vandre- eller cykeltur, og hvis I ikke medbringer egen cykel, så har I mulighed for at leje en hos Fur Turistinformation. 

Vi har samlet nogle af de bedste aktiviteter, som naturskønne Fur har at byde på nedenfor. I får i det følgende et lille indblik i alt det fantastiske, som Limfjordsøen indeholder. 

Fur Knudeklinterne

Knudeklinten er en stejl klint af moler på nordvestsiden af øen – og et absolut must see, når I besøger Fur. I kan se den imponerende klint fra toppen, og herfra får I ligeledes en fantastisk udsigt mod både Livø og Mors. I kan læse mere om Knudeklinten her

Fosil af insekt
Foto: ©Fur Museum

Hos Fur Museum kan I opleve både natur- og kulturhistorie med mange forskellige og spændende udstillinger. Museet byder på aktiviteter, arrangementer, rundvisninger og naturvandringer efter bestilling – og det venter bare på, at I går på opdagelse i den skønne  natur og betagende historie, som er kendetegnet for øen. 

Bispehuen
Foto: ©Thomas Køser - Skive Kommune

Bispehuen er beliggende i øens største råstofgrav, hvor I kan se de vekslende lag af vulkansk aske og moler i de blottede skrænter. Bispehuen består af en spektakulær søjle af foldet moler, og navnet er inspireret af formen på selve søjlen. Lidt fra Bispehuen står bronzeskulpturen “Molermanden”. Skulpturen spejder ud over det menneskeskabte landskab, fjorden og Livø, som er til syne i det fjerne. 

Foruden den fantastiske natur byder Fur ligeledes på skønne spise- og overnatningsmuligheder. Vi har nedenfor samlet et overblik over de absolutte bedste spise- og overnatningsmuligheder, som I kan finde på den naturskønne Limfjordsø. 

Spise- og smagsoplevelser

  • Fur Bryghus – microbryggeri og restaurant under samme tag 
  • Restaurant Raakilde – hyggelig og uformel restaurant 
  • Fur Færgekro – god dansk kromad og specialiteter fra Fur 

Overnatningsmuligheder

  • Fur Camping – familievenlig campingplads
  •  B&B På Herrens Mark – autentisk og charmerende overnatning
  • Fur Færgekro – landsbykro med sjæl og skøn udsigt

Ofte Stillede Spørgsmål

Færgen sejler mellem Fur Havn og Branden hele 72 gange i døgnet.   

Sejlturen tager mellem 3-4 minutter.

Øen er 22 km² og har 757 indbyggere.

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *