Himmelbjerget

Hotspot i Søhøjlandet med skøn udsigt

Himmelbjerget er en af Danmarks højeste punkter. Du finder bjerget nær Ry, der ligger mellem Silkeborg og Skanderborg. Bjerget er en de største attraktioner i Silkeborg. Området kaldes Søhøjlandet og her kan du virkelig nyde naturen omkring Silkeborgsøerne og en skøn tur til bjergets top.

Du kan parkere tæt ved tårnet eller sejle med hjuldamperen Hjejlen for at komme dertil. Klik på ‘Vis vej’ her på siden for at få rutebeskrivelse sendt til Google Maps el. lign.

OpdagDanmarks tips til Himmelbjerget

Dette “bjerg” er blandt Danmarks højeste punkter og tilbyder en helt unik udsigt over Søhøjlandet, men for os, så er det mest fantastiske ved denne tur, at du kan sejle til foden af Himmelbjerget via Silkeborgsøerne. Vi anbefaler på det kraftigste, at du tager sejlturen med Hjejlen, en af verdens ældste hjuldampere, og går de 15 min (lidt over 1 km) til toppen af Himmelbjerget. Det er denne tur, der gør Himmelbjerget helt fantastisk.

Løber du, så kan vi varmt anbefale dig at deltage i Himmelbjergløbet, der finder sted hvert år.

Ofte stillede spørgsmål

  • Hvor højt er Himmelbjerget? Selve bjerget er 147 meter højt
  • Hvor højt er tårnet? 25 meter højt
  • Er der handicap-venlig adgang? Der er p-plads, handicaptoilet og brede stier, men terrænet er kuperet og derfor krævende for gangbesværede
  • Hvor langt er der til tårnet, hvis man ankommer med Hjejlen? Korteste vej er lidt over 1 kilometer
  • Må man have hund med? Det må du gerne, men hunden skal holdes i snor

Se også: Kort over oplevelser i Danmark

danmarks bedste oplevelser kort

Rate and write a review

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tinghusvej 4
Ry 8680 DK
Get directions
Åbningstider for tårnet Fra maj til september er der dagligt åbent 10 - 17. Uden for sæson er der kun åbent i weekender 10 - 17