Himmelbjerget

Hotspot i Søhøjlandet med skøn udsigt

Himmelbjerget er en af Danmarks højeste punkter. Du finder bjerget nær Ry, der ligger mellem Silkeborg og Skanderborg. Bjerget er en de største attraktioner i Silkeborg. Området kaldes Søhøjlandet og her kan du virkelig nyde naturen omkring Silkeborgsøerne og en skøn tur til bjergets top.

drone video af himmelbjerget
Afspil video

Du kan parkere tæt ved tårnet, sejle med hjuldamperen Hjejlen eller gå ad stierne på Himmelbjergruten for at komme dertil. Klik på ‘Vis vej’ her på siden for at få rutebeskrivelse sendt til Google Maps el. lign. eller benyt de digitale kort for at se vandreruter samt Hjejlens anløbssteder længere nede på siden.

Sejl med hjuldamperen Hjejlen

hjejlen silkeborg

Du kan komme til Himmelbjerget på flere forskellige måder, men spørger du os hos OpdagDanmark, så er noget af det mest fantastiske ved oplevelsen af Himmelbjerget, at du kan sejle til foden af Himmelbjerget via Silkeborgsøerne. Vi anbefaler på det kraftigste, at du tager sejlturen med Hjejlen, en af verdens ældste hjuldampere, og går de 15 min (lidt over 1 km) til toppen. Det er denne tur, der gør Himmelbjerget helt fantastisk.

Vandreruter og kort

Du kan køre næsten helt op til Himmelbjerget og parkere lige derved, men hvis du vil have den bedste oplevelse, så skal du parkere bilen i Ry eller Silkeborg og komme til bjerget på anden vis.

Vores favorit er helt klart at tage hjuldamperen Hjejlen fra en af anløbspladserne, da verdens ældste, fungerende hjuldamper er en helt unik oplevelse.

Men når det så er sagt, så er en vandretur af Himmelbjergruten (næsten) lige så fantastisk. Hele ruten er på 51 km, men du kan også nøjes med at gå dele af den, fx. fra parkeringspladsen i Ry og ud til bjerget (ca. 12 km).

Kort over Himmelbjergruten

Herunder kan du se vores digitale kort over Himmelbjergruten:

En lidt kortere gåtur til Himmelbjerget

50 km er lidt af en mundfuld for selv øvede vandrere, og skulle du have lyst til en lidt kortere gåtur, kan vi anbefale at køre til parkeringspladsen i Ry (se kort ovenfor) og gå herfra. Det giver en gåtur på ca. 12 km i alt, frem og tilbage, og efter din tur er der gode muligheder for at spise i Ry.

Hvad siger gæsterne?

Ofte stillede spørgsmål

Herunder har vi samlet de oftest stillede spørgsmål til stedet. Finder du ikke svar blandt disse, er du altid velkommen til at skrive til os på info@wordpress-378369-3668824.cloudwaysapps.com.

Ved Silkeborgsøerne mellem Silkeborg og Ry i Midtjylland.

Adressen er Himmelbjergvej 22, 8680 Ry

Selve bjerget er 147 meter højt.

25 meter højt.

Der er p-plads, handicaptoilet og brede stier, men terrænet er kuperet og derfor krævende for gangbesværede.

Korteste vej er lidt over 1 kilometer.

Det må du gerne, men hunden skal holdes i snor.

1 anmeldelse

  1. Super

    Fantastisk tur med Hjejlen fra Silkeborg og op til Himmelbjerget
    Stier og arealer gode og godt vedligeholdet

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tinghusvej 4
Ry 8680 DK
Find vej med Google Maps
Åbningstider for tårnet Fra maj til september er der dagligt åbent 10 - 17. Uden for sæson er der kun åbent i weekender 10 - 17