Oplevelser i Lønstrup 2024

I Lønstrup er der mulighed for en række hyggelige seværdigheder i og omkring byen. Det kendte Rubjerg Knude Fyr ligger for eksempel lige uden for byen, hvilket er en af de mest populære attraktioner i Lønstrup.

Vi har samlet en guide over de bedste oplevelser i og omkring Lønstrup – her kan I se, hvilke steder, som I ikke bør glip af på jeres besøg i byen. 

Enestående naturoplevelse 

Tag på opdagelse ved Rubjerg Knude

Mellem Løkken og Lønstrup finder du et af Danmarks største vartegn, Rubjerg Knude Fyr. Et sted, der bare skal opleves! Det ret så omtalte fyr står midt i den golde og barske nordjyske natur, og var for et par år siden lige ved at falde ned i det voldsomme Vesterhav – Man besluttede dog at flytte fyret, hvilket viste sig at være noget, som man ikke bare lige gør. 

Afspil video

Vandreruter

Oplev Kløverstierne i Lønstrup

Fra Lønstrup Turistbureau udgår fire forskellige vandreruter i forskellige længder. Med vores digitale kort kan du nemt følge ruterne og få fortællinger om Lønstrup undervejs.

Kunstbyen 

Besøg byens keramikere og kunsthåndværkere

Lønstrup er den by i Danmark, der har flest keramikere på de færrest antal kvadratkilometer. Gennem hele byen, og særligt koncentreret omkring Rubjergvej, finder du et væld af kunsthåndværkere og keramikere. Se deres åbne værksteder og køb en souvenir med hjem.

© Keramoda

Hovedattraktion for hele familien 

Besøg Fårup Sommerland

Uanset om I er alene afsted eller har børnene under armen, så er Fårup Sommerland det ultimative sted, hvis man vil have en sjov oplevelse i hyggelige omgivelser. Sommerlandet er endda kåret som Europas Bedste Forlystelsespark i 2021 og 2022!

Betagende attraktion i historiske omgivelser 

Blive betaget af Børglum Kloster

Tag på opdagelse i det historiske og smukke Børglum Kloster lidt udenfor Lønstrup. Klostret byder på et væld af udstillinger, arrangementer og oplevelser for hele familie året rundt – Og hvis I synes, at klostret ser bekendt ud, så er det fordi, at det er det. I 2011 dannede Børglum Kloster nemlig rammer for julekalenderen Ludvig og Julemanden. 

Læs mere om klostrets historie, kommende arrangementer og nuværende udstillinger nedenfor. 

©Børglum Kloster

Afspil video

Naturoplevelse for de mindste 

Kom tæt på dyrene i Family Fun Park

Mellem Løkken og Lønstrup kan I finde Family Fun Park, som er et besøgslandbrug, der fungerer som en skøn oplevelsespark med dyr for de mindste af familiens medlemmer.

Gratis byvandring for hele familien

Tag på gratis byvandring

Kom med Allan Normann Sørensen på byvandring i Lønstrup, og hør hans levende fortællinger om blandt andet bådepladsen, naturkatastrofen, bækslugten samt meget mere – Et unikt indblik, som I ikke bør gå glip af.

Hver torsdag i skolernes sommerferie kan I komme på denne gratis byvandring. Deltagerne mødes foran Redningshuset ved bådepladsen klokken 10:30 i Lønstrup. 

©Bente Poder

Udforsk mere af Lønstrup

…og få tips til attraktioner, spisesteder m.m. – Uanset om du er i Lønstrup eller et andet sted i Danmark.

Hent vores gratis app

…og få tips til attraktioner, spisesteder m.m. i nærheden af jer lige nu.

da_DK