Oplevelser på Fyn 2024

På Fyn finder I skønne oplevelser både for børn og voksen – om det så er en tur i zoo, det Fynske kulturliv eller en god vandretur, som I er på udkig efter.

I denne guide har vi samlet de bedste anbefalinger og tips til mindeværdige oplevelser på Fyn.

Fyns hovedstad 

Besøg Odense

Den største by på Fyn er Odense, og derfor må den siges at være Fyns Hovedstad. Byen er en af de ældste i hele Danmark, og hvis du er på udkig efter kultur og historie, er Odense lige stedet for dig.

Der er både oplevelser for store og små, når man besøger Odense – Vi anbefaler at I lægger vejen forbi Odense Zoo, og går på opdagelse i den gamle bydel, hvor I kan følge H.C. Andersens fodspor.

©VisitOdense

Gratis oplevelse

Find Hans Hulehånd

Tag på troldejagt i Odense. Kunstneren Thomas Dambo har kreeret trolde af genbrugstræ, som er placeret rundt omkring i Danmark – Trolden Hans Hulehånd bor midt i Fyns hovedstad Odense. 

Du kan finde et kort over troldene lige her.

Hovedattraktion

Besøg H.C. Andersens Hus

Midt i Odense ligger der et lille gult hus – H.C. Andersens barndomshjem. I dag er huset indrettet som et museum, hvor du kan opleve den berømte digteres fødehjem. 

I løbet af sommeren 2021 åbner et nyt H.C. Andersens hus, som både består af arkitektonisk smukke inde- og uderum. 

Naturoplevelse

Tag på vandretur i den fynske natur

Når man bevæger sig ud i den fynske natur, forstår man hvorfor, det siges at fyn er fin. Den fynske natur byder på alt lige fra kuperede landskaber med enestående udsigter til flade badestrande, hvor du kan tage dig en dukkert eller et hvil.

Nedenunder har vi samlet nogle af de bedste vandreruter på Fyn.

Hovedattraktion for børn

Tag en tur i Odense Zoo

På listen over de største attraktioner i Danmark ligger Odense Zoo højt. Når I besøger Odense Zoo er det både muligt at komme helt tæt på en række af dyrene, men det er også muligt at observere de imponerende dyr fra trætoppene.

I Odense Zoo er der bygget hængebroer i 6-10 meters højde, hvilket sikrer en helt speciel oplevelse. 

© Ard Jongsma / Still Words

© Odense By Museer

Historisk oplevelse

Besøg Den Fynske Landsby

Kom en tur ud på landet inde midt i Odense by. I Den Fynske Landsby bor bondekoner, karle og præstefrøkener, som alle er med til at skabe en autentisk oplevelse og fortælling omkring, hvordan man levede i 1800-tallet.

På dette frilandsmuseum kan I tage på opdagelse i den Fynske historie, og stedet byder på oplevelser for alle aldre.

Gratis naturoplevelse

Danmarks største sten

Tæt ved den sydøstfynske landsby Hesselager ligger Danmarks største sten – Damestenen.

Den 10 meter høje og 1000 ton tunge sten blev ført hertil fra Sverige ved hjælp af isen under den sidste istid, og må med dens store størrelse, siges at være et imponerende syn.

Hovedattraktion

Besøg Egeskov Slot

Egeskov Slot rummer en hel del historie, som man om dagen kan gå på opdagelse i.

Når man besøger slottet, træder man ikke blot ind på et museum – slottet fungerer nemlig stadig som privat bolig om aftenen, når der lukkes for besøgende. 

Under besøget på Egeskov Slot kan I forsøge at løse skattejagten Museums Mysteriet via appen USSEUM. 

Attraktion for hele familien

Gorilla Park Svendborg

Hos Gorilla Park i Svendborg får hele familien med garanti en på opleveren! Et besøg i parken er en oplagt mulighed for, at prøve grænser af samtidig med at man får en aktiv oplevelse sammen.

Klatreparken har 8 forskellige baner, som varierer i højde og sværhedsgrad, så der er noget for enhver uanset alder og mod.

© Gorilla Park Svendborg

© Steffen Stamp – stampreklamefoto.dk

Hovedattraktion for de eventyrlystne

Oplev Lillebæltsbroen fra oven

Hos Bridgewalking Lillebælt kan i mærke adrenalinen og nyde den spektakulære udsigt fra toppen af Lillebæltsbroen mens i bevæger jer rundt i 60 meters højde. 

Turen op i højderne foregår med en guide, som undervejs fortæller om broen og områdets historie, og sørger for at sikkerheden er i top.

Attraktion for hele familien

Danmarks Jernbanemuseum

Stå i førehuset på et af de gamle damplokomotiver, oplev hvordan man engang rejste på 1. klasse, eller tage en tur i det populære minitog med børnene. 

Danmarks Jernbanemuseum byder både på leg og historie for både store og små, og derfor er det et oplagt sted at besøge med hele familien.

© Ard Jongsma

Opdag mere af Fyn

…og få tips til attraktioner, spisesteder og overnatningsmuligheder i vores lokale guides.

Hent vores gratis app

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. – Uanset om du er i Aalborg eller et andet sted i Danmark.

da_DK