Vandreruter på Sjælland 2023

Der findes mange oplevelsesrige vandreruter på Danmarks største ø – og sikkert også nogle i nærheden af dig!

Vi har samlet en oversigt over de bedste vandreruter, så du nemt kan bevæge dig ud i den flotte natur og få de bedste oplevelser.

Esrum Sø

Kom på vandretur ved Danmarks næststørste sø. Den 10 km lange tur tager dig både igennem skoven og langs bredden ved Esrum Sø. I starten af ruten vil du endda komme forbi Esrum Kloster og Esrum Møllegaard, som i dag er indrettet som et oplevelsescenter.

Og skulle det ikke være nok:

Når du kommer forbi Esrum Møllegaard, kommer du til Daniels Kilde. Kilden skulle siges at være helbredende – det siges endda, at en munk fra Esrum Kloster engang drak fra kilden, og blev helbredt fra sygdom.

Gurre Sø

Slip for byens pulserende liv, og tag den 10 km lange vandretur ved Gurre Sø. Gåturen langs søen, over træbroen og igennem den smukke skov, ligger rammerne for en yderst behagelig tur i næsten eventyrlige rammer.

Vil du have mere til øjnene:

Så møder du under ruten også Gurre Slotsruin og halvøen Lille Ø´s Krog!

Rusland

Rusland ligger tættere på end man tror. Ved Dronningmølle på Nordøstsjælland ligger der nemlig et skønt naturområde ved navn Rusland. Langs stierne er der placeret smukke bronzestatuer, som viser kunstneren Rudolph Tegners mytologiske tolkninger i tiden omkring 1. verdenskrig og mellemkrigsårene.

Og det er ikke det eneste:

I den sydlige del af ruten kan du møde de 100 år gamle enebærbuske, som er de eneste af deres slags på Sjælland.

Skjoldungestierne

Skjoldungestierne består af 2 naturskabte stier – en på 10 km og og en på 30 km – som byder på flotte naturområder og spændende kulturhistorie fra Vikingetiden.

Hvad kan man se:

Under turen vil I bl.a. støde på en 100 meter lang skibssætning, som fungerede som gravplads i 900-tallet, og de udgravede kongehaller, som i Jernalderen og Vikingetiden blev brugt til fester og ceremonier.

Kløverstierne

Kløverstierne er et landsdækkende koncept, hvor der er skabt flere gode vandreruter i lokalområderne, så du kan komme ud og genopdage din hjemby – eller leje turister i andre byer. Og der er sikkert en nær dig!

Der er forskellige længder på ruterne, så der er noget for alle.
Desuden er det muligt at både gå, cykle og endda køre med kørestol på nogle af ruterne!

Store Gribsø og Fruebjerg

Udforsk det skønne kuperede landskab, som både består af skov, moser og blomsterenge, på den 8,5 km lange vandretur. Under ruten vil du endda blive ført forbi den velbevarede jættestue, som er mere end 5.000 år gammel!

Og udsigt er der ikke gået ned på:

Kom op på den stejleste bakke i Gribskov, hvor du er 65 meter over havets overflade og på klare dage, kan se over til Arresø.

Tisvilde Hegn

Bevæg dig rundt i den eventyrlige troldeskov med denne 7 km lange rute – eller 12 km til de friske – som byder yderst skønne naturområder. En naturoplevelse man sent glemmer.

Seværdigheder er der også:

Under vandreturen vil du bl.a. støde på Asserbo Slotsruin, som klart et besøg værd!

Hent vores gratis app

…og få tips til oplevelser, vandreruter, spisesteder m.m. i nærheden af dig lige nu.

da_DK