Vandreruter på Sjælland 2024

På denne side får du det forkromede overblik over vandreture på Sjælland og digitale kort til dem alle.

Du får:

Korte vandreture (5 - 10 km)

5 km 

Gilbjergstien

2,6 km lang (5,2 km frem og tilbage) hjertesti i Gilleleje, der tager dig langs Nordsjællands kyst og bl.a. forbi Gilbjerg Hoved og Søren Kierkegaards mindesten. Kierkegaard, der regnes som Gillelejes første turist, sad nemlig ofte her og filosoferede.

6 km 

Lille Hareskov og Modertræet fra Valdes Jul

Har du set TV 2’s julekalender “Valdes Jul”, så vil du med garanti have interesse i denne 5,9 km lange vandretur nord for København, for her kommer du forbi Modertræet – eller Skrædderen, som det flere hundrede år gamle egetræ hedder i virkeligheden.

9 km 

Rute 137

Rute 137 – eller “360 graders udsigt”, som ruten også hedder – er en fantastisk rute, der indebærer alt, hvad man kan ønske sig: Skiftende natur og landskaber, hvor du både kommer helt ned til vandet men også får storslåede udsigter, alt sammen blandet med historiske, kulturelle og kulinariske steder som Dragsholm Slot og Vejrhøj Vingård.

2 km – 3 km – 5 km – 6 km – 7 km – 8 km –  11 km – 12 km 

Kløverstierne

Kløverstierne er et landsdækkende koncept, hvor der er skabt flere gode ruter i lokalområderne, så du kan komme ud og genopdage din hjemby – eller leje turister i andre byer. Og der er sikkert en nær dig!

Der er forskellige længder på ruterne, så der er noget for alle.
Desuden er det muligt at både gå, cykle og endda køre med kørestol på nogle af ruterne!

9 km 

Store Gribsø og Fruebjerg

Udforsk det skønne kuperede landskab, som både består af skov, moser og blomsterenge, på den 8,5 km lange vandretur. Under ruten vil du endda blive ført forbi den velbevarede jættestue, som er mere end 5.000 år gammel!

Og udsigt er der ikke gået ned på:

Kom op på den stejleste bakke i Gribskov, hvor du er 65 meter over havets overflade og på klare dage, kan se over til Arresø.

7 km 

Christian IV's Byvandring

En byvandring i Christian IV’s fodspor er en fordybende tur på 6,5 km gennem Københavns historie.

Denne rute er en rejse tilbage i tiden, og fører dig forbi majestætisk arkitektur og historiske steder, der afspejler den visionære konges æra. Fra Rosenborg Slots tårne til Christianshavns charmerende gader, åbner turen op for en unik indsigt i en af Danmarks mest markante monarkers liv.

7 km 

Nekselø Rundt

En vandretur på Nekselø er en enestående oplevelse for naturelskere og eventyrlystne sjæle. Øen byder på et pragtfuldt stykke bakkeland, hvor uopdyrkede marker strækker sig ud i blomstrende farver. Trods sin beskedne størrelse formår Nekselø at imponere med sin storslåede natur og betagende udsigt over både frodige marker og det endeløse hav.

9 km 

Gurre Sø Rundt

Slip for byens pulserende liv, og tag den 9,3 km lange rundtur ved Gurre Sø. Gåturen langs søen, over træbroen og igennem den smukke skov, ligger rammerne for en yderst behagelig tur i næsten eventyrlige rammer.

Vil du have mere til øjnene:

Så møder du under ruten også Gurre Slotsruin og halvøen Lille Ø´s Krog!

9 km 

Rusland

Rusland ligger tættere på end man tror. Ved Dronningmølle på Nordøstsjælland ligger der nemlig et skønt naturområde ved navn Rusland. Langs stierne er der placeret smukke bronzestatuer, som viser kunstneren Rudolph Tegners mytologiske tolkninger i tiden omkring 1. verdenskrig og mellemkrigsårene.

Og det er ikke det eneste:

I den sydlige del af ruten kan du møde de 100 år gamle enebærbuske, som er de eneste af deres slags på Sjælland.

Mellemlange ture (10 - 20 km)

15 km 

Tisvilde Hegn

Bevæg dig rundt i den eventyrlige troldeskov med denne 15 km lange rute – som byder yderst skønne naturområder. En naturoplevelse man sent glemmer.

Seværdigheder er der også:

Under vandreturen vil du bl.a. støde på Asserbo Slotsruin, som klart et besøg værd!

 

11 km 

Skarresø Rundt

Ruten Skarresø Rundt er en charmerende kombination af cykel- og vandretur, der strækker sig over ca. 11 km.

Hele ruten er tydeligt afmærket med gule pile. Undervejs vil du krydse gennem de maleriske gods- og skovområder som Bjergsted Skov, Astrup Gods og Dønnerup Gods. Ruteafmærkningen giver også indsigt i, hvilken godsejers skov og jord du befinder dig på. Vær dog opmærksom på en lille del af ruten, der går langs en asfalteret landevej, hvor biltrafik kan forekomme.

10 km 

Skjoldungestierne

Skjoldungestierne består af 2 naturskabte stier – en på 10 km og og en på 30 km – som byder på flotte naturområder og spændende kulturhistorie fra Vikingetiden.

Hvad kan man se:

Under turen vil I bl.a. støde på en 100 meter lang skibssætning, som fungerede som gravplads i 900-tallet, og de udgravede kongehaller, som i Jernalderen og Vikingetiden blev brugt til fester og ceremonier.

20 km 

Stevns Klint Trampesti

På Stevns Klint Trampesti får du vandringer med smukke og overraskende udsigter med Østersøen som følgesvend. Ruten går langs den hvide og bugtede klintekant og byder på uforglemmelige oplevelser. Hvis du kun vil gå den ene vej, kan du leje en landcykel eller måske tage Klintebussen.dk den modsatte vej.

Lange ture (20+ km)

27 km 

Amarminoen

Om du trænger til en times frisk luft under åben himmel eller den store vandretur over flere dage, er Amarminoens forskellige naturområder en oplagt ramme til store oplevelser ro og fordybelse, mens du stadig har byens puls indenfor rækkevidde.

35 km 

Vandring til De 6 Glemte Kæmper

Velkommen på denne fortryllende trolderute, hvor du kan møde de imponerende skulpturer af Thomas Dambo – seks gigantiske trolde gemt i landskabet, som venter på at blive opdaget af nysgerrige sjæle som dig.

27 km 

Esrum Sø

Kom på vandretur ved Danmarks næststørste sø. Den 27 km lange tur tager dig både igennem skoven og langs bredden ved Esrum Sø. I starten af ruten vil du endda komme forbi Esrum Kloster og Esrum Møllegaard, som i dag er indrettet som et oplevelsescenter.

Og skulle det ikke være nok:

Når du kommer forbi Esrum Møllegaard, kommer du til Daniels Kilde. Kilden skulle siges at være helbredende – det siges endda, at en munk fra Esrum Kloster engang drak fra kilden, og blev helbredt fra sygdom.

30 km 

Skjoldungestierne

Skjoldungestierne består af 2 naturskabte stier – en på 10 km og og en på 30 km – som byder på flotte naturområder og spændende kulturhistorie fra Vikingetiden.

Hvad kan man se:

Under turen vil I bl.a. støde på en 100 meter lang skibssætning, som fungerede som gravplads i 900-tallet, og de udgravede kongehaller, som i Jernalderen og Vikingetiden blev brugt til fester og ceremonier.

Hent vores gratis app

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. i nærheden af dig lige nu.

da_DK