Den Tilsandede Kirke

Populært udflugtsmål i Skagen

Den Tilsandede Kirke ligger smukt i Skagens Klitplantage. Hvis I følger de sandede stier i klitplantagen hen til kirken, vil I se, hvordan kirketårnet vokser op af sandet som det eneste synlige bygningselement. Kirkens hvide mure og røde tag i det naturlige og ensomme landskab udgør et både majestætisk og romantisk syn.

Skagen Klitplantage er plantet til med den robuste bjergfyr, som holder godt på sandet sammen med områdets lyng. Når lyngen blomstrer i sensommeren, får landskabet et smukt lilla farvespil. Den Tilsandede Kirke regnes for at være bygget i slutningen af 1300-tallet, og indtil 1795 fungerede den som Skagens sognekirke. I alle årene kæmpede menigheden med at befri kirken for sand. Til sidst blev kampen mod sandet opgivet, og kirken lukket og pillet ned. Kun tårnet fik lov til at stå tilbage som sømærke.

Først ved etableringen af Skagen Klitplantage i 1800-tallet blev træerne plantet, og det lykkedes delvist at bremse sandflugten.

©️ Smutturen.dk

FAQ om Den Tilsandede Kirke

Et par få hundrede meter fra kirken ligger der en parkeringsplads. Klik ‘Find vej’ øverst på siden for at få rutebeskrivelse med Google Maps.

Ja der ligger offentligt tilgængelige toiletter på parkeringspladsen et par hundrede meter fra kirken.

Nej der er ikke noget tilbage under jorden, det er kun kirketårnet der står tilbage.

Andre anbefalede oplevelser i Skagen

1 anmeldelse

 1. Skagen er fin fin

  I skriver: ” Kirkens hvide murer og røde tag i det naturlige og ensomme landskab udgør et både majestætisk og romantisk syn.”

  Er det er trykfejl, eller er den hvide murer et spøgelse på stedet?

  Dette bare for, at I evt. kan rette fejlen.
  Jeg elsker Skagen og omegn.

  venlig hilsen Conni

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gamle Landevej 63
Skagen 9990 DK
Find vej med Google Maps