Møns Klint

Unik natur i et UNESCO Biosfæreområde

De kridhvide kridtskrænter, som udgør majestætiske Møns Klint, er et must at opleve for alle naturelskere. Gå en tur ved foden af den 6 km lange klint  og oplev det bjergtagende syn af skrænterne, der rager mere end 100 meter lodret op mod himlen.

Området er UNESCO Biosfære og på tentativlisten til at blive UNESCO Verdensarv – hvorfor du selvfølgelig også skal opleve dette fantastiske sted. Få en forsmag med denne video:

Afspil video

Mulighederne er mange for unikke oplevelser, både til lands, til vands og i luften. Gå på fossiljagt eller oplev klinten fra kajak på det turkisgrønne hav, under vandet, fra en paraglider, på cykel, på hesteryg eller til fods. 

Hvis du er heldig kan du opleve de sjældne vandrefalke – og du kan også gå på opdagelse efter sjældne planter, herunder 18 forskellige orkidéarter.

Bemærk at al færdsel på og omkring klinten er på eget ansvar. Hvis du går ved foden af klinten langs stranden, så vær desuden opmærksom på at der kan forekomme skred, som kan besværliggøre turen.

GeoCenter Møns Klint

møns klint

På toppen af klinten ligger GeoCenter Møns Klint, som tilbyder et væld af udstillinger om Danmarks geologiske udvikling og aktiviteter for hele familien.

Oplev blandt andet levende film i 3D-biografen, undersøg fossiler og tag på en spændende tidsrejse 70 millioner år tilbage i tiden. Geocentret tilbyder desuden guidede udendørsoplevelser for enhver smag. Mærk suset på klatrebanen i trætoppene, sus afsted på mountainbike eller dyk ned under vandet og oplev det spændende dyre- og planteliv. 

Bemærk at nogle oplevelser koster ekstra og at der kan være sæsonbestemte åbningstider på bestemte aktiviteter.

 

Hvor mange trappetrin?

Der er i alt fem trapper ved Møns Klint, og den største af dem, Maglevandstrappen, har i alt 500 trappetrin. Den ligger lige ved geocenteret, tæt på parkeringspladsen, og er lidt af en udfordring at komme op ad.

Det er samtidig også den ældste af de fem trapper, da den på nuværende tidspunkt er 25 år gammel. Den blev sidst færdigrenoveret i December 2020.

Vandrerute og kvalitetssti

Skal du have det bedste ud af området, kan vi varmt anbefale at gå af kvalitetsstien, en 5,6 km lang rute sammensat af Naturstyrelsen og Dansk Vandrelaug.

Du kan se kort over Møns Klint kvalitetsstien her:

 

Spisesteder i nærheden

Mad og drikke skal der til og der er noget for enhver smag. Mulige spisesteder kunne være: 

  • Café Møns Klint finder du i geocenteret. Her kan du få serveret forskellige lune retter, drikkevarer og bagværk til kaffen. 
  • Restaurant Klintholm er en fiskerestaurant på Klintholm Havn, som udelukkende har frokostservering.

Overnatning i nærheden

Området rummer forskellige overnatningsmuligheder til ethvert budget. Så hvad enten du er til sheltere med mad over bål, 4 stjernet hotel med gourmetmiddag, eller noget derimellem, er der et sted til dig. Mulige overnatningssteder kunne være:

  • Overnatning i det fri – Overnat i den mønske natur i shelters eller medbragt telt. 
  • Camp Møns Klint – Campingplads med mulighed for at leje hytter eller selv medbringe telt/campingvogn.
  • Hotel Præstekilde er et 4-stjernet hotel i naturskønne omgivelser. 

Åbningstider

Det er ganske gratis at besøge selve klinten, men ønsker du at besøge geocenteret, så er åbningstiderne lidt svingende alt efter hvornår du har tænkt dig at aflægge visit. Typisk er det dog i tidsrummet mellem 10:00-18:00 der er åbent. Læs mere om Møns Klint åbningstider her.

OBS: Centeret har vinterlukket mellem 1. November og 27. Marts

Parkering

Der er gode muligheder for parkering i området. Nemmest er det at parkere ved geocenteret. Her koster det dog 35kr. 

Din nummerplade registreres automatisk ved indkørsel. Du skal herefter betale i p-automaten foran hovedindgangen, indtaste din nummerplade og dernæst betale. Du vil hernæst få en kvittering, så du har mulighed for at køre ud igen.

 

FAQ om dit besøg

Trappen strækker sig fra stranden til klintens top og tæller imponerende 496 trin. 

Ja, det er muligt at benytte den 267 meter træbelagte sti fra bunden af klinten til udsigtspunktet Freuchens Pynt. 

Du kan færdes på og ved Møns Klint døgnet rundt helt gratis. GeoCenter Møns Klint er åbent alle ugens dage fra lørdagen før påske frem til d. 31. oktober.

Der er parkeringsplads ved geocenteret. Det koster 35kr.

Adressen til Møns Klint er Stengårdsvej 8, 4791 Borre.

Flere tips til Sjælland?

Brug vores guide til Sjælland, hvor vi har samlet en håndfuld gode ideer og tips til det sjællandske, både angående oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder.

Oplevelser på Sjælland

Smagsoplevelser og spisesteder på Sjælland

Overnatning på Sjælland

Hent vores gratis app til Sjælland (og resten af Danmark)

2 anmeldelser

  1. Jeg har været der 3 x

  2. Jeg glæder mig til at ser det.

    Den er let at forstå

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Stengårdsvej 8
Borre 4791 DK
Find vej med Google Maps