Iskonditoriet

Danmarks Bedste Ishus 2020

Iskonditoriet i Sønderborg er et yderst populært ishus i det sønderjyske, der kom på vores kort over Danmarks bedste oplevelser, da de vandt vores afstemning om Danmarks Bedste Ishus 2020.

Den 16. juli 2020 tog vi forbi for at aflevere diplomet – og for at finde ud af, hvordan et forholdsvist nyt ishus, der åbnede i 2019, kan tage en by med storm og sikre sig over 3500 stemmer.

christian og anette telling modtager prisen som danmarks bedste ishus 2020
Christian og Anette Telling, ejere af Iskonditoriet, modtager prisen for Danmarks Bedste Ishus 2020

Hjemmelavet is - frisk hver dag

En af hemmelighederne bag Iskonditoriets succes er den hjemmelavede gelato, der laves frisk på stedet.

Hver eneste morgen kl. 6 starter produktionen af dagens varianter, der skifter med sæsonen. Hertil kan man lægge en god portion kreativitet, der gør, at varianter såsom white russian, jordbærkoldskål, mango-havtorn og den utroligt populære romkugle-is finder vej til disken med plads til hele 32 (!) forskellige slags is. Alle hjemmelavede!

Derudover har man i produktionen en garvet ismager fra lokalområdet og en tidligere Michelin-kok. Ikke noget dårligt team til sammensætningen af kreative, hjemmelavede is-varianter!

Halve kugler og super service

Under vores besøg får vi en snak med ejerne af Iskonditoriet, Christian og Anette Telling, og får spurgt dem om, hvad det er, der får så mange til at stemme på dem. De forklarer, at der er stort fokus på oplevelsen fra start til slut.

Udover at have den højest mulige kvalitet i isen, er det vigtigt, at folk bliver mødt med et smil, uanset hvor stor køen er. Derfor er der stort fokus på at skabe en god arbejdsplads for de unge medarbejdere, så de kan yde den bedste service for de mange gæster.

Som noget unikt har man samtidig valgt at tilbyde “halve kugler”, så du fx. kan smage hele 4 forskellige slags is, når du køber en is med to kugler. Det er service på højeste niveau!

glad medarbejder serverer is med 8 halve kugler
En glad medarbejder serverer os en is med 4 kugler i halve, så vi kan smage hele 8 varianter! 😝

Fokus på helhedsoplevelsen

At hele oplevelsen er gennemtænkt til de mindste detaljer kommer under vores besøg til udtryk ved de mange gæster, der lige skal stikke hovedet ud på toilettet – også selvom de ikke skal benytte det.

Vi er selvfølgelig også lige nødt til at se, hvad trafikken skyldes, og vi må sande, at der virkelig er tænkt på hele oplevelsen fra start til slut, når selv toilettet ligner noget fra en finere restaurant:

Det er virkelig god stil!

En unik beliggenhed

Der er mange ting, der gør et ishus til net velbesøgt sted. Nogle gange er det selve isen, nogle gange er det en særlig guf eller en hjemmebagt vaffel, men mange gange er det også bare stedets placering.

Under vores besøg kan vi konstatere, at Iskonditoriet har det hele. Isen er hjemmelavet og af højeste kvalitet, service og lokale er i top, men derudover har stedet også en helt fantastisk placering!

Ishuset ligger helt nede på havnefronten i særdeles skønne Sønderborg. Her har du – udover en strålende udsigt over det hyggelige havnemiljø – også kig til historiske perler som Sønderborg Slot og Dybbøl Mølle.

Der er altså både mulighed for at tage plads i Iskonditoriets hyggelige lokaler, men du kan også tage isen med på en tur ned af havnepromenaden til slottet

is med sønderborg slot i baggrunden
I et forsøg på at skabe et Instagram-moment, begynder isen at løbe fra fotografen 😄

De berømte islagkager

Intet konditori uden kage, og således heller ikke noget iskonditori uden en islagkage.

Noget af det, der hurtigt vakte opsigt i Sønderborg, da Iskonditoriet åbnede i august 2019, var de meget flotte islagkager.

De kølige kager blev hurtigt et hit i caféen såvel som takeaway til festlige lejligheder.

Vi ville frygteligt gerne have prøvet disse islagkager, man da vi i forbindelse med prisoverrækkelsen er forbi, er der ingen lagkager. De har simpelthen været revet væk, siden Iskonditoriet kom med helt fremme i afstemningen om Danmarks bedste ishus.

I stedet har vi lånt et billede, så du alligevel kan se, hvordan de ser ud: 

…og så giver det jo også bare os en undskyldning for snart at kigge forbi landets bedste ishus 2020 igen…😜

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Created by potrace 1.14, written by Peter Selinger 2001-2017