Is & Pandekager

Midtjyllands Bedste Ishus 2023

Den gamle købmandsbutik i Udbyhøj havde stået tom i nogle år.

Flere købmænd havde på skift forsøgt at skabe en bæredygtig forretning i byen. Uden held.

Men en dag fik Helle og Per øje på de tomme lokaler. Parret havde haft en forretning med salg af radio- og tv-udstyr, som de lukkede i 2017, og nu var de ude på at starte et nyt eventyr…

Og netop her i Udbyhøj fandt de det, de søgte; et sted, hvor de kunne prøve noget andet, men stadig arbejde sammen. Idéerne spirrede og de besluttede sig for at åbne en is- og pandekage café i Udbyhøj.

Den 2. juli 2020 slog Helle og Per dørene op til Is & Pandekager i Udbyhøj, og fra første dag var der tryk på. I den første halvanden måned bagte de mere end 5.500 pandekager og måtte hurtigt ansætte personale for at kunne følge med.

De havde ingen erfaring med at sælge is og pandekager, men er gået ydmygt og ihærdigt til opgaven. De har brugt deres egne opskrifter på pandekager, som Per har lavet siden han var 10 år gammel, samt Helle’s hjemmelavede guf. De har prøvesmagt en masse forskellige is for til sidst, at finde frem til, Kastbergs gourmet is var det, de ville servere.

I dag er Is & Pandekager en succesfuld forretning, der igen har skabt liv i Udbyhøj. I 2022 blev deres flid belønnet med Landdistriktsudvalgets Initiativpris i Randers Kommune.

At Helle og Per har skabt en lokal succes, der nyder stor opbakning fra deres gæster, blev tydeligt i vores afstemning om Danmarks Bedste Ishuse 2023, hvor det forholdsvis nye ishus fik hele 951 stemmer, som gav dem titlen som Midtjyllands Bedste Ishus 2023 og en flot 6.plads på landsplan. Imponerende.

Bemærk at Helle også har et galleri; Galleri-HJ.dk i cafeen, hvor man kan se hendes kunstværker og finde det gode humør og smil frem, imens man spiser. Helle’s motto er; Kunst med et smil.

Så hvis du endnu ikke har prøvet Pers pandekager og Helles hjemmelavede guf på et kræmmerhus med Kastbergs gourmetis, så er det bare om at sætte kursen mod Udbyhøj.

1 anmeldelse

  1. Super is og pandekage

    Super lækker pandekage med is.
    Den bedste jeg nogensinde har fået.

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Created by potrace 1.14, written by Peter Selinger 2001-2017