Harrild Hede

Fredfyldt naturlandskab

Harrild Hede er et åbent og fredfyldt naturlandskab. Her kan I opleve de store vidder og den varierende natur i hedelandskabet, hvor heder, fugtige områder og nåletræsplantager veksler med hinanden.

I kan se dværgbuske og græsser som hedelyng, revling, engelske visse, bølget bunketimian, klokkelyng og ulvefod i Harrild Hede, og da planterne ikke når over knæhøjde, har I udsyn til både himmel og land. I de fugtige kær trives forskellige fuglearter, i lyngen lever der blandt andet hugorme og i plantagerne huser flokke af krondyr. Mod Harrild Hedes sydlige grænse risler rent vand i Holtum Å, der naturligt slynger sig i landskabet. Måske får I øje på en odder eller en isfugl langs åen? De er begge svære at spotte, men med lidt held er det muligt.

Den tidligere Harrild Vandmølle fungerer nu som naturcenter, Naturcenter Harrild Hede, og har mange faciliteter. Det er et oplagt udgangspunkt, hvis I vil planlægge cykel- og vandrerture over heden. Ved naturcentret finder I toiletter og flere parkeringspladser.

©️ Smutturen.dk

Find inspiration til Midtjylland

Brug vores guide til Midtjylland, hvor vi har samlet en håndfuld gode ideer og tips til det midtjyske, både angående oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder.

Oplevelser i Midtjylland

Smagsoplevelser og spisesteder i Midtjylland

Overnatning i Midtjylland

Hent vores gratis app til Midtjylland (og resten af Danmark)

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *