Årø

Lillebælts perle

Årø er en lille ø i Lillebælt, beliggende ved udmundingen af Haderslev Fjord. Øen har et areal på 5,66km2 og 150 indbyggere, men selvom øen er lille, er der masser at se og opleve.

Øen ligger ca. 1,5km fra fastlandet og er bestemt et besøg værd, hvis du er til skøn natur!  

Dansk vinproduktion på Årø Vingård

Man skulle ikke lige tro det, men på Årø kan du opleve dansk produktion af rødvin, hvidvin, rosévin, mousserende vin samt likører. Årø Vingård blev etableret i 2004, og i 2007 kunne man for første gang høste druer. I 2015 blev vingården hyldet for at have produceret “Danmarks Bedste Rødvin”.  

Vingården tilbyder vinsmagning, og du kan også gå en tur i vinmarkerne og opleve, hvordan der arbejdes med vinplanterne.   

Aktiviteter for hele familien

Nyd naturen med et spil parkgolf – en 9-huls bane, som er en blanding mellem almindelig golf og minigolf, hvor man bruger samme kølle til alle slag. Årø Parkgolf ligger idyllisk i den smukke natur tæt ved vingården. Det tager ca. 30-40 minutter at gå en runde og det koster 50kr for voksne og 25kr for børn under 15 år.  

På Årø finder du også en dejlig naturlejeplads, hvor børnene kan slå sig løs, og i kan nyde medbragt mad eller lave mad på en af grillpladserne. Bemærk at i selv skal medbringe grillkul. 

Besøg Brummers Gaard

Brummers Gaard ligger midt i Årø by og stammer helt tilbage fra 1800-tallet. Den stråtækte gård har fået sit navn efter den sidste ejer, Knud Brummer, som udover at være landmand også var amatørarkæolog.  Hans mange vandringer rundt på Årø har resulteret i en stor samling af sten med spor fra øboernes virke i oldtiden. En del af denne spændende historiske samling kan du opleve på Brummers Gaard.  

I caféen på Brummers Gaard kan du nyde en kop kaffe, frokost eller aftensmad og du kan desuden købe forskellige sønderjyske specialiteter samt ø-produkter fra andre danske øer.    

 

brummers gård på årø

Fuglereservatet på Årø Kalv

Årø Kalv er et 30 ha. stort fuglereservat, hvor du kan opleve rigt dyre- og planteliv. Reservatet består af krumodder, som stadig er i forandring, og du kan blandt andet opleve ynglende vadefugle.

Reservatet er lukket for adgang fra 1. marts til 15. juli, men herudover er der rig mulighed for at gå en spændende tur på Årø Kalv.     

Overnatning i nærheden

Du finder forskellige overnatningsmuligheder på Årø, men vi kan også anbefale dig at overnatte på den anden side af vandet. Her finder du Gammelbro Camping, som vi kårede til Danmarks Bedste Campingplads i 2019.

FAQ om din tur til Årø

Hvornår sejler færgen til Årø?
Den sejler 1 gang i timen fra Aarøsund Havn, fra tidlig morgen til aften, og overfarten tager ca. 7-8 minutter.

Hvad koster det at komme til Årø?
I perioden 24/6-4/8 koster det 40kr. pr. person. I øvrige perioder koster det 20kr. pr. person.  

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *