Årø

Skøn natur og lokale smagsoplevelser

Vi har besøgt Årø, en skøn lille ø i Lillebælt ved udmundingen af Haderslev Fjord. Nok er øen med et areal på 5,66km2 og kun 150 indbyggere ganske lille, men den gemmer nu stadig på nogle ret store oplevelser.

Øen ligger ca. 1,5km fra fastlandet og er bestemt et besøg værd, hvis du er til skøn natur krydret med lokale smagsoplevelser!

Læs om vores tur i detaljer herunder, men start med dette lille videoklip…

Afspil video

Besøg Brummers Gaard

gården udefra

Brummers Gaard ligger midt i Årø by og stammer helt tilbage fra 1800-tallet. Den stråtækte gård har fået sit navn efter den sidste ejer, Knud Brummer, som udover at være landmand også var amatørarkæolog.  Hans mange vandringer rundt på Årø har resulteret i en stor samling af sten med spor fra øboernes virke i oldtiden. En del af denne spændende historiske samling kan du opleve på Brummers Gaard.  

I caféen på Brummers Gaard kan du nyde en kop kaffe, frokost eller aftensmad og du kan desuden købe forskellige sønderjyske specialiteter samt ø-produkter fra andre danske øer.

Vi bestiller Vera fiskefrikadeller baseret på en gammel øbos opskrift og en “Smag på Årø”-platte med øens specialiteter. Skøn, skøn frokost akkompagneret med Årøs egen øl, Kratluskeren.

frokost på brummers gård
Frokost med lokale specialiteter på Brummers Gård

Dansk vinproduktion på Årø Vingård

Man skulle ikke lige tro det, men på Årø kan du opleve dansk produktion af rødvin, hvidvin, rosévin, mousserende vin samt likører. Årø Vingård blev etableret i 2004, og i 2007 kunne man for første gang høste druer. I 2015 blev vingården hyldet for at have produceret “Danmarks Bedste Rødvin”.  

Vingården tilbyder vinsmagning, og du kan også gå en tur i vinmarkerne og opleve, hvordan der arbejdes med vinplanterne.   

vin og snacks
Den lokale vinproduktion testes med udsigten over vinmarkerne 👌 😋

Vi er ikke de eneste, der har fundet vej til Årø og vingården denne pinse. Udover de mange gæster, har Mikkel Beha også valgt at lægge vejen forbi for at lave optagelser til “Kurs mod danske kyster”.

Se denne lille hyggelige præsentation af vingården:

årø vingård
Afspil video

Aktiviteter for hele familien

Nyd naturen med et spil parkgolf – en 9-huls bane, som er en blanding mellem almindelig golf og minigolf, hvor man bruger samme kølle til alle slag. Årø Parkgolf ligger idyllisk i den smukke natur tæt ved vingården. Det tager ca. 30-40 minutter at gå en runde og det koster 50kr for voksne og 25kr for børn under 15 år.  

På Årø finder du også en dejlig naturlejeplads, hvor børnene kan slå sig løs, og i kan nyde medbragt mad eller lave mad på en af grillpladserne. Bemærk at i selv skal medbringe grillkul. 

Fuglereservatet på Årø Kalv

Årø Kalv er et 30 ha. stort fuglereservat, hvor du kan opleve rigt dyre- og planteliv. Reservatet består af krumodder, som stadig er i forandring, og du kan blandt andet opleve ynglende vadefugle og galloway-kvæg.

Reservatet er lukket for adgang fra 1. marts til 15. juli, men herudover er der rig mulighed for at gå en spændende tur på Årø Kalv.     

fugleudkigstårn

Overnatning i nærheden

Du finder forskellige overnatningsmuligheder på Årø, herunder Brummers Anneks og øens campingplads.

Vi valgte dog at overnatte på den anden side af vandet. Her ligger Gammelbro Camping, som vi kårede til Danmarks Bedste Campingplads i 2019.

FAQ om din tur til Årø

Øen ligger i Årøsund/Lillebælt, 12 km øst for Haderslev i Sønderjylland.

Den sejler 1 gang i timen fra Aarøsund Havn, fra tidlig morgen til aften, og overfarten tager ca. 7-8 minutter. I højsæsonen vil du dog ofte opleve, at færgen sejler i pendulfart og altså flere gange i timen.

I perioden 24/6-4/8 koster det 40kr. pr. person. I øvrige perioder koster det 20kr. pr. person. 

Flere tips til Sydjylland?

Brug vores guide til Sydjylland, hvor vi har samlet en håndfuld gode ideer og tips til det sønderjyske, både angående oplevelser, spisesteder og overnatningsmuligheder.

Oplevelser

Begivenheder

Smagsoplevelser og spisesteder

Overnatning

Hent vores gratis app til Sydjylland (og resten af Danmark)

1 anmeldelse

  1. Skønt ferie paradis

    Kommer ca 1 gang hver år vi bor på campingpladsen.
    Er altid hele turen rundt, vingården deres lille bryghus røgeriet og brummers gård. Alt er super hyggeligt.

Giv 1-5 stjerner og skriv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *