Begivenheder i Sydjylland 2024

Vi har lavet den fede oversigt til dig, der gerne vil have overblik over begivenheder i Sydjylland!

Klik på kortet ovenfor for at se de mange evetns på et kort, eller se de største begivenheder gennem året ved at køre længere ned på siden her.

Som en tredje mulighed kan du hente vores gratis app, der hele tiden viser dig kommende arrangementer, uanset hvor du står i Danmark.

Rømø Motor Festival

Kom med til den historiske gengivelse af de danske strand races fra 1919. Med over 100 veteranbiler og kørere fra verden, kan du være vidne til en pre-WW2 tidskapsel med hurtige køretøjer, race, retro-tøj og livemusik.

Og det bliver bedre:

Som ægte Rømø-style er arrangementet sjovt, gratis og fantastisk.

Afspil video om rømø motor race
Afspil video om tønder festival

Tønder Festival

Helt tilbage til 1974 har Tønder Festival bestået af originalitet – en ægte festival med ægte musik, i ægte sønderjysk marskland og med ægte musik.

Men hvad er det mere:

Med kunstnere fra hele verdenen, og musikgenrer som spænder bredt, tilbyder Danmarks hyggeligste handelsby noget for enhver – og ikke langt fra festivalspladsen har byen lagt op til fest og farver med stort udbud af mad, aktiviteter og musik.

Skal du med?

Kloster Mærken

Æ’ Kloster Mærken foregår over 4 dage i Løgumkloster, som tiltrækker op til 25.000 besøgende til den lille sønderjyske by. 

Og hvad mere:

Det populære arrangement er et årligt tilbagevendende kræmmermarked – udvidet med karruseller, konkurrencer, god mad og livemusik – en god oplevelse for både store og små.

Ses vi it’ før – ses vi te’

Afspil video om klostermærken
Afspil video om sort sol

Sort Sol

Få de bedste pladser til det flotte naturfænomen, når Sort Sol kommer til Tøndermarsken. Her kan du opleve de fascinerende mønstre, som næsten formørker solen, når stærene drager ned i flokke. 

Men hvordan kan jeg se Sort Sol:

Med Sort Safari kan du enten blive hentet, eller selv køre, så du ikke vil gå glip af fænomenet – de kan endda hjælpe med overnatningsmuligheder!

Rock i Mølleparken

En af de store begivenheder i Sydjylland er Rock i Mølleparken. Når store musikalske gæster indtager Mølleparkens scene i Sønderborg, er der for alvor lagt op til fest og sang – for når pop og rock fylder parken, tiltrækkes gæster fra hele verdenen!

Og det bedste af det hele:

Fantastisk musik og god stemning i Mølleparken kan ikke kun opleves én gang årligt – programmet strækker sig over 4 weekender! 

 

Afspil video om rock i mølleparken
Afspil video om nord-als musikfestival

Nord-Als Festival

I sine idylliske rammer ved Nordborg Slot kan du hver anden weekend i juni finde Nord-Als Musikfestival. På festivallens 2 store scener kan man høre både nye og kendte kunstnere!

Men ikke bare det:

Er musikken ikke noget for dig på de første scener, kan du ved festivallens indgang finde endnu en scene, hvor lokale kunstnere spiller op til lir – her kan du endda købe en ringeridder og en kold øl til musikken!

Grøn Koncert

Grøn Koncert turnerer rundt i Danmark, og gæster Esbjerg og Kolding i juli. Her kan du opleve et væld af forskellige kunstnere i løbet af dagen, samtidig med at der selvfølgelig er stande med mad og drikke!

Og vidste du?

Alt overskuddet fra Grøn Koncert går til Muskelsvindfondens arbejde, og du støtter derved en god sag, når du køber din billet til en af årets store oplevelser.

Afspil video om Grøn koncert
Afspil video om torvet tønder

Musik på Torvet

Weekenderne i sommerferien bringer god stemning med sig i Tønders gader.
Med musik fra lokale bands og god mad og drikke, kan det absolut anbefales at tage et smut ned til torvet ved Tønders gågade, når folk fra nær og fjern samles til nogle gode timer i godt selskab.

Jelling Musikfestival

Hvad der startede som en håndfuld unge drenges ønske om at tjene penge til deres foldboldklub, er vokset op til at være den kæmpe brag af en fest, som vi i dag kalder Jelling Musikfestival.

Så:

Ta’ dine venner under armen, når en brag af en fest løber af stablen hvert år til maj i 4 dage med 90 kunstnere, omkring 35.000 gæster og 5000 frivillige! 

Afspil video om jelling festival
Afspil video om color fun kolding

Colorfun

Skal du være med til et løb, som er lidt udover det sædvandlige? Når ColorFun kommer til Kolding og Esbjerg sættes team-spirit, DJ’s, dansere og alverdens farver i fokus, så du og dine venner, kollegaer eller familie får den bedste oplevelse.

Psst…

Du behøver ikke være i topform for at være med. Løbet foregår ikke på tid, så det eneste du skal sørge for, er hvidt tøj til løbet og at have det sjovt!

Sandskulpturfestival i Søndervig

Opleve en af Europas største sandskulpturfestivaler, når der hvert år er et nyt tema at udforske i Søndervig fra maj til oktober. Skal opleves.

Afspil video om visby traktortræk

Visby Traktortræk

Er du til de helt store maskiner? Så er det her noget for dig!
Hvert år til maj inviterer Visby til traktortræk, hvor du kan opleve nogle af Danmarks stærkeste traktorer kæmpe om topplaceringen – og du kan endda møde nogle af Europas stærkeste modificerede traktorer!

Men det er ikke alt:

I løbet af dagen vil der både være noget godt til ganen og noget koldt at drikke, og hoppeborg for de små – og den gode stemning? Den er der selvfølgelig også! 

Kolding Light Festival

Kom og se Kolding i et helt andet lys, når byen bliver pyntet op med spændende lyssætninger, videolys, interaktive installationer og lyskunst.
Siden 2013 har festivalen udviklingen sig gennem årene for at vise byen fra en ny side, og give inspiration til besøgende – beboere, såvel som turister, kunstnere og fagfolk.

Hvornår starter det:

Hvert år – i den første weekend i december – lyser Kolding by for alvor op.

Afspil video om kolding

Mangler der en begivenhed?

Hjælp os med at lave den bedste oversigt over begivenheder for området og tilføj arrangementer til vores kortoversigt via knappen herunder.

Det sker i Sydjylland app

Download OpdagDanmarks gratis app og få et nemt overblik over de mange events under “Det sker i Sydjylland”.

da_DK