Begivenheder på Sjælland 2024

Leder du efter overblik over begivenheder på Sjælland?

Led ikke længere.

Vi har lavet et kort med et væld af arrangementer, så du nemt kan få overblikket over, hvad der sker lige nu.

Herunder har vi lavet en liste over de store og tilbagevendende events, der kan være værd at skrive i kalenderen.

Du kan også hente vores gratis app, der viser begivenheder i nærheden af dig lige nu. Hent appen her.

Mikkeller Beer Celebration Copenhagen

Hvert år gæster verdens bedste og mest hypede bryggerier København til det, der formentlig er verdens vildeste ølfestival.

Uanset om du er inkarneret ølnørd eller bare synes, det er spændende at smage noget nyt, så er Beer Celebration Copenhagen et besøg værd, fordi du kan smage noget af det bedste, ølverdenen kan præstere, lige midt i København.

Afspil video om mbcc

© Roskilde Festival

Roskilde Festival

Roskilde Festival blev første gang afholdt helt tilbage i 1971 og er nu en af Europas største musikfestivaller. Til Roskilde Festival, vil du kunne opleve kunstnere fra både ind- og udland, som gæster de mange scener på festivalspladsen. Festivalspladsen byder selvfølgelig også på forskellige camping- eller teltområder, så der er lidt for enhver smag.

Siden 1972 har det været således, at festivallens overskud går til kulturelle og humanitære formål over hele verdenen, og du støtter derfor endda et godt formål ved at købe en billet til Roskilde Festival. 

Festivalen varer i 8 dage, og du kan både købe partout billet, således at du kan deltage alle festivalsdagene, eller blot købe billet til en enkelt dag, hvor din yndlingskunster går på scenen!

Hundested Sand Sculpture Festival

En gang om året samles de dygtigste sandskulptører i Hundested. Her bliver der stillet an til skabelsen af nogle af de fineste sandskulpturer, som du kan tage afsted og opleve!

Hvis du er interesseret i skabelsesprocessen af de smukke værker, så kan du besøge havnen i åbningsdagene, hvor skulptørerne er godt i gang med udskæring og finpudsning.

Hundested Sand Sculpture Festival har både aktiviteter for store og små. Her er nemlig mulighed for at udfordre ens kreativitet med skabelsen af ens helt egen sandskulptur, samtidig med at der er skattejagt, hyggelige områder med siddepladser og café med lidt godt til ganen. 

© Hundested Sand Sculpture Festival

© Distortion

Distortion

Distortion er Københavns største gadefest og løber af stablen over 5 dage i sommeren. Her samles hvert år omtrent 100.000 musikglade mennesker i gaderne omkring Nørrebro og Vesterbro. 

Gadefesten bliver flyttet til nye lokationer i hovedstaden hver dag og ender til sidst ude på Refshaleøen, hvor Distortion Ø bliver samlingspunktet. Distortion Ø er Skandinaviens største elektroniske musikfestival, og byder op til en fantastisk fest!

Copenhell

Copenhell er en rockfestival og den foregår på Refshaleøen i København. Arrangementet er blevet afholdt siden 2010 og er Danmarks største Metalfestival. 

Her bliver der hvert år præsenteret en række dygtige rock- og metalmusikere, som optræder på de 3 scener, der selvfølgelig er navngivet som Helvíti, Hades og Pandæmonium. Festivalen rummer selvfølgelig også øltelte, underholdning, kunst og meget mere – så her vil være et væld af oplevelser for den rock- og metalinteresserede!

© Copenhell

© Copenhagen Jazz Festival

Copenhagen Jazz Festival

Den nuværende udgave af Copenhagen Jazz Festival har været afholdt siden 1979, men festivalen kan faktisk dateres helt tilbage til 1962. Arrangementet skaber et rum hvor den originale jazzmusik bliver fejret samtidig med at nye tendenser indenfor genren får lov til at udfolde sig. 

I løbet af festivalen vil der være mere end 1200 koncerter fordelt på 120 scener rundt omkring i hovedstaden. 

Hvis du er vild med jazz, så er Copenhagen Jazz Festival lige begivenheden for dig!

Musik i Lejet

Musik i Lejet er en festival som første gang blev afholdt i 2009. Den bliver afholdt i Tisvildeleje i Nordsjælland og her kan du opleve tendenser indenfor musikken på 3 forskellige scener, og så er der samtidig fokus på kunst og gastronomi i form af spændende vægmalerier og lækker mad.

Hvis du ønsker dig at komme til en skøn festival i sommerens lune lige ved standen, så er Musik i Lejet lige noget for dig!

© Musik i Lejet

© 

Grøn Koncert

Grøn Koncert turnerer rundt i Danmark, og gæster Amager i juli. Her kan du opleve et væld af forskellige kunstnere i løbet af dagen, samtidig med at der selvfølgelig er stande med mad og drikke!

Alt overskuddet fra Grøn Koncert går til Muskelsvindfondens arbejde, og du støtter derved en god sag, når du køber din billet til arrangementet. 

Copenhagen Carnival

Til Copenhagen Carnival bliver Strøget i København fyldt med sambarytmer og fantastiske kostumer. Du vil her kunne opleve nogle smukke sceneshows, børnekarneval, trommeworkshops, danseundervisning og boder, både til den shoppeglade og den sultne.

Den årlige folkefest har Nordens største sambaoptog, og der vil absolut ikke mangle noget når det kommer til farverige kostumer, livemusik og selvfølgelig dans.

© Copenhagen Carnival

© Copenhagen Light Festival

Copenhagen Light Festival

Hvert år bliver der afholdt Copenhagen Light Festival i København, og denne festival har til formål at lyse byen op i de mørke vintermåneder med skulpturer, events, projektioner og meget mere, skabt af lysdesignere, studerende, organisationer og lyskunstnere. 

I indre by er der en speciel rute, hvor de fleste af værkerne kan ses, så her kan du gå en skøn tur og få en særlig oplevelse i vintermørket!

Copenhagen Art Week

Art Week blev første gang afholdt tilbage i 2012 og er en festival der hylder samtidskunst. Her kan kunstinteresserede komme og opleve samt dele deres glæde ved kunsten. Formålet med arrangementet er at skabe et rum for samtaler vedrørende kunsten og dets værdi.

Som kunstinteresseret, så får du her også et spændende indblik i samtidens kunst gennem diverse kreative kunstmøder!

© Art Week

© Copenhagen Gin Festival

Copenhagen Gin Festival

Du kan opleve verdens største ginfestival i København, hvor mere end 300 forskellige slags gins og tonics vil være repræsenteret.

Du kan her gå en tur rundt til de omtrent 40 forskellige stande, hvor der både sælges gin, tonics og forskelligt drinksudstyr.

Copenhagen Beer Week

Hvis du er helt vild med øl, og specielt danskproducerede øl, så er Copenhagen Beer week måske den perfekte begivenhed for dig. Her samles et væld af danske bryggerier nemlig, og arrangementet har til formål at sætte fokus på øllen, dets historie og rolle i vores kultur.

Festivalen byder på øloplevelser på forskellige restauranter, barer, museer og meget mere. Der vil samtidig være en weekend hvor bryggerierne samles på Israels Plads i hovedstaden, og her vil der være rig mulighed for at smage alle de særlige øl fra de forskellige bryggerier.

© Copenhagen Beer Week

Mangler der en begivenhed?

Hjælp os med at lave den bedste oversigt over begivenheder for området og tilføj arrangementer til vores kortoversigt via knappen herunder. Det er gratis.

Hent vores gratis app

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. i nærheden af dig lige nu.

da_DK