Oplevelser i Silkeborg 2024

Er I til ferie under åben himmel? Så er Silkeborg den ideelle destination for jer næste ferie, for byen er nemlig hele Danmarks Outdoor Hovedstad for både store og små. 

Byen byder på et væld af oplevelser i naturen – Vi har samlet en guide over de bedste oplevelser, som byen har at byde på. 

Hovedattraktion for hele familien 

Stå på toppen af Himmelbjerget

Himmelbjerget er et af Danmarks højeste punkter, og stedet byder på en fantastisk udsigt over Søhøjlandet. Tag familien under armen og pak madpakken eller nyd et lækkert måltid på Hotel Himmelbjerget – og oplev det naturskønne område sammen. 

Få en guide til Himmelbjerget nedenfor.

Afspil video

 ©Visitaarhus

En oplevelse på vandet 

Nyd en tur på verdens ældste hjuldamper

Hjejlen i Silkeborg er verdens ældste originale kulfyrede hjuldamper, som stadig er i drift. Hele sommeren sejler Hjejlen og andre turbåde fra Silkeborg til Himmelbjerget og derefter videre til stationsbyen Laven, og giver jer mulighed for at opleve den skønne natur i Silkeborg fra en helt ny vinkel.  

Du kan læse mere om bådene og få et overblik over sejlplanen for 2021 nedenfor. 

Naturoplevelse for hele familien 

Udforsk Silkeborg Ørnereservat, Rovfugleshow og Bisonfarm

I kan på Silkeborg Ørnereservat opleve de majestætiske ørne, falke, hurtige høge og kloge ugler på helt tæt hold i deres rovfugleshow – Som noget ret enestående har I mulighed for selv at have de store dyr siddende på armen. 

Læs mere om rovfugleshowet og de mange andre aktiviteter, som ørnereservatet byder på nedenfor.

Afspil video

Troldejagt i naturen 

Find Stærke Storm

Vidste I, at der gemmer sig en af de ret så populære trolde af Thomas Dambo i Silkeborg? Gå på opdagelse ved området ved Ørnsø, og se om I er så heldig at møde Stærke Storm på jeres vej – han flytter sig i hvert fald ikke lige foreløbigt. 

Gratis naturoplevelse

Gå en tur på Trækstien

Trækstien er en 70 kilometer lang sti, som følger Danmarks eneste flod Gudenåen gennem landskabet. Stien kan selvfølgelig deles op i mindre ruter, hvis I ikke lige har mod på at vandre 70 kilometer – eller ikke lige har lyst til alt for ømme fødder resten af ferien. 

Få en guide over Trækstien og de mange vandre-, cykel-, og kanomuligheder nedenfor. 

Afspil video

Historisk attraktion 

Tag en tur med Veteranbanen Bryup - Vrads

Oplev et stykke af Danmarks historien på Veteranbanen. I vil blive fragtet ombord på et af de charmerende toge gennem det smukke landskab mellem Byrup og Vrads. 

Læs mere om Veteranbanen, togene og afgangstider nedenfor. 

Arrangement 

Oplev Riverboat Jazz Festival

Riverboat Jazz Festival i Silkeborg startede tilbage i 1966, og er i dag en af nordeuropas største jazz festivaler for klassisk jazz – Festivalen byder på fem dage med mere end 70 forskellig orkestre og solister, som optræder for over 50.000 fans. 

Riverboat Jazz Festival er klart et besøg værd! Læs mere om, hvor og hvornår festivalen afholdes nedenfor. 

 ©Visitaarhus

Afspil video

Historisk attraktion 

Tag en tur med Veteranbanen Bryup - Vrads

Oplev et stykke af Danmarks historien på Veteranbanen. I vil blive fragtet ombord på et af de charmerende toge gennem det smukke landskab mellem Byrup og Vrads. 

Læs mere om Veteranbanen, togene og afgangstider nedenfor. 

Kvalitetssti og søbad

Besøg Almind Sø

Almind Sø nær Silkeborg er kendt for sine cirkelbroer, der kombinerer moderne design med naturens skønhed. Disse broer, som er både kunstneriske og funktionelle, tilbyder en unik udsigt over søen og landskabet. Området byder også på kvalitetsstien, en populær vandrerute, der inviterer til naturskønne gåture langs søens bred. Almind Sø er et perfekt sted for dem, der søger en fredfyldt oplevelse i naturen.

Udforsk mere af Silkeborg

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. – Uanset om du er i Silkeborg eller et andet sted i Danmark.

Hent vores gratis app

…og få tips til oplevelser, spisesteder m.m. – Uanset om du er i Aalborg eller et andet sted i Danmark.

da_DK

Vind familieferie
i uge 28

Op til 5 pers.
Værdi op til 19.995,-