Spisesteder på Læsø 2023

Læsø byder på skønne lokale råvarer som jomfruhummer og Læsø Salt, og generelt smagsoplevelser, du sent vil glemme. Trods øens størrelse kan I besøge en række forskelige spisesteder i alle prisklasser og få lokale over hele øen.

Nedenfor har vi samlet en guide over de spisesteder og smagsoplevelser, som er din opmærksomhed værd. 

Lokale smagsoplevelser | Frokost

Frokost hos Læsø Tang

Læsø er på vej til at UNESCO Verdensarv på baggrund af øens historie med tang og salt.

På Læsø kan du ikke bare opleve de unikke tanghuse – du kan også spise øens tang! Læsø Tang producerer nemlig et væld af produkter med tang, og det kan du opleve og smage i deres café, men du kan også købe i deres webshop og få sendt varerne direkte til din dør.

Afspil video om thorsen fisk

Friskfanget fisk

Thorsen Fisk

Hos Thorsen Fisk får du friskfangede fisk og skaldyr fra Læsø samt røgvarer fra eget røgeri. Se blot udbuddet i videoen.

Laver muligvis Læsøs bedste fiskefrikadelle, men prøv selv efter.

Skaldyr & Fisk

Hummerens Hus

Hvis I er til frisk fisk og skaldyr, så kan vi klart anbefale jer at lægge vejen forbi Hummerens Hus, hvor I kan nyde et fantastisk måltid i smukke og autentiske omgivelser. 

Læs mere om menuen, åbningstider og priser nedenfor. 

©Hummerens Hus Restaurant

Lokale smagsoplevelser og børnefavorit

Læsø Is hos Storhaven

Storhaven er hygge for hele familien i alle aldre: klappedyr, leg, aktiviteter, gårdbutik og café med lokale specialiteter. De er også kendte for at producere den populære Læsø Is, og alene den er et besøg værd.

Delikatesse i Østerby

Huset Palsgaard

I lokalerne, som tidligere husede Læsø Spisehus og Læsø Bolighus, finder du idag butikken HUSET PALSGAARD. Her sælgers interiør og lokale delikatesser. Prøv fx. Andres hjemmelavede spegepølser lavet på Læsøs Galloway-kvæg.

Det er også her, du kan købe lokale øl fra Østerby Bryghus.

© Huset Palsgaard

© VisitLæsø

Børnefavorit

Læsø Antik & Retro

Lidt uden for Byrum midt på Læsø finder du Læsø Antik & Retro, der er meget mere end antik og retro! Det startede med gode loppefund, men i dag finder du også grillbar, lækker kaffe, minigolf, hoppeborg m.m. Et sted børnene elsker.

Delikatesse med lokale råvarer i Byrum

Læsø Slagteren

Læsø Slagteren er historien om to unge Læsø-drenge, der efter uddannelse som slagtere vender hjem til fødeøen og starter en succes-forretning. Der er altid mange forskellige produkter og udskæringer at vælge imellem. Du kan bl.a. finde pølser, bacon, sandwiches, salater og meget mere.

© Læsø Slagteren

Spis og bo i Byrum

Hotel Nygaard

Netop som du kører ud af Byrum og sætter kursen mod Østerby, kommer du til Hotel Nygaard, der er indrettet i en gammel købmandsgård fra 1700-tallet. Det er et hyggeligt lille hotel med egen restaurant og i flotte naturlige omgivelser.

Et ungt par er blevet nye forpagtere af hotel og restaurant, og det skal blive spændende at se, hvordan de driver stedet videre.

Friskfangede fisk

Røget Læsø Fjæsing

I Østerby finder du Røget Læsø Fjæsing, en lille restaurant, der ligger helt ned til havnen, og hvor du kan få kolde og varme fiskeretter på friske fisk. Ret så autentisk.

Friskfangede fisk

Mortens Fiskehandel

Hos Mortens Fiskehandel kan du købe friskfangede fisk, takeaway og delikatessevarer, bl.a. eget røgeri. Fiskefrikadellerne er bestemt at anbefale.

Åbningstiderne er varierende, så tjek deres Facebook-side, inden du begiver dig afsted.

Gourmetoplevelse 

VesterØL / VesterVenners Badehotel Strandgaarden

Det historisk Strandgaarden Badehotel på idylliske Læsø kan dateres helt tilbage til 1727. I 2022 fik badehotellet ny ejer og til at forpagte stedet blev de dygtige folk på den yderst populære gourmetrestaurant Vesterøl hentet ind. Derfor skal du nu besøge Strandgaarden, hvis du vil smage den mad, som Nordjyske i 2021 gav 6 gafler.

 

© VisitLæsø

Restaurant i Vesterø

Hotel Havnebakken

Havnebakken ligger i Vesterø, som et af de første steder, du møder, når du kommer af færgen. Det er også et rigtig godt sted at smage lokale råvarer, for der er altid jomfruhummer på menuen. Stedet er kendt for deres Jomfruhummer Hotdog, men du finder også andre retter med Læsøs jomfruhummer.

Restauranten er også et af de få steder, hvor køkkenet er åbent året rundt.

Familierestaurant med udsigt

Læsø Marina Park

Læsø Marina Park ligger mindre end 100 meter fra én af øens bedste badestrande, med panoramaudsigt ud over lystbådehavnen, stranden og havet. Der serveres klassisk dansk med fokus på fisk, og så er der plads til, at børnene kan lege.

© Læsø Marina Park

© Carlsens Hotel

Åbent hele året rundt

Carlsens Hotel

Med smuk udsigt og Vesterø Havn ligger Carlsens Hotel. Her er åbent 364 dage om året, så det er dit sikre bud, når andre steder har lukket for sæsonen.

Her får du kromad som fx. rødspættefilet med Læsø-rejer på toppen og meget mere. I caféen Stalden er der musik og drinks.

Udforsk mere af Læsø

…og få tips til oplevelser, smagsoplevelser m.m. – Uanset hvor du befinder dig i Danmark

Hent vores gratis app

…og få tips til oplevelser, restauranter m.m. i nærheden af jer lige nu.

da_DK